باشگاه خبرنگاران جوان گزارش می‌دهد؛

حرز نهم؛ سامانه‌ای که هیچ‌گاه دشمن از محل حضور آن اطلاع ندارد

سامانه پدافندی حرز نهم یکی از دستاورد‌هایی است که صنایع دفاعی کشورمان آن را به صورت بومی طراحی کرده‌اند.

‌به گزارش  خبرنگار دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، جمهوری اسلامی ایران و نیرو‌های مسلح آن در سال‌های اخیر به ویژه پس از پایان جنگ تحمیلی تاکنون توانسته‌اند دستاورد‌های مهمی در حوزه تجهیزات و ارتقای توان رزمی به دست بیاورند.

خودکفایی و ایجاد قدرت درون زا با طراحی و ساخت انواع تجهیزات نظامی بومی در سال‌های اخیر به قدری سرعت یافته که حیرت بسیاری از ناظران بین المللی را به همراه داشته و باعث شده توان نظامی کشورمان هر سال بیش از سال‌های گذشته رشد کند.

حرز نهم

همه این دستاورد‌ها موید این مطلب است که فرماندهان و مسئولان نیرو‌های مسلح کشورمان به خوبی اهمیت خودکفایی و حفظ اسرار تجهیزات نظامی را متوجه شده‌اند. پدافند هوایی و تجهیزات مورد استفاده در آن یکی از این حوزه‌های مهم در نیرو‌های مسلح کشورمان است که در خط مقدم دفاع از کشور قراردارد.

پدافند هوایی؛ عرصه‌ای مهم که باید بومی باشد

پدافند هوایی از جمله موضوعاتی است که دائما مورد تاکید رهبر معظم انقلاب بوده و به دلیل اشتراک این حوزه میان ارگان‌های نظامی (ارتش، سپاه، نیروی انتظامی و بسیج) از حساسیت و اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. کشف، رصد، پایش، درگیری و انهدام اهداف هوایی به ویژه پهپاد‌ها و حتی نشاندن و سالم گرفتن آن‌ها از جمله قابلیت‌های نرم و سخت پدافند هوایی است که نمونه‌های متفاوتی از آن را طی سال‌های اخیر شاهد بودیم.

حرز نهم

مسئولان دفاعی کشورمان در نخستین روز‌های دفاع مقدس و با حمله رژیم بعث و همچنین ضعف سیستم پدافندی ایران به این فکر افتادند که صرف اتکا به سامانه‌های پدافندی بومی اطمینان بخش نیست و باید برای تامین امنیت آسمان ایران اسلامی به سراغ ساخت سامانه‌های بومی بروند. شاید بتوان یکی دیگر از علت‌های اصلی این موضوع علاوه بر نیاز به سامانه بومی، مواجه شدن با تحریم‌های بی سابقه آمریکا در همه زمینه‌ها از جمله زمینه نظامی دانست.

حرز نهم

پدافند هوایی که از مهم‌ترین بخش‌های کشورمان در دفاع سراسری بود نیز آماج این تحریم‌ها قرار گرفت و در تامین قطعات اصلی با مشکل روبرو شد. به همین دلیل هم مسئولان دفاعی کشورمان با مهندسی معکوس قطعات و همچنین آغاز طراحی سامانه‌های بومی به سوی ساخت این سامانه‌ها حرکت کردند.

ارتش و سپاه؛ بازوان قدرتمند پدافندی ایران در برابر دشمنان

ارتش جمهوری اسلامی ایران و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی که در همکاری با یکدیگر به عنوان ید واحده از ایران اسلامی حراست می‌کنند، این همکاری پدافندی را در قالب قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیاء (ص) آغاز کرده‌اند و تاکنون نیز با موفقیت ادامه داده‌اند. حاصل این همکاری‌ها امنیت بسیار بالای آسمان ایران اسلامی در قالب شبکه یکپارچه پدافندی هوایی کشور است، شبکه‌ای که با دارا بودن لایحه‌های مختلف و متعدد امنیت بسیار بالایی را برای کشورمان فراهم کرده‌اند.

سامانه پدافند موشکی حرز نهم یکی از دستاورد‌های صنایع دفاعی جمهوری اسلامی ایران است که در ارتقای بازدارندگی کشورمان نقش مهمی دارد.

