سرپرست اداره کل میراث‌فرهنگی استان اصفهان:

ایجاد نمایندگی میراث فرهنگی در شرق اصفهان مستلزم ساختار اداری جدید است

سرپرست اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان اصفهان گفت: درخواست‌هایی مبنی بر ایجاد نمایندگی میراث فرهنگی در شهرستان‌های نوبنیاد شرق استان مطرح شده است که این کار نیاز به ایجاد ساختار اداری جدید دارد.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان، علی کامیابی سرپرست اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان اصفهان با بیان اینکه به تازگی چهار شهرستان در شرق اصفهان تشکیل شده است، گفت: پیشنهاد نمایندگی میراث فرهنگی به وزارت میراث فرهنگی ارائه شده است، اما به نتیجه رسیدن آن زمانبر است و از طرفی محدودیت‌هایی برای گسترش تشکیلات ساختاری برای وزارتخانه وجود دارد.

بر اساس مصوبه هیات وزیران امسال شهر‌های جَرقویه، وَرزَنه، هَرَند و کوهپایه در شرق استان اصفهان به شهرستان ارتقاء یافتند.

وی افزود: آثار تاریخی و میراث فرهنگی ارزشمندی با جلوه‌ها و ویژگی‌های منحصر به فرد مانند تزیینات گچبری در شرق اصفهان وجود دارد، اما اعتبارات این اداره کل برای نگهداری و مرمت آن‌ها محدود است.

سرپرست اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان اصفهان افزود: حدود یک هزار و ۸۵۰ اثر تاریخی ثبت ملی شده دارد، اما اعتبارات موجود برای آن‌ها حدود ۲۵۰ میلیارد ریال است که با یک حساب ساده و تقسیم بر تعداد آثار می‌بینیم که این اعتبار پاسخگوی آن‌ها نیست و ممکن است سال‌ها طول بکشد تا یک اثر تاریخی، یک بار مرمت شود مگر آنکه این بنا‌ها به نهاد‌های عمومی یا خصوصی واگذار شود تا آن‌ها برای مرمت و حفاظت از این آثار کمک کنند.

وی با تاکید بر لزوم افزایش سقف اعتبارات مورد نیاز برای حفاظت و مرمت بهتر و بیشتر بنا‌های تاریخی شرق اصفهان، گفت: این منطقه در مسیر جاده باستانی راه ابریشم و در امتداد مسیر زاینده‌رود واقع شده و از ظرفیت‌های بسیاری بمنظور توسعه صنعت گردشگری برخوردارست که باید بطور ویژه به آن نگاه کرد تا این ظرفیت‌ها به فعلیت برسد.

کامیابی یکی از خواسته‌های مهم اداره کل میراث فرهنگی استان اصفهان را تخصیص اعتبارات بیشتر برای حفاظت و مرمت آثار تاریخی دانست و تصریح کرد: اگر این اتفاق بیفتد دست ما برای رسیدگی بیشتر به آثار ارزشمند محور شرق اصفهان بازتر خواهد بود.

وی با اشاره به جلسه‌ای که با حضور شهرداران شهر‌های شرق اصفهان و نماینده مردم اصفهان در مجلس درباره محور گردشگری شرق اصفهان برگزار شد، اظهار داشت: در این جلسه مسائل و مشکلات موجود از جمله تعدد بنا‌های تاریخی در این منطقه و محدودیت اعتبارات موجود برای رسیدگی به آثار تاریخی مطرح و بررسی شد.

کامیابی به توسعه گردشگری و بومگردی در شرق اصفهان در سال‌های اخیر اشاره و تصریح کرد: یکی از مسائل مطرح شده از سوی شهرداران شهر‌های شرق اصفهان، برخی ایراد‌هایی بود که توسط نیروی انتظامی در این زمینه گرفته می‌شود و مقرر شد این موضوع پیگیری و برطرف شود.

سرپرست اداره کل میراث فرهنگی استان اصفهان گفت: پیشنهادی نیز مبنی بر تشکیل کمیته حفاظت از میراث‌فرهنگی و توسعه گردشگری در محور شرق اصفهان از سوی یکی از نمایندگان مجلس مطرح شد که مورد استقبال این اداره کل قرار گرفت و امید است به زودی این کمیته تشکیل شود.

کامیابی همچنین با اشاره به آمادگی استان اصفهان برای ورود گردشگران خارجی با رعایت شیوه نامه های بهداشتی و در قالب سفر‌های ایمن، اظهار داشت: نخستین گروه در این زمینه از روسیه وارد کشورمان شده اند که سفر به اصفهان یکی از برنامه‌های آنهاست.

منطقه شرق اصفهان از خوراسگان در شرقی‌ترین نقطه کلانشهر اصفهان گرفته تا تالاب گاوخونی، دارای جاذبه‌های تاریخی و گردشگری بسیاری مانند تپه‌های ماسه‌ای، تالاب گاوخونی و آثار معماری با ارزش تاریخی است که بسیاری از آن‌ها مربوط به سده‌های پنجم و ششم هجری قمری است.

مسجد جامع برسیان، قلعه هزارساله قورتان دومین بنای خشتی و گلی ایران، استراحتگاه شاه عباسی ورزنه، مسجد جامع ورزنه، آب انبار حاج میرزا علی اکبر میرمیران، کاروانسرای قلعه خرگوشی، مسجد جامع هرند، روستای تاریخی قهی، خانه شیخ جواهری کوهپایه و کارونسرای عباسی کوهپایه از جمله آثار تاریخی این محور گردشگری است.

استان اصفهان با بیش از ۲۲ هزار بنا و اثر تاریخی که یک هزار و ۸۵۰ مورد آن به ثبت ملی و هفت اثر آن به نام‌های میدان نقش جهان، کاخ چهلستون، باغ فین کاشان و مسجد جامع و سه قنات به نام‌های ' وزوان'، ' مزدآباد ' و ' مون ' به ثبت جهانی رسیده، کانون توجه گردشگران داخلی و خارجی است.

منبع:ایرنا

انتهای پیام

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.