راز‌های مگوی عین‌الاسد

اعتراف سخنگوی سابق پنتاگون در خصوص غیرواقعی بودن ادعا‌های ترامپ در خصوص تلفات آمریکایی‌ها در عین‌الاسد، بازتاب گسترده‌ای داشته است.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، این روز‌ها نام عین‌الاسد دوباره بر سر زبان‌ها افتاده است. اگرچه حدود یک سال و نیم از شهادت سردار مقاومت شهید سپهبد حاج‌قاسم سلیمانی و شهید ابومهدی المهندس و متعاقبا، موشکباران عین‌الاسد توسط سپاه پاسداران انقلاب اسلامی سپری می‌شود، اما گذشت زمان ابعاد گسترده‌تری از این واقعه را به رخ طرفداران بایکوت خبری و سانسور در سازمان‌های امنیتی و نظامی آمریکا می‌کشاند.

به گفته یک سخنگوی دفاعی پیشین ایالات متحده، کاخ‌سفید از پنتاگون خواسته بود گزارش صدمات مغزی نظامیان آمریکایی در جریان حمله موشکی سال گذشته ایران به پایگاه عین‌الاسد در عراق را کم اهمیت جلوه دهد و اطلاع‌رسانی درباره آن را به تاخیر بیندازد. به گزارش یورونیوز، الیسا فرح که در مقطعی به عنوان سخنگوی وزارت دفاع آمریکا در دوره ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ مشغول به فعالیت بود با اعلام این موضوع یادآور شد وی سعی داشته فشار‌ها را پس بزند و این‌که پس از حمله موشکی ایران به پایگاه نظامیان کشورش در عراق، لحظات بسیار دشواری را سپری کرده است.

وقتی ترامپ رسوا می‌شود

به گفته وی، این فشار‌ها پس از آن از سوی کاخ‌سفید آغاز شد که ترامپ ادعا کرد حملات یادشده هیچ تلفاتی نداشته و بعد به سردرد‌های جزئی اشاره کرده و گفت صدمات خیلی جدی نبوده است. این ادعا در حالی مطرح شده بود که طبق گزارش‌های بعدی، حملات تلافی‌جویانه موشکی ایران به پایگاه عین‌الاسد پنج روز پس از شهادت شهید سردار حاج‌قاسم سلیمانی، فرمانده سابق سپاه قدس ایران سبب وارد آمدن آسیب‌های مغزی به بیش از ۱۰۰سرباز آمریکایی شد.

این حملات بامداد روز هشتم ژانویه سال ۲۰۲۰ توسط یگان‌های موشکی سپاه پاسداران ایران صورت گرفت و علاوه بر پایگاه عین‌الاسد در استان انبار، یک پایگاه دیگر نیرو‌های آمریکایی در اربیل را نیز هدف قرار داد. فرماندهان ایران ساعاتی پس از این حملات تاکید کردند ده‌ها آمریکایی کشته شده‌اند، اما کاخ‌سفید و وزارت دفاع آمریکا با رد این ادعا تاکید کردند حتی یک سرباز ارتش ایالات متحده نیز در این حملات آسیب ندیده است.

سانسور شکست در پنتاگون

الیسا فرح که پس از مدتی برای انجام ماموریت به کاخ‌سفید منتقل شد، در گفتگو با پادکست وان دسیژن می‌گوید: «وقتی ترامپ تاکید داشت حملات هیچ تلفاتی به همراه نداشته، دروغ نمی‌گفت، زیرا این موضوع را ما به رئیس‌جمهور منتقل کرده بودیم.»

وی همچنین در این مصاحبه ادعا کرده دولت ترامپ مایل بوده در مورد صدمات حمله سکوت شود. الیسا فرح در بخشی از این گفتگو می‌گوید: فکر می‌کنم پس از آن که کاخ‌سفید تلاش کرد بگوید حملات موفقت‌آمیز نبوده و ایرانی‌ها نتوانستند صدمه‌ای به ما بزنند شرایط تغییر کرد و متزلزل شد. به نظرم آن‌ها زیاده‌روی کردند.

سخنگوی سابق پنتاگون که اکنون دیگر کارمند دولت نیست و در بخش خصوصی کار می‌کند، سپس می‌افزاید: به نظرم پس از آن تلاش شد تا درباره صدمات سنگین‌تری که بخشی از نیرو‌های آمریکایی در جریان حمله متحمل شدند، سکوت اختیار شود.

به گفته خانم فرح، سیاست پنتاگون این بود حقایق را آن‌گونه که اتفاق افتاده و مورد بررسی قرار گرفته به‌تدریج اعلام کند. در نتیجه این‌گونه شد که شمار کلی مصدومان گزارش شده در طول ماه ژانویه افزایش پیدا کرد و این مساله کاخ‌سفید را عصبانی کرده بود. الیسا فرح سپس تصریح می‌کند کاخ‌سفید از پنتاگون خواسته بود آمار مصدومان را به شکل دیگری گزارش کنیم یا آن‌را به تاخیر بیندازیم، هر ۱۰روز یا دو هفته یک‌بار درباره آن اطلاع‌رسانی یا یک جمع‌بندی کلی از این ماجرا ارائه کنیم. به گفته خانم فرح، هدف کاخ‌سفید این بود که اطلاع‌رسانی درباره تعداد مصدومان و نوع مصدومیت آن‌ها مرتب به‌روزرسانی نشود.

پنتاگون یک ماه پس از این حملات شمار سربازان آمریکایی را که متحمل صدمات مغزی شده بودند ۱۰۹نفر اعلام کرد. همچنین پنتاگون در خصوص سرنوشت برخی از نیرو‌هایی که از وضعیت بغرنجی (پس از مصدومیت مغزی) به سر می‌بردند و سرنوشت آنها، اطلاعیه‌ای منتشر نکرد.