حرز نهم

سامانه حرز نهم چه ویژگی‌هایی دارد؟

سامانه پدافند موشکی حرز نهم یکی از سامانه های پدافندی ساخت وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح است که ۳۰ ارديبهشت‌ماه سال ۱۳۹۱ با حضور سردار وحیدی وزیر وقت دفاع و سردار حاجی‌زاده فرمانده نیروی هوافضای سپاه رونمایی و یک سال بعد در همان تاریخ خط تولید انبوه آن نیز افتتاح شد. این سامانه یک سامانه پدافندی متحرک است که بر روی یک کشنده یا کامیون جابجا می‌شود.

سردار وحیدی درباره این سامانه گفت: سامانه پدافند هوایی که به یاد و نام امام نهم حضرت جواد‌الائمه به نام «حرز نهم» نامگذاری شده، به دست متخصصان حماسه آفرین، زبده و کارآمد سازمان صنایع هوافضای وزارت دفاع طراحی و ساخته شده و امروز به مرحله تولید انبوه رسیده، یک سامانه پیچیده پدافندی است که قادر است اهداف مورد نظر را در ارتفاع پست و کوتاه مورد شناسایی و ردیابی قرار داده و بصورت هوشمند و خودکار مورد هدف قرار دهد.

حرز نهم

سردار حاجی‌زاده نیز درباره سامانه حرز نهم اظهار کرد: این سامانه کاملا بومی منطبق بر تاکتیک هایی است که نیروهای مسلح به کار می گیرند.

سامانه پدافندی حرز نهم را باید نمونه متحرک شده سامانه پدافندی یا زهرا (س) دانست که با افزوده شدن این ویژگی می توان از سامانه حرز نهم به عنوان یک سامانه راهبردی و تاکتیکی بهره برد. البته در این سامانه تعداد موشک‌ها از چهار فروند در سامانه یا زهرا (س) به دو فروند کاهش پیداکرده است که هدف از آن را می‌توان افزایش قدرت تحرک این سامانه در میدان‌های عملیات عنوان کرد.

موشک های مورد استفاده این سامانه شهاب ثاقب نام دارد که مشخصات آن به شرح زیر است: 

طول: ۲.۹۳ متر.

جرم: ۸۵ کیلوگرم.

سرعت: ۷۵۰ متر بر ثانیه.

برد: ۸ هزار و ۶۰۰ متر در برابر اهدافی با سرعت ۴۰۰ متر بر ثانیه یا ۱۰ کیلومتر در برابر اهدافی با سرعت ۳۰۰ متر بر ثانیه و ۱۱ کیلومتر در برابر بالگرد‌ها.

ارتفاع: ۵ هزار و ۵۰۰ متر.

بیشینه سرعت: ۴۴۰ متر بر ثانیه.

حرز نهم

سامانه‌های یا زهرا (س) و حرز نهم چه تفاوتی با یکدیگر دارند؟

سامانه حرز نهم بر خلاف سامانه یا زهرا (س) یک سامانه غیرفعال یا «پسیو» (Passive) است. پسیو بودن یک سامانه پدافندی مزیت‌های بسیاری دارد که یکی از مهم‌ترین این ویژگی ها، عدم شناسایی سامانه‌ها توسط دشمن است. عملکرد سامانه پسیو بدین گونه است که به جای ارسال امواج به سمت هدف که منجر به کشف محل استقرار آن سامانه می‌شود، از امواج ارسال شده توسط سایر فرستنده‌ها در محل‌های دیگر استفاده شده و این سامانه فقط با اتکا به گیرنده راداری امواج بازگشتی از اهداف موجود در پهنه آسمان را دریافت کرده و بر مبنای آن‌ها کار کشف و ردیابی هدف انجام می‌شود.  

در سامانه حرز نهم از سامانه‌های الکترواپتیکی استفاده شده است که در کنار اطلاعات اولیه راداری کار فراهم کردن داده‌های لازم برای ردگیری هدف را انجام می‌دهند. دیگر مزیت سامانه حرز نهم عدم امکان شناسایی توسط دشمن تا پیش از شلیک موشک است. این یعنی یک قابلیت کاملا استراتژیک که با توجه به شرایط مناطق جنگ سامانه حرز نهم را به یک سامانه قدرتمند تبدیل می‌کند.  

