فروش لوازم خانگی قاچاق با گارانتی تقلبی!

بسیاری از لوازم خانگی خارجی به صورت قاچاق وارد کشور می‌شوند و خریداران این کالا‌ها از دریافت خدمات پس از فروش رسمی و استاندارد محروم هستند.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، یک خرید خوب تنها در قیمت مناسب کالای خریداری شده خلاصه نمی‌شود و می‌‎بایست مولفه‌های دیگر مانند خدمات پس از فروش مناسب را نیز در نظر گرفت؛ البته برخی افراد هنگام خرید محصولات، توجه چندانی به این مسئله ندارند.

به نظر می‌رسد که علت عدم توجه کافی مردم به مسئله خدمات پس از فروش، به اوضاع نابسامان شرکت‌های گارانتی کننده محصولات و تجربه منفی خریداران از ارائه این خدمات مربوط می‌شود. موضوعی که از سال‌های دور تا به امروز موجب نارضایتی خریداران لوازم خانگی و تجهیزات الکترونیک شده است.

بر اساس بند ۳ ماده یک «قانون حمایت از مصرف‌کنندگان»، ضمانت‌نامه، سندی است که تولیدکننده، واردکننده، عرضه‌کننده یا تعمیرکننده هر دستگاه فنی به خریدار یا سفارش‌دهنده کالا و خدمات ارائه می‎ دهد تا چنانچه ظرف مدت معین، عیب یا نقص فنی در کالای فروخته شده، مشاهده شود، نسبت به رفع عیب، یا تعویض قطعه یا قطعات معیوب و یا دستگاه، بدون اخذ وجه و یا پرداخت خسارات وارده اقدام کند.

البته موضوع خدمات پس از فروش در کشور ما به مسئله تحریم‌های بین‌المللی نیز گره خورده است و به دلیل عدم فعالیت رسمی بسیاری از شرکت‌های مطرح جهان در بازار ایران، کالا‌های این شرکت‌ها به صورت قاچاق وارد کشور شده و به همین دلیل  خریداران این کالا‌ها از دریافت خدمات پس از فروش رسمی و استاندارد محروم می‌شوند.

گارانتی زیرپله‌ای برند‌های کره‌ای و ژاپنی

حسام فتحی کارشناس بازار لوازم خانگی در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان ضمن اشاره به نارضایتی بسیاری از مردم از خدمات گارانتی در کشور می‌گوید: متأسفانه به دلیل عدم نظارت بر شرکت‌های ارائه دهنده خدمات گارانتی به خصوص در مورد کالا‌های خارجی، مردم احساس می‌کنند که موضوع گارانتی کالا‌‎ نه تنها فایده‌‎ای ندارد بلکه بهانه‌ای برای دریافت هزینه بیشتر از آن‌ها است.

وی افزود: بسیاری از کالا‌های موجود در بازار لوازم خانگی به صورت قاچاق وارد کشور می‌‎شود؛ یعنی هیچ شرکت و یا تاجر رسمی و قانونی اقدام به واردات این کالا‌ها نکرده است، بنابراین نمی‌توان انتظار داشت که این کالا‌ها دارای خدمات پس از فروش مناسب باشند.

این کارشناس بازار لوازم خانگی با بیان اینکه ارائه خدمات گارانتی در بازار لوازم خانگی نیاز به لجستیک گسترده‌ای دارد، گفت: گارانتی در دنیای امروز معنای مشخصی داشته و شامل خدمات تعویض و تعمیر قطعات در یک دوره معین می‌شود؛ بنابراین گارانتی محصولات لوازم خانگی نیازمند مدیریت و نگهداری انبار‌ها برای قطعات یدکی و لجستیک تجاری برای واردات به موقع آن‌ها است.

فتحی ادامه داد: شرکت‌های سازنده یا توزیع‌کننده لوازم خانگی معمولاً هزینه‌های کلانی برای اجرای تعهد خود برای کالا‌های تحت گارانتی خود اختصاص می‌دهند. اما در کشور ما بعضاً مشاهده می‌شود که افراد با اجاره یک زیر‌پله در بازار و چاپ برچسب گارانتی، ادعای ارائه خدمات گارانتی برای بسیاری از کالا‌های ژاپنی و کره‌ای می‌کنند که در بازار ایران نمایندگی رسمی ندارند.

سامانه جامع گارانتی به مردم معرفی شود

طبق ماده سه «قانون حمایت از مصرف‌کنندگان»، عرضه‌کنندگان کالا و خدمات و تولیدکنندگان مکلفند ضمانتنامه‌ای را که دربردارنده مدت و نوع ضمانت است همراه با صورتحساب فروش که در آن قیمت کالا یا اجرت خدمات و تاریخ عرضه درج شده باشد به مصرف‌کنندگان ارائه کنند.

