تیغ تیز کرونا و تورم بر گلوی کارگران/ مسئولان از قشر کارگر حمایت کنند

کارگران یکی از مهم‌ترین ارکان تولید هستند که پس از شیوع ویروس کرونا و تعطیلی واحد‌های تولیدی با مشکلات جدی روبه رو شدند.

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ایلام ، پس از شیوع ویروس کرونا در اسفند ۹۸ و به دنبال آن کسادی و تعطیلی اصناف، بسیاری از صاحبان مشاغل در بخش‌های مختلف از جمله بخش کشاورزی، گردشگری، حمل‌ونقل، مراکز خدماتی، تولیدی‌ها و غیره خسارات زیادی را متحمل شدند.

اما در استان ایلام قشر کارگر ،  از اقشاری بودند که با کاهش فعالیت‌های اقتصادی آسیب بالایی را دیدند.

مشاغل آزاد نه تنها خسارت مالی زیادی را متحمل شدند بلکه به علت حضور در جامعه و شلوغی‌ها بیش از سایر افراد در معرض خطر ابتلا به بیماری بودند، اما با این وجود از زمان شیوع ویروس کرونا تا به امروز متاسفانه حمایت شایانی از آن‌ها به عمل نیامده است.

آسیب‌های کرونا به کارگران

بهزادی از کارگران استان ایلام گفت: احتمال شیوع بیماری کرونا در تاسیسات، نواحی صنعتی، کارخانجات و محیط‌های کارگری بیش از سایر اصناف است، به همین دلیل تعدادی از کارگران متاسفانه در دفعات متعدد به این بیماری مبتلا شدند.

او با بیان اینکه کرونا زندگی کارگران را از لحاظ اقتصادی نیز تحت تاثیر قرار داده است افزود: از سوی دیگرکاهش تولید و بیکاری بخشی از کارگران پس از شیوع کرونا، از عواملی بود که تنگنای معیشتی بیشتری را برای کارگران فراهم کرد، به حدی که گذراندن امرار معاش به دغدعه‌ای بزرگ برای این قشر تبدیل شده است.

بیکاری برخی کارگران

انوری یکی دیگر از کارگران استان ایلام گفت: کارگران از جمله کارگران ساختمانی، کارگرانی که در حوزه نظافت منازل، تالار‌ها یا مراکز تفریحی مشغول به فعالیت بودند در پی شیوع کرونا از نظر معیشتی به طور جدی آسیب دیده‌اند چرا که یا شغل خود را از دست داده، یا با کاهش درآمد مواجه شده‌اند.

او افزود: به همین دلیل انتظار می رفت در ایام کرونا از این قشر کم بضاعت حمایت ویژه‌ای به عمل آید، اما متاسفانه علی رغم این مهم خیلی از کارفرما‌ها از پرداخت به موقع حقوق کارگران ممانعت می کردند که همین امر لطمه جدی به زندگی آنان وارد کرد.

تیغ تیز کرونا و تورم بر گلوی کارگران/ مسئولان از قشر کارگر حمایت کنند

عدم پرداخت تسهیلات به کارگران

کارگران قشر ضعیف و آسیب پذیری در جامعه هستند که نیازمند حمایت ویژه از سوی مسئولان و ارگان‌های دولتی می‌باشند.

احمد خان محمدیان اظهار کرد: با شیوع ویروس کرونا مشاغل زیادی از جمله صنعت غذایی، خدمات، گردشگری، کشاورزی و... آسیب دیدند که برای جبران خسارت تا حد توان تسهیلاتی از سوی اداره کار و تعاون به صاحبان مشاغل پرداخت شد.

معاون اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: با اینکه قشر کارگر نیز از جمله اقشار آسیب دیده از کرونا بودند، متاسفانه بر اساس مصوبات، پرداخت تسهیلات به صورت مستقیم به آنان نداشتیم و تمامی تسهیلات به کارفرما جهت پرداخت معوقات کارگر تعلق گرفت.

او با بیان اینکه مبلغ ۱۱۶ میلیارد از سال ۹۹ تا به امروز به صورت وام ۱۲ درصد به کارفرما‌ها پرداخت شده است بیان کرد: اگر کارفرمایی پس از دریافت وام اقدام به رفع مشکلات کارگران نکند با وی برخورد جدی خواهد شد.

با توجه به ضرر و زیان‌های ناشی از شیوع ویروس کرونا بر معیشت کارگران، الزامیست در مورد جبران زیان‌های اقتصادی وارد شده به این قشر اقدامات چشم‌گیری از سوی مسئولان ارشد لحاظ شود تا پیش از این شاهد آسیب قشر کارگر در استان نباشیم.

منبع: تسنیم

انتهای پیام/ ن

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.