حرز نهم

سامانه حرز نهم در برابر جنگ الکترونیک دشمن نیز کاملا مقاوم بوده و دشمن نمی‌تواند از طریق سامانه حرز نهم را دچار اخلال کند. همین ویژگی تاکتیکی باعث می‌شود تا احتمال اصابت موشک به اهداف مشخص شده افزایش پیداکند.  نکته مهم بعدی درباره سامانه حرز نهم وجود طیف گسترده‌ای از حسگر‌های الکترواپتیکی است که کمک می‌کند تا این سامانه در تمام شرایط جوی و جنگ الکترونیک فعالیت خود را به خوبی انجام دهد.  این سامانه مجهز به سامانه‌های حرارتی احتمالاً از نوع تصویرساز است که امکان ردگیری هدف در شب و شرایط جوی نامساعد را نیز فراهم می‌سازند.

حرز نهم

دیگر مزیت‌های این سامانه پدافندی را باید تحرک بالا، موبایل بودن سامانه سلاح، قابلیت بکارگیری در شب، قابلیت اتصال به شبکه پدافند کشور، قابلیت ردگیری اهداف به صورت غیرفعال توأم با تحرک کامل و بسیاری دیگر از ویژگی‌های برترساز نسبت به سامانه‌های مشابه در دنیا دانست.  

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳۴
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۴۷ ۱۶ شهريور ۱۴۰۰
امید به روزی که همه اسحله ها از بین برود و دست دوستی و برداری و صلح در کل جهان باشه به جای اسحله کاش هزینه رو برای رفاه مردم خرج میشد امروز فقر در جهدن بیداد میکنه اینها هیچ گرسنه ایی رو سی نمیکنن
Iran (Islamic Republic of)
قانع
۲۰:۱۹ ۱۶ شهريور ۱۴۰۰
بله
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۳۲ ۱۶ شهريور ۱۴۰۰
یه سامانه جام جم بسازید بابرد 700کیلومتر باارتفاع 35 کیلومتربسیارسریع وچابک باشه البته کمی هم خشگل باشه میدونم میتونید خیلی بهترازاین حرفا
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۴۰ ۱۶ شهريور ۱۴۰۰
ایران اسلامی به پشتوانه امامان معصوم دراوج تحریم به این درجه رسید یاعلی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۵۱ ۱۶ شهريور ۱۴۰۰
برای دستاورهای ایرانی چرا اسامی غیر ایرانی و غیر ملموس استفاده میکنید؟!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۵۳ ۱۶ شهريور ۱۴۰۰
لطفاً این سامانه ها رو ببرید سوریه و تست کنید
در مقابل حملات ارتش رژیم صهیونیستی
Iran (Islamic Republic of)
کامبیز
۱۱:۲۶ ۱۶ شهريور ۱۴۰۰
فناوریش واقعا جالب بود عالی دمتون گرم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۵۸ ۱۶ شهريور ۱۴۰۰
احسنت.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۴۲ ۱۶ شهريور ۱۴۰۰
درود بر ارتش
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۲۰ ۱۶ شهريور ۱۴۰۰
به امید روزی که در سرتاسر کره زمین جنگی نباشه و بشریت به آرامش برسه
Iran (Islamic Republic of)
آزاد
۱۱:۱۲ ۱۶ شهريور ۱۴۰۰
آفرین، فکر درست اینه.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۱۵ ۱۶ شهريور ۱۴۰۰
چه فایده وقتی اسرائیل کثیف غده سرطان داره نفس میکشه.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۱۳ ۱۶ شهريور ۱۴۰۰
درود بر قدرت ارتش.
Iran (Islamic Republic of)
افشین
۰۹:۴۸ ۱۶ شهريور ۱۴۰۰
خدارا شکرو قوت بده به نیروی های نظامی علی الخصوص عزیزان متخصص درصنایع دفاعی که امنیت را برای کشورایران دربحرانی ترین منطقه جغرافیایی جهان به ارمغان آوردند.لازمه پیشرفت کشور اول امنیت دوم اقتصاد سوم علم و فناوری .به امید پیشرفت ایران عزیز
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۴۵ ۱۶ شهريور ۱۴۰۰
بزرگ ترین سلاح و قدرت حمایت مردمه شما تمام و بهتریم اسلحه های دنیا رو هم داشته باشی فایده نداره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۴۱ ۱۶ شهريور ۱۴۰۰
کوووو بر کت
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۱۸ ۱۶ شهريور ۱۴۰۰
نفس آدم میاد بالا از این اقتدار
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۵۶ ۱۶ شهريور ۱۴۰۰
قحطی اسمه؟!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۵۲ ۱۶ شهريور ۱۴۰۰
خدا قوت .ولی یک سامانه ای بیازید که مردم از گرانیها واز اختلاسها از دوگانگیهای وفرق بین مسولانواطرافیانشان مروم هم ناراحت نشوند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۳۷ ۱۶ شهريور ۱۴۰۰
این قسمت دفاعیه-گرانی مشکل از جای دیگه هست
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
ناشناس
۰۸:۴۸ ۱۶ شهريور ۱۴۰۰
ای کاش از اسامی ایرانی استفاده کنن بخدا تو عربستان سعودی اینقدر اسم عربی روی سلاح و تجهیزاتشون نمیذارن که ما میذاریم.هر دستی که برای منافع ایران و هراسلحه ای که از خاک ایران دفاع کنه مقدسه.نباید هر اسم بیگانه ای روش بذاریم
Iran (Islamic Republic of)
افشین
۰۹:۴۹ ۱۶ شهريور ۱۴۰۰
عالی گفتی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۵۳ ۱۶ شهريور ۱۴۰۰
با شعور اسمی که به ائمه (ع) مربوطه بیگانه است؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۳۸ ۱۶ شهريور ۱۴۰۰
به این میگن تفرقه! ربطی به اسم عربی و فارسی و خارجی نداره هدف خداست و این عنصری بازی رو بزارید کنار.. کلمات برگرفته از تاریخ اسلام هست و ربطی به عرب و عجم نداره! اگر مسلمونی که نباید گویش و رنگ و مکان و... برات مهم باشه و نیازی نیست بیای اظهار کنی چرا از واژه های عربی استفاده شده!
Iran (Islamic Republic of)
be to che
۱۱:۱۹ ۱۶ شهريور ۱۴۰۰
درست گفتی.
Iran (Islamic Republic of)
مرصاد
۱۸:۰۸ ۱۶ شهريور ۱۴۰۰
برگرفته از حرز امام جواد(ع) دعای حفاظت کننده ، سفارش شده امام نهم هست !
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۴۰ ۱۶ شهريور ۱۴۰۰
یادمستعان افتادم اینودیدم
Iran (Islamic Republic of)
علی
۰۸:۱۲ ۱۶ شهريور ۱۴۰۰
با این همه پیشرفت هواپیمای اوکراینی رو زدیم؟!!!!!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۳۵ ۱۶ شهريور ۱۴۰۰
اولا اون اشتباه فردی بود نه ماله خود رادار
دوما برو امریکا و اسرائیل رو نگاه کن که چقدر خرابکاری کردن با این همه منم منم که میکنن
Iran (Islamic Republic of)
مرصاد
۱۸:۰۱ ۱۶ شهريور ۱۴۰۰
چرا مغالطه میکنی ؟! اولا خطای انسانی بود ، درثانی ، در پیشرفته ترین ارتش ها هم ، اتفاق میافته !!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۵۰ ۱۶ شهريور ۱۴۰۰
این که مال زمان دایناسورهاست.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۳۶ ۱۶ شهريور ۱۴۰۰
وقتی حمله شد میفهمی ماله کی هست
همین ضعیف تر از اینا گلوبال هاوک رو زدن
Iran (Islamic Republic of)
علی
۰۷:۴۷ ۱۶ شهريور ۱۴۰۰
درود بر دلاور مردان اقتدار ایران
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۲۲ ۱۶ شهريور ۱۴۰۰
بهینه میشه ، مال ۱۰ سال پیش خبرش
آخرین اخبار