 براساس قانون حمایت از مصرف‌کنندگان، کلـیه عرضه‌کنندگان اعم از تولیدکنندگان و واردکنندگان کالا‌های سرمایه‌ای از جمله خودرو (سنگین یا سبک)، ماشین آلات صنعتی، کشاورزی، راهسازی، لوازم خانگی، مصنوعات الکتریکی و الکترونیکی، صوتی، تصویری و وسایل ارتباطی مکلف به داشتن نمایندگی رسمی و تعمیرگاه مجاز، تأمین قطعات یدکی و ارائه سرویس و خدمات بعد از فروش هستند.

از همین رو، وزارت صمت از سال ۹۸ با هدف بهبود اوضاع نابسامان خدمات گارانتی در کشور، ایجاد یک سامانه نظارتی را در دستور کار قرار داد؛ به گفته مسئولان این وزارتخانه، مردم می‌توانند با استفاده از سامانه جامع گارانتی، از اصالت برخی کالا‌های عرضه شده در بازار اطمینان یافته و نمایندگی‌‎های رسمی ارائه گارانتی را شناسایی کنند.

البته با وجود گذشت چند سال از آغاز به کار این سامانه، هنوز هم بسیاری از گروه‌های کالایی، الزامی جهت دریافت گارانتی در این سامانه ندارند و در حال حاضر امکان استعلام اصالت گارانتی تنها برای کالا‌های مشمول تبصره ۴ ماده ۱۸ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز فراهم است. برای مثال با وجود اینکه خودرو، محصولات سلامت‌محور و برخی دیگر کالا‌ها مشمول قانون حمایت از مصرف‌کنندگان می‌شوند، اما فرآیند بررسی اصالت کالا و خدمات پس از فروش آن‌ها ذیل سامانه جامع گارانتی وجود ندارد.

ضرورت اصلاح قانون حمایت از مصرف‌کنندگان

فتحی کارشناس بازار لوازم خانگی با اشاره به اینکه بسیاری از کالا‌های عرضه شده در بازار فاقد گارانتی معتبر هستند، گفت: بر اساس قانون می‌بایست تمامی کارت‌های فیزیکی گارانتی تاکنون حذف شده باشند و تنها مرجع تعیین اصالت گارانتی برای مصرف‌کنندگان سامانه جامع گارانتی باشد.

وی با انتقاد از عملکرد مسئولان سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان برای تکمیل سامانه جامع گارانتی، اظهار داشت: متولی اصلی تکمیل و توسعه این سامانه، وزارت صمت و سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان است. متأسفانه هنوز ضوابط اجرایی مشخص و دقیقی برای کالا‌های دارای گارانتی ایجاد نشده و این مسئله نیازمند قانو‌ن‌گذاری و اصلاح قوانین موجود در زمینه حمایت از حقوق مصرف‌‎کنندگان است.