سکوت پنتاگون

بر اساس گزارش شبکه یورونیوز، سخنگوی سابق وزارت دفاع آمریکا در پایان با تاکید بر این‌که تلاش داشت تسلیم فشار‌ها نشود، یادآوری می‌کند: بر اساس تجربه شخصی به این نتیجه رسیدم که در این زمینه شفافیت همیشه بهترین دوست است.

کاخ سفید یا مسوولان فعلی یا سابق پنتاگون تاکنون به این ادعای کارمند سابق خود واکنشی نشان نداده‌اند. در هر حال، صورت مساله اکنون نسبت به قبل شفاف‌تر شده است. در این میان، وزارت دفاع آمریکا کماکان ترجیح می‌دهد در خصوص ناگفته‌های عین‌الاسد و تلفات واقعی نیرو‌های خود در این پایگاه سکوت کند.

طی یک سال و نیم اخیر، روایات و خاطرات مستقیمی که از ماجرای موشکباران به عین‌الاسد و از سوی نیرو‌های آمریکایی حاضر در این پایگاه منتشر می‌شود، نشان‌دهنده عمق فاجعه‌ای است که پنتاگون و کاخ‌سفید (چه در دوران ترامپ و چه در دوران بایدن) تمایلی در خصوص افشای آن ندارند. حتی سخنان سخنگوی سابق پنتاگون نیز نمی‌تواند بیانگر واقعیات کامل در خصوص موشکباران عین‌الاسد باشد. برخی منابع غیررسمی در ارتش آمریکا معتقدند تعداد تلفات نیرو‌های مستقر در عین‌الاسد، به مراتب بالاتر از تعداد اعلام شده توسط پنتاگون بوده و حتی برخی نیرو‌ها نیز در این موشکباران به هلاکت رسیده‌اند.

روایت آلن جانسون از موشک‌های ۱۰۰۰پوندی

آلن جانسون، یکی از فرماندهان ارتش آمریکا که در شب حمله در پایگاه عین‌الاسد حضور داشت، اخیرا در مصاحبه‌ای با شبکه سی‌بی‌اس گفته است: هنگام حمله، در سنگری که برای مقابله کلاهک‌هایی تنها با وزن ۶۰ پوند طراحی شده بود، پناه گرفتم. این در حالی بود که موشک‌های ایرانی وزنی بیش از ۱۰۰۰پوند داشتند. حتی با کلمات هم نمی‌توان قدرت این موشک‌ها را توصیف کرد. یکی از آن‌ها همانند باد از کنار من عبور کرد و پس از آن گرد و غبار همراه با بوی آمونیاک همه جا را فرا گرفت.

وی افزود: پس از موج انفجار، شعله‌های آتش پدیدار شد. آتش سنگر‌ها را در بر گرفت و زبانه‌های آتش ارتفاعی معادل ۷۰فوت داشتند و سنگر، هیچ محافظی مقابل موج آتش نداشت. هنگام این حمله ما فقط می‌شنیدیم که صدایی می‌گوید «دارد می‌آید، پناه بگیرید، پناه بگیرید» و ما باید به اندازه یک زمین فوتبال می‌دویدم در حالی که نمی‌دانستیم موشک بعدی چه زمانی قرار است به زمین برخورد کند.

سروان پاتریک لیوینگستون، فرمانده نیرو‌های امنیتی هوایی ایالات متحده نیز در این پایگاه با اشاره به حملات راکتی قبلی توسط گروه‌های شبه‌نظامی گفت: شما می‌توانید در این پایگاه در برابر (نیرو‌های شبه‌نظامی) دفاع کنید، اما نمی‌توانید در برابر چنین حملاتی (حمله موشکی بالستیک) دفاع کنید. در حال حاضر، این پایگاه در برابر حملات موشک‌های بالستیک بی‌دفاع است.

عواقب حماقت آمریکا تا مدت‌ها گریبانگیر ما خواهد بود

استفان لندمن، تحلیلگر آمریکایی درباره اطلاعات موشکباران عین‌الاسد می‌گوید: در همان زمان تاکید کردم عواقب حماقت ترامپ در خصوص ترور ژنرال سلیمانی، تا مدت‌های طولانی گریبانگیر آمریکا خواهد بود. اکنون نیز دقیقا روی این سخن خود اصرار می‌ورزم. دولت ترامپ، پنتاگون و سنتکام دچار حماقتی بزرگ شدند.

حتی نزدیک‌ترین افراد به پنتاگون نیز بعد‌ها اذعان کردند این اقدام (شهادت سردار سلیمانی) منجر به افزایش ضریب آسیب‌پذیری منطقه‌ای و بین‌المللی آمریکا شده است. بدیهی است آمریکا قدرت مواجهه با ایران را نداشته و ندارد و ایران در جنگ‌های نامتقارن و مبارزه با تروریسم منطقه‌ای همواره پیشتاز و صاحب سبک و قدرت بوده است.

این تحلیلگر آمریکایی افزود: یکی از اصلی‌ترین دلایل سانسور وقایع موشک‌باران عین‌الاسد توسط ترامپ و مقامات ارشد سیاسی و نظامی آمریکا این بود که آن‌ها واقعا نسبت به ناتوانی خود در مواجهه نظامی با ایران آگاه بودند. آن‌ها سعی کردند صورت مساله را تغییر دهند، اما مشخص بود دروغ می‌گویند.

منبع: جام جم

انتهای پیام/

برچسب ها: پنتاگون ، عین الاسد
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۱۰ ۲۰ شهريور ۱۴۰۰
امیدوارم تمامی قاتلان حاج قاسم عزیزمان به جهنم واصل شوند.
آخرین اخبار