معاون سیاسی وزارت امور خارجه ایران:

حذف تحریم‌ها، هدف اصلی مذاکرات آتی در وین است/ مذاکرات این روزها هسته‌ای نیست

علی باقری گفت: هدف اصلی گفت‌وگوها از نظر جمهوری اسلامی ایران، لغو تحریم‌های غیرقانونی است که از سوی دولت ایالات متحده آمریکا اعمال شده است.

به گزارش  باشگاه خبرنگاران جوان،  علی باقری معاون سیاسی وزارت امور خارجه ایران در گفت‌وگویی اختصاصی با خبرنگار شبکه پرس تی‌وی در توضیح این موضوع که پیشتر عنوان کرده بود مذاکرات این روزها هسته‌ای نیست، بیان کرد: همانطور که عرض کردم، هدف این گفت‌وگو‌ها لغو تحریم‌هایی است که به واسطه نقض توافق برجام و نقض قطعنامه ۲۲۳۱ از سوی آمریکایی‌ها اعمال شده است.

وی ادامه داد: ما مذاکرات هسته‌ای را در سال ۲۰۱۵ به اتمام رساندیم که نتیجه آن توافق برجام بود. آمریکایی‌ها با خروج از برجام، هم برجام را نقض کردند و هم قطعنامه ۲۲۳۱ را؛ که در پی آن، هم تحریم‌های گذشته و هم تحریم‌های جدید را علیه ملت ایران اعمال کردند.

عضو ارشد تیم مذاکره کننده ایران، هدف اصلی مذاکرات آینده را بازگشت امریکا از این تحریم‌ها عنوان کرد و گفت: اقدامات هسته‌ای ایران در پاسخ به اقدامات آمریکا در اعمال تحریم‌های غیرقانونی علیه جمهوری اسلامی ایران و در چارچوب توافق برجام بوده است. اقدام آمریکا، خلاف حقوق بین‌الملل، خلاف برجام و خلاف قطعنامه ۲۲۳۱ بوده، ولی اقدام جمهوری اسلامی ایران بر اساس متن برجام بوده است؛ بنابراین ابتدا باید در مورد لغو تحریم‌های غیرقانونی تصمیم گرفته شود.

باقری افزود: یکی از موضوعات مهم در دستورکار گفت‌وگو‌ها این است که ما به تضمین‌هایی دست یابیم که از تکرار مجدد نقض فاحش یک توافق بین‌المللی جلوگیری کنیم. آمریکایی‌ها با نقض برجام و نقض قطعنامه ۲۲۳۱ و تحمیل تحریم علیه جمهوری اسلامی ایران، صرفا به جمهوری اسلامی ایران خسارت وارد نکردند، بلکه به کشور‌های دیگر عضو برجام نیز خسارت وارد کردند. چون این کشور‌ها تعاملات اقتصادی و قرارداد‌های اقتصادی با ایران داشتند. همچنین آمریکایی‌ها به کشور‌های دیگری که با ایران تعاملات اقتصادی داشتند، یا می‌خواستند این تعاملات را داشته باشند، به آن‌ها هم خسارت زدند.

وی اضافه کرد: آمریکایی‌ها به یک توافق بین‌المللی نیز خسارت وارد کردند، چون هر توافق بین‌المللی، یک هویت حقوق بین‌المللی دارد. آمریکایی‌ها با این اقدامشان به این توافق هم صدمه زدند و خسارت وارد کردند.

