پرداخت خسارت نکاشت بیش از ۲۳ هزار کشاورز اصفهانی

بیش از ۲۳ هزار و ۳۰۰ نفر از کشاورزان اصفهانی بخشی از مطالبات خسارت نکاشت را دریافت کردند.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان، حسین وحیدا عضو هیئت مدیره صنف کشاورزان اصفهان گفت: خسارت نکاشت پول حقابه کشاورزان است که صنعت برداشت می‌کند و دِینی است که صنایع آب بر استان باید از سال ۱۳۹۶ تاکنون ادا می‌کردند.

وحیدا می گوید صنایع آب بر استان از سال ۱۳۹۶ قرار بود که سالانه ۴۵۰ میلیارد تومان علی الحساب بابت آبی که از حقابه‌ها برداشت می‌کنند، به کشاورزان پرداخت کنند در حالی که در این چهار- پنج سال گذشته دو سه مرتبه مبلغی واریز شد که در مجموع پول دو سال خسارت نبود و از سوی دیگر از سال ۱۳۹۶ تاکنون آنقدر تورم بوده که این ۴۵۰ میلیارد تومان شاید ۲۰ درصد تأثیر ندارد.

عضو هیئت مدیره صنف کشاورزان اصفهان با اشاره به اینکه در روز‌های گذشته خسارت نکاشت به حساب بیش از ۲۳ هزار و ۳۰۰ نفر کشاورز اصفهانی واریز شده است، گفت: شماری از کشاورزان نیز که مدارکشان کامل نبوده یا به عللی در ارائه مدارک مالکیتی تأخیر کردند، هنوز خسارت دریافت نکردند که لیست آن‌ها باید تکمیل و ارسال شود.

مبلغ واریزی خسارت نکاشت ۱۲۰ میلیارد تومان برای کشاورزان شرق اصفهان است.

۱۲۰ میلیون مترمکعب آب خط قرمز شرب است که مقرر شد صنف و سازمان جهاد کشاورزی درباره زمان بازگشایی و توزیع آب تصمیم‌گیری کنند در حالی که هم اکنون ذخیره سد زاینده رود ۱۶۶ میلیون مترمکعب است و در صورتی که بارندگی‌های پیش رو مناسب باشد، در حدی که کشاورزان بتوانند کشت حداقلی داشته باشند، درباره زمان بازگشایی زاینده‌رود تصمیم‌گیری خواهد شد.

کشاورزان از مسئولان استان انتظار دارند طبق توافقنامه به وعده‌هایشان عمل کنند در حالی که با گذشت نزدیک به ۴۵ روز هنوز کار خاصی در این زمینه انجام نشده است.

۲۴ نفر از کشاورزان اصفهانی که در جریان تنش‌های آذرماه بازداشت شده بودند، آزاد شدند، اما هنوز یک نفر از کشاورزان در بازداشت است.

طبق توافقنامه‌ای که بین صنف کشاورزان، شورای میراب‌های شرق و غرب و استانداری اصفهان در روز سه‌شنبه دوم آذر ماه امسال  به امضا رسید، مقرر شد مسئولان استان هر ۱۵ روز یکبار درباره پیگیری‌ها و پیشرفت امور حوضه زاینده رود اطلاع رسانی کنند.

تشکیل کمیته چهارگانه استانداری، جهاد کشاورزی، آب منطقه‌ای و صنف کشاورزی برای پیگیری امور مربوط به کشاورزان استان و پیگیری‌های فرا استانی در حوضه آبریز از جمله مصوبات کارگروه سازگاری با کم آبی، شورای عالی آب و شورای هماهنگی زاینده رود، تعیین تاریخ بازگشایی و توزیع آب برای کشاورزی با رعایت خط قرمز شرب، پیگیری موضوع پساب فاضلاب اصفهان و پرداخت خسارت به کشاورزان سازگار مناسب با محوریت جهاد کشاورزی و صنف کشاورزان اصفهان از جمله بند‌های این توافقنامه است و آنطور که کشاورزان می‌گویند استاندار در این جلسه برای پیگیری خواسته‌های آنان سه ماه فرصت خواست.

جمعیت کشاورزان شرق و غرب استان اصفهان بالغ بر ۴۵۰ هزار نفر است.

منبع:مهر

انتهای پیام

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۰۱ ۲۶ دی ۱۴۰۰
وقتی اب نیست ازکجا برگردد