زراعت چوب در ۶۶۰ هکتار از زمین های کشاورزی استان همدان

مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان گفت: برای تامین چوب منطقه امسال ۶۶۰ هکتار کاشت صنوبر در حاشیه زمین‌های کشاورزی استان انجام می‌شود.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از همدان، اسفندیار خزایی، مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان گفت:  ۶۶۰ هکتار نهال صنوبر در طرح زراعت چوب در استان کاشته می شود.

او با بیان اینکه نهاوند، ملایر، تویسرکان، اسدآباد شهرستان‌های پیشرو استان در زراعت چوب هستند، افزود: متقاضیانی که در رابطه با تامین آب و زمین دارای مشکل نباشند با اولویت کشت صنوبر در حاشیه مزارع به این متقاضیان نهال صنوبر برای طرح زراعت چوب تحویل داده خواهد شد.

 استان همدان یکی از جمله استان‌های کم آب بوده و به همین علت در طرح زراعت چوب به صورت متقاضی محور اولویت با حاشیه مزارع برای کاشت صنوبر در نظر گرفته شده است و این درختان نقش بادشکن را دارند و بعد از پنج سال قابلیت فروش الوار را هم دارند.

خزایی با بیان اینکه در استان همدان سالیانه  ۴۰۰ تا ۵۰۰ نفر بهره‌بردار در زمینه زراعت چوب داریم، گفت: با توجه به طرح تنفس جنگل‌های شمالی و ممنوعیت برداشت چوب از جنگل‌های شمالی زراعت چوب ارزش دو چندانی یافته و با توجه به این افزایش ارزش، زراعت چوب در حال حاضر قابلیت بالایی در رقابت با محصولات کشاورزی را دارد .

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزدری استان همدان بیان کرد: نهال صنوبر براساس هدف زارع مبنی‌بر زارعت چوب با قطر کم یا زیاد کشت‌شده و درصورت نیاز به چوب با قطر کم در سه یا چهار سالگی نهال نسبت به برداشت آن اقدام می‌شود و برای نهال با قطر بالا در سنین بالاتر یعنی هشت تا ۱۰ سالگی برداشت انجام می‌گیرد که به این ترتیب برای رسیدن به سود بالا در صنوبر کاری باید سرمایه زارع حداقل سه سال و حداکثر ۱۰ سال در این کار باقی بماند.

انتهای پیام/ا

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.