کشف اولین سیاره فراخورشیدی در خارج از کهکشان راه شیری

به گفته محققان، سیاره ای جدید در فاصله 28 میلیون سال نوری از کره زمین در کهکشان گرداب M51 قرار دارد.

به گزارش خبرنگار حوزه دریچه فناوری گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از livescience؛ به تازگی دانشمندان در کهکشان گرداب یک سیاره به نام M۵۱-ULS-۱b که با کره زمین ۲۸ میلیون سال نوری فاصله دارد را کشف کردند. این یافته جدید می‌تواند وجود بسیاری از سیارات فراخورشیدی دیگر را در خارج از کهکشان راه شیری آشکار کند. روزان دی استفانور، فیزیکدان دانشگاه هاروارد گفت: "ما در تلاش هستیم تا عرصه جدیدی را برای یافتن جهان‌های دیگر باز کنیم".

براساس گزارش‌ها، ستاره شناسان از رصدخانه پرتو ایکس چاندرا ناسا و با استفاده از تلسکوپ فضایی XMM یک شیء که شبیه به سیاره بود را در کهکشان گرداب مشاهده کردند. دیدن  این سیاره هنگامی انجام شد که M۵۱  از مقابل یک ستاره عبور و مقداری نور آن را مسدود کرد. گفته شده، اولین سیاره فراخورشیدی در سال ۱۹۹۲کشف شد که فاصله آن تا کره زمین  کمتر از ۳۰۰۰ سال نوری بود؛ اما M۵۱-ULS-۱b اولین سیاره فراخورشیدی خواهد بود که در کهکشان دیگری پیدا شده است.

 اولین سیاره فراخورشید در خارج از کهکشان راه شیری

برای شناسایی این سیاره، تیمی به رهبری دی استفانو از چاندرا برای بررسی از اشعه ایکس استفاده کردند. از آنجایی که پرتو‌های ایکس توسط نواحی کوچک روی ستارگان تولید می‌شوند، سیاراتی که از مقابل آن‌ها عبور می‌کنند، می‌توانند به طور کامل از انتشار پرتو ایکس جلوگیری کنند. طبق این بیانیه، محققان به جای کاهش جزئی نوری، می‌توانند گذر آشکارتری را ببینند که این امر باعث می‌شود تا مشاهده اجسام دورتر آسان‌تر شود.

دی استفانو گفت: "ما در تلاش هستیم تا با جستجوی سیاره‌ها، در طول موج‌های اشعه ایکس، عرصه جدیدی را برای یافتن جهان‌های دیگر باز کنیم."  طبق گفته محققان این سیاره فراخورشیدی  به دور یک ستاره نوترونی و یک سیاه چاله می‌چرخد. براساس گزارش‌ها، رصد آنها در مجموع حدود سه ساعت به طول انجامید و تشعشعات اشعه ایکس به صفر رسید. این امر به دانمشندان کمک کرد تا دریابند که  جرم سیاره احتمالاً به اندازه زحل است و به دور ستاره نوترونی در فاصله‌ای دو برابر فاصله زحل از خورشید می‌چرخد.

سیاره فراخورشیدی

گفته شده سیاره تازه کشف شده می‌تواند اولین موردی باشد که وجود سیاره‌ای را در کهکشان دیگر تأیید می‌کند و به طور بالقوه دوران جدیدی از کشف و مطالعه سیاره را پیش پای دانشمندان می‌گذارد. اما در حال حاضر، این مشاهدات تایید نمی‌کند که جسمی که با استفاده از چاندرا در این مطالعه دیده شده یک سیاره است. به گفته محققان، برای تایید این ادعا باید داده‌های بیشتری جمع آوری شود. با این حال، این جسم تا ۷۰ سال دیگر از مقابل ستاره خود عبور نخواهد کرد، بنابراین زمان زیادی طول خواهد کشید تا دانشمندان بتوانند دوباره این رصد را انجام دهند.


بیشتر بخوانید


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار