کشتار محیط بانان به قیمت لذت شکار

طی یک دهه گذشته، بیش از هزار محیط بان کشته شده‌اند و ۸۰ درصد این‌ها در درگیری با شکارچیان جان خود را از دست داده‌اند.

به گزارش خبرنگار حوزه محیط زیست گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، شغل‌های زیادی در دنیا وجود دارد که هر یک دارای معایب و مزایایی است، اما محیط بانی را نمیتوان یک شغل نامید، چون افرادی که این لباس را بر تن دارند با وجود حقوق کم و خطرات زیاد همچنان عاشقان حفاظت از طبیعت هستند.
 
در سال‌های گذشته برای بیش از ۱۴۰ محیط بان در ایران حوادث مرگباری رخ داده است، اتفاقاتی که در دنیا هم نمونه‌های مختلفی از آن وجود دارد. هر سال محیط بان‌های زیادی در کشور‌های مختلف جان خود را در راه حفاظت از محیط زیست از دست می‌دهند، اما بر اساس آمار منتشر شده برخی از کشور‌ها تا حد زیادی این مسئله را حل کرده اند و در برخی دیگر از کشور‌ها مثل ایران، همچنان این مسئله با چالش‌های زیادی روبرو است.
 
موسسه خط باریک سبز در مطالعه‌ای اعلام کرده است که در یک دهه گذشته، بیش از هزار محیط بان کشته شده‌اند و ۸۰ درصد این‌ها در درگیری با شکارچیان  جان خود را از دست داده‌اند.

آمار تعداد محیط بانان کشته شده از سال ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۶
 
محیط بانان سربازان  حفاظت از حیات وحش هستند. جولیا مارتونلوفر، رئیس اتحادیه بین المللی حفاظت از طبیعت، در این رابطه می‌گوید: محیط بانان نگهبانان با ارزش‌ترین منابع سیاره ما هستند، این عصبانی‌کننده است که به این فکر کنیم که هر روز که آن‌ها کار می‌کنند جانشان را بخاطر بی‌رحمی انسان‌ها در خطر قرار می‌دهند. بدون اجرای درست قانون و ایجاد یک شبکه قوی برای حمایت از قهرمانان طبیعت، تلاش‌های ما برای حفاظت از حیات‌وحش، شکست خورده است.
 
برخلاف اکثر کشور‌های حاضر در قاره آفریقا و آسیا، گروهی از کشور‌ها توانسته‌اند که این حمایت‌های لازم را برای محیط بانانشان تامین کنند و آمار کم محیط بانان کشته شده در این کشور‌ها نشانه همین موضوع است. البته سیاست‌های آن‌ها در این راستا متفاوت است، از سویی برخی هم به نتایج قطعی درباره شکست برخی سیاست‌ها برای حمایت از جان محیط بانان رسیده‌اند. سیاست‌هایی که برخی در مرحله اجرا در ایران هستند، همچنین محیط بانان ایرانی علاوه بر سختی کار از مزایای خوبی هم بهره‌مند نیستند.

سرهنگ جمشید محبت خانی فرمانده یگان حفاظت محیط زیست در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان، در مورد حقوق محیط بانان گفت: در چهار سال گذشته، حقوق محیط بانان در شرایط خوبی افزایش یافته است، در سال‌های گذشته حقوق محیط‌بانان حدود ۵۰ درصد کمتر از کارشناسانی که با آن‌ها سابقه خدمت یکسان داشتند بود، اما طبق پیگیری‌ها حقوق محیط بانان معادل سطح حقوق کارشناسان افزایش یافته است.

وی تصریح کرد: در حوزه تجهیزات انفرادی طی سال جاری، اقلام جدیدی در اختیار محیط بانان قرار خواهد گرفت، همچنین یکی دیگر از مشکلات ما کمبود نیروی محیط بان است؛ براساس چارچوب سازمانی، ۵۰ درصد کمبود نیروی محیط بانی داریم که بر همین اساس قرار شده سالانه ۲۵۰ محیط بان جدید نیز استخدام کنیم.

فرمانده یگان حفاظت محیط زیست گفت: استخدام سالانه ۵۰ محیط بان دریایی در استان‌های تالابی و دریایی در دستور کار است، تعدادی پاسگاه محیط بانی دریایی هم داریم که نیاز است محیط‌بانانی را در این زمینه آموزش دهیم.