فتحی در پایان با اشاره به ضرورت ثبت تمامی‌کالا‌های دارای گارانتی در سامانه جامع گارانتی افزود: وزارت صمت می‌بایست تمامی ابهامات موجود در رابطه با خدمات پس از فروش را بررسی کرده و سامانه جامع گارانتی را به مردم معرفی کند؛ چرا که در حال حاضر کارکرد این سامانه محدود به برخی از گروه‌های کالایی شده و خدمات ارائه شده به مردم نیز به علت ناشناخته بودن این سامانه قابل توجه نیست.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۹
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۳۴ ۱۴ آذر ۱۴۰۰
مگه قانون حمایت از مصرف‌کنندگان داریم تا که اصلاح بشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۳۲ ۱۲ آذر ۱۴۰۰
خداوکیلی یه یخچال بی گارانتی سامسونگ خریدم الان ۶ ساله صدا موتورشو نشنیدم کی روشن میشه و کی خاموش میشه حدود دوماه خونه نبودم و تنها وسیله ای که تو برق بود همین یخچاله بود ،
قبض برق فقط هفت هزارتومن اومده بود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۲۸ ۱۲ آذر ۱۴۰۰
کالای با کیفیت قاچاقه عجب واقعیت تلخه مثل ته خیار
Iran (Islamic Republic of)
محمد. ن. ک
۱۱:۲۳ ۱۲ آذر ۱۴۰۰
گارانتی که مثل اسنوا باشه برای چیه؟؟ یخچالی ازشون خریدم و خراب شد و دیگه نتونستند درستش کنند رفتم خارجی گرفتم 9 ساله سرحال داره؟؟؟؟؟ عمرا جنس ایرانی نمیخرم زیرا تعهدی در قبال مشتری ندارند. بدون گارنتی بهتر از گارانتی ایرانیه
Iran (Islamic Republic of)
کاظم
۱۰:۵۸ ۱۲ آذر ۱۴۰۰
من خودم یک صنعتگرم با حقوق 130 دلاری کارگر ایرانی و گاز و برق و انرژی یارانه ای چرا باید این همه قیمت کالای ایرانی گران و کم کیفیت باشد که مردم کالای خارجی خریداری کنند اگر تولید کننده ایرانی محصولات باکیفیت و ارزان تولید کنه بحث قاچاق کالا ،خرید اجناس خارجی و مداخله دولت برای حمایت از تولید داخل معنایی نداره
Iran (Islamic Republic of)
مرتضی
۰۹:۵۸ ۱۲ آذر ۱۴۰۰
دولت هیچ برنامه ای برای اداره کشور ندارد و آن چیزی که واضح است گوش مردم وعده ها و شعارهایی توخالی را شنیدند و روشن شد دولت جاری هم توان اداره کشور را ندارد و روز به روز اوضاع کشور بدتر می شود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۲۶ ۱۲ آذر ۱۴۰۰
لوازم خانگی مثل خودرو نیازی به پلاک نداره و نمیشه جلوی وارداتش گرفت
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۰۱ ۱۲ آذر ۱۴۰۰
خیلی از همین وسایل قاچاق که میگید از طریق همین کولبرا وارد میشه . شما میگید حامی کولبرا باشیم ، از طرف دیگه میگه جمع آوری کالای قاچاق از سطح بازار. پس کالایی که کولبر وارد می‌کنه کجا باید بره که اسمش قاچاق نباشه ؟؟؟
یا زنگی زنگی یا رومی روی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۳۴ ۱۲ آذر ۱۴۰۰
طرح حمایت از مصرف کننده
طرح صیانت از کاربران
چه اسمای قشنگی به به
من یه تلویزیون ایرانی خریدم کلاه گذاشتن سرم تا زانوام اومد پایین، تو حرف از گارانتی میزنی؟؟ این تلویزیون گارنتی معتبر ایرانی دارد هیچکس جوابگو نیست
به اسم حمایت از کالای ایرانی ملت رو به فلاکت انداختید، بازار انحصاری درست می کنید بعد پشت پرده با هم زد و بند می کنید و سر ملت کلاه میزارید
Canada
ناشناس
۰۸:۳۱ ۱۲ آذر ۱۴۰۰
حق مون است که این بلا سرمان بیاد
جنس با گارانتی تقلبی
هی دم از بیکار جوانان میزنیم و مینالیم
اگر مطلبی که راجع به بیکاری جوانان میزنید .صادق باشید
پس باید جنس ایرانی بخرید
تا جوانان سرکار روند
فقط در حد حرف .نطق میکنید و بس
Iran (Islamic Republic of)
مهدی
۰۸:۳۱ ۱۲ آذر ۱۴۰۰
اینایی که گارانتی میشن مثلا چه کلی به سرمون زدن.بی کیفیت تر از هر ژمانی کالای موجود تو بازار هستش.قاچاقی خیلی با کیفیت تر از بنجل های داخلیه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۲۸ ۱۲ آذر ۱۴۰۰
تنی چند از مسوولان بندر، گمرک، فرمانداری هندیجان و دیگر شهرهای بندری و همچنین افرادی در ستاد مبارزه با قاچاق کالا که نفوذی مافیا هستند را دستگیر کنید پرونده قاچاق سازمان یافته بسته خواهد شد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۲۸ ۱۲ آذر ۱۴۰۰
تنی چند از مسوولان بندر، گمرک، فرمانداری هندیجان و دیگر شهرهای بندری و همچنین افرادی در ستاد مبارزه با قاچاق کالا که نفوذی مافیا هستند را دستگیر کنید پرونده قاچاق سازمان یافته بسته خواهد شد
Iran (Islamic Republic of)
منصور
۰۸:۲۶ ۱۲ آذر ۱۴۰۰
جنس خارجی انقدر با کیفیت میباشد که نیازی به گارانتی نداره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۳۹ ۱۲ آذر ۱۴۰۰
کدام گارانتی یخچال فریزر تولید داخل خریدم همون روز اول موتورش تقه صدا میداد . یه مشت دزد بازار ایران را به دست گرفتن , آخرشم شکایت و برو و بیا فاسد شدن غذا و هیچی ..
اونوقت قاچاق با کیفیت بهتره یا خرید از دزدان داخلی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۶:۲۰ ۱۲ آذر ۱۴۰۰
همان خارجی بودنش گارانتی اوست .نه مثل ایرانی که یک سال گارانتی دارد ولی همان لحظه کار نمی کند یا مشکل دارد تازه گارانتی او هم الکی است چون قبول ندارند جنسشان بنجال است
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
ناشناس
۰۳:۵۱ ۱۲ آذر ۱۴۰۰
قانونى وارد كنيد كه قاچاق ازكار نباشه. به اجبار كه نميشه حمايت از توليد داخلى! چين هم حق انتخاب ميده به مردمش كه كالاى چينى با قيمّت ارزون بخرن يا جنس مثلا فرانسوى يا المانى يا هرچى
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۳:۴۲ ۱۲ آذر ۱۴۰۰
آخه تو ایران گارانتی مگه معنی داره که حالا درگیر این باشیم که اصله یا تقلبی :))
Canada
ناشناس
۰۱:۱۲ ۱۲ آذر ۱۴۰۰
خدایا ببا دینت چه کردند به نام دینت چه درست کردند الناس علی دینن ملوکهم چه شد فلسفه ها و غایتها چه شد تاریخ صد سال اینده خوب قضاوت میکند دنیا و دنیا طلبی مفهومش روشن شد چیزی که تاریک مانده اسلام ناب محمدی است که در سایه شوم پستیها گم شده
آخرین اخبار