مذاکره کننده ارشد پرونده هسته‌ای ایران درباره دیدار با برخی از همتایان اروپایی خود در روز‌های اخیر و دیدگاه آن‌ها برای پیشبرد این گفت‌وگو‌ها توضیح داد: من در سه روز گذشته گفت‌وگو‌های خیلی خوبی را با مقام‌های سیاسی سه کشور فرانسه، آلمان و انگلیس داشتم. گفت‌وگو‌ها در عین حالی که صریح و جدی بود، ولی سازنده و روبه جلو بود. ما نگاه خودمان را به طور خیلی صریح و شفاف در مورد چارچوب‌های لازم در گفت‌وگو‌های پیش رو به آن‌ها گفتیم و نگاهمان را با آن‌ها به اشتراک گذاشتیم و انتظاراتمان را از گفت‌وگو‌های آینده به آن‌ها اعلام کردیم. به هر حال، آن چیزی که مهم است، این است که کشور‌های اروپایی بتوانند مسیری را طی کنند که بتوانند منافع خودشان را در دوره پیش رو تامین کنند.

معاون سیاسی وزارت امور خارجه ارزیابی خود از دیدار و گفت‌وگو با برخی از مقام‌های وزارت خارجه انگلیس را این چنین بیان کرد: امروز با چند تن از مقام‌های وزارت خارجه انگلیس دیدار داشتم که هم در مورد مسائل دوجانبه روابطمان با انگلیس گفت‌وگو شد، هم درباره موضوعات منطقه‌ای و هم در مورد مذاکرات آینده، گفت‌‍وگو‌های تفصیلی داشتیم. ارزیابی من از این گفت‌وگو‌ها مثبت است، این بدین معنی نیست که با هم اختلاف نداشتیم یا نداریم، ولی در خیلی از موضوعات هم باهم همسویی و همگرایی داشتیم.

وی ادامه داد: نکته مهم این بود که در یک نشست رو در رو، دیدگاه‌های طرفین با صراحت بیان شد. من فکر می‌کنم مدت زیادی می‌گذرد که مقامات وزارت خارجه دو کشور، گفت‌وگو‌های جامع به این گونه را با هم نداشته‌اند.

باقری با پر فراز و نشیب خواندن سابقه روابط ایران و انگیس اظهار کرد:، اما این روابط، یک پیوستگی دارد و نشان می‌دهد که دو طرف اراده دارند که باهم روابط جدی و موثر داشته باشند.

مذاکره کننده ارشد پرونده هسته‌ای ایران در خصوص برخی تحریکات سیاسی در منطقه، غرب آسیا و خلیج فارس بر نگاه ثبات ساز و امنیت ساز ایران در منطقه تاکید و عنوان کرد: ما همواره از بازیگرانی که چنین رویکردی را داشتند، حمایت و با آن‌ها همکاری کردیم. نگاهمان این است که هر گاه بیگانگان برای دنبال کردن منافع و سیاست‌های خود به نوعی وارد منطقه شوند یا در منطقه نفوذ کنند، ورود و حضور آن‌ها برخلاف امنیت و ثبات منطقه خواهد بود. کشور‌های منطقه حتی اگر با هم اختلاف هم داشته باشند، صلاحیت دارند که باهم گفت‌وگو کنند تا اختلافشان را با هم حل کنند.

باقری درباره تقویت روابط با کشور‌های ضد نظام سلطه و ضد امپریالیست توضیح داد: آن چیزی که برای جمهوری اسلامی ایران در عرصه خارجی مهم است، این است که تعامل با بازیگرانی داشته باشد که این بازیگران بتوانند در هر حوزه و هر منطقه‌ای که هستند، امنیت و ثبات را در آنجا برقرار کنند و این بازیگران برخاسته از رای و نگاه مردمشان باشند، چون ما اعتقاد داریم که دموکراسی و امنیت و ثبات باهم ارتباط تنگاتنگی دارند.