محبت خانی گفت: در حال حاضر حدود ۱۹۰ محیط بان طرحی در کشور داریم که با سازمان حفاظت محیط زیست مراوده مالی ندارند و حدود سه ماه است که حقوقی دریافت نکرده‌اند، ما نیز در حال حاضر برای بیمه و حقوق این محیط بانان با چالش‌هایی مواجه هستیم.

فرمانده یگان حفاظت محیط زیست افزود: ما در پی این بودیم که با محیط‌بانان طرحی را در قالب مجوزهایی، قراردادی یا پیمانی نهایی کنیم، که متاسفانه تاکنون نتوانسته‌ایم مجوزی بر این مبنا از سازمان اداری و استخدامی دریافت کنیم.

محبت خانی در مورد بیمه محیط بانان گفت: ۱۵۰۰ همیار محیط بان که با ما همکاری دارند، بیمه شدند و در صورت مصدومیت هزینه‌هایشان تحت پوشش بیمه است، همچنین بیمه تمامی محیط بانان در ابعاد مختلف به قانون تبدیل شده است و بیش از ۶۰۰ میلیون هزینه به خانواده‌های شهدای محیط بان داده شد گرچه که جای خالی این عزیزان را پر نخواهد کرد.
وی افزود: سازمان حفاظت محیط زیست پیگیر ثبت پرونده محیط بانان شهید در بنیاد شهید است که در این راستا جلساتی نیز با بنیاد برای سایر محیط بانان نیز در حال برگزاری است.

فرمانده یگان حفاظت محیط زیست اظهار کرد: ۷۲ میلیارد تومان تجهیزات و البسه در اختیار محیط بانان است که از جمله آنها ۱۲۰۰ دستگاه موتورسیکلت تریل پرقدرت تولید داخلی و بومی‌سازی شده و ۷۲ خودرو داخلی  است.

ایران با وجود کلکسیونی خاص از گونه‌های جانوری، نیازمند اراده‌ای بزرگ برای حفظ این میراث ملی است.

یکی از کار‌های لازم در جهت حفظ حیات وحش ایجاد انگیزه لازم برای محیط بانان است، اقداماتی مانند پرداخت حقوق مناسب با سختی کار، تجهیز محیط بانان به وسایل حمل و نقل، صدور مجوز استفاده از سلاح، تهیه البسه مناسب و برگزاری آموزش‌های لازم که در بالا بردن روحیه و انگیزه آنان بسیار موثر خواهد بود.

انتهای پیام/

برچسب ها: محیط زیست ، محیط بان
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۰
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۳۱ ۳۱ تير ۱۴۰۰
هر کی گوشت شکار بحوره در حقیقت گوشت محیطبانا رو خورده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۳۳ ۲۷ تير ۱۴۰۰
اعدام
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۵۳ ۲۷ تير ۱۴۰۰
محيط زيست و محيط بانان قرباني هستند.
Iran (Islamic Republic of)
مهیا
۰۷:۴۴ ۲۷ تير ۱۴۰۰
باید دست محیطبانا رو باز گذاشت همونطوری که شکارچی شکارو میزنه محیطبانم شکارچی رو بزنه وبه درک واصل کنه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۳۵ ۲۷ تير ۱۴۰۰
تیتر اشتباهه، لذت شکار به قیمت کشتار محیط بانان درسته
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۳۳ ۲۷ تير ۱۴۰۰
خدا لعنت بکنه اونهایی رو که مجوز شکار به این شکارچیان در برابر پول میدن ،اونها در در قتل این عزیزان شریک هستند وباید محاکمه بشن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۴۵ ۲۷ تير ۱۴۰۰
هرکسی یک حیوان بکشد ان فکر کند یک ادم کشته چون این حیوان هم زیبا هست وهم جان دارد انسان یک هم مثل انها یک جان دارد فرقی ندارد
Iran (Islamic Republic of)
مهدی
۰۱:۳۵ ۲۷ تير ۱۴۰۰
چرا باید اینقدر راحت سلاح شکاری به فروش برسه؟
آیا ما در کشور این تعداد شکارچی نیاز داریم؟
چند درصد اونها معیشتشون از طرق شکار تامین میشه؟
مجوز هم که به راحتی هرکسی که تفنگ داره میگیره و نتیجش شده نابودی محیط زیست، شهادت محیط بانها و کشته شدن افراد در نزاع های خیابانی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۲۸ ۲۷ تير ۱۴۰۰
کسی که محیط بان رامیکشته باید دشمن حساب بشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۳۷ ۲۷ تير ۱۴۰۰
بهترین خدمت شما به محیط بان و محیط زیست اینه که اسلحه ها رو از مردم بگیرین....
آخرین اخبار