معاون سیاسی وزارت امور خارجه افزود: جمهوری اسلامی ایران به عنوان یک بازیگر مستقل که همواره در پی امنیت سازی و ثبات سازی در منطقه بوده، این نگاه را دارد که بتواند حقوق و منافع مردمش را در عرصه‌های مختلف تامین و از آن صیانت کند. ما همواره در طول دوره‌های گذشته هم ثابت کردیم که تامین حقوق مردم و تامین منافع ملی، همواره در جهت ثبات و امنیت منطقه بوده است. ایران همواره یک بازیگر مسئول در صحنه بین‌المللی بوده حتی وقتی که برخی از بازیگران دیگر، مسئولیت‌های خودشان را انجام ندادند، ایران هیچگاه خودش را از مسئولیت‌های بین‌المللی رها نکرده است. فکر می‌کنم که یک بازیگر مسئول در صحنه بین‌الملی برای بازیگران دیگر یک طرف قابل اعتماد و اتکا هست و این مبنا می‌تواند به یک روابط پایدار شکل بدهد.

علی باقری خاطرنشان کرد: نکته‌ای که می‌توانم اضافه کنم، این است که جمهوری اسلامی ایران همواره نگاه ایجابی و مثبت نسبت به پدیده‌ها دارد و همواره در رویارویی‌های منطقه‌ای و بین‌المللی در جبهه خیر حضور دارد. ما در منطقه، در عراق و در سوریه در مقابل تروریست‌ها و در کنار مردم و دولت قانونی این کشور‌ها بودیم و هستیم. ما در فلسطین نیز در کنار مردم فلسطین و مقابل اشغالگران هستیم. در یمن هم در کنار مردم مظلوم یمن و مقابل متجاوزان هستیم و همین نگاه است که می‌تواند امنیت و ثبات را برای منطقه با ارمغان بیاورد.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۸
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۱۰ ۲۱ آبان ۱۴۰۰
متاسفانه ما نمی خواهیم بپذیریم که آمریکا آمریکاست از اول هم این توافق مشکل داشته مشکلش هم اینه که هر کدام از طرفین بزنن زیرش بیشترین ضرر برای ماست کمترین ضرر برای اونا!!!
اونا که میدونن ما دنبال سلاح نیستیم ما خودمون هم بارها گفتیم پس فقط اینا بهانه هست برای ضربه زدن به ما هر وقت دلش خواست بیاد تو توافق هر وقت دلش خواست مردم ایران را با بیرون رفتنش متضرر بکنه اینطوری نمیشه با اونا مذاکره کرد باید مشکلات داخلی خودمونو حل کنیم نه اینکه چشم به مذاکره داشته باشیم
United States of America
علی
۱۷:۴۱ ۲۱ آبان ۱۴۰۰
پیروز باشید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۱۷ ۲۱ آبان ۱۴۰۰
تفاهم کنید
مردم از بین رفتن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۱۱ ۲۱ آبان ۱۴۰۰
آمریکا و تعهد ؟! تعهدی بر تر از قطعنامه 2231 سازمان ملل چیست که آمریکا را ملزم به پیروی کند ؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۲۶ ۲۱ آبان ۱۴۰۰
هدف ایالات متحده از گفتگوها رفع تحریم نیست به چه زبونی باید گفت؟
فقط محض رضای شهدای ترور کوتاه نیاید.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۱۰ ۲۱ آبان ۱۴۰۰
بنام خدا
با عرض سلام
خواهشمندم خواهران در حضور مرد نامحرم از جوراب ضخیم بجای جوراب نازک زنانه پانما در رنگ های مختلف استفاده نمایند
با تشکر
التماس دعا
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس۹
۱۶:۰۷ ۲۱ آبان ۱۴۰۰
شما که د دولت قبل خواهان اعدام مذاکره کنندگان بودید پس چی شد خبری از مجلس انقلابی نیست .فقط و فقط ملت سر کار گذاشتید ایهل کذاب
Iran (Islamic Republic of)
پیمان اشراقی
۱۵:۵۳ ۲۱ آبان ۱۴۰۰
سلام ،

به جز هسته ای موضوع دیگری برای مذاکره نیست / مذاکره را بر سر میز مذاکره انجام می دهیم نه در فضای مجازی .
آخرین اخبار