چراغ رو به خاموشی / تنها ۱۵ نفر به نمدمالی سنتی مشغول هستند

نمدمالی سنتی هنری زیبا، اما در حال زوال است و تنها ۱۵ هنرمند در خراسان جنوبی به تولید محصولات نمدی مشغول هستند.

عباس زاده معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی در گفت و گو با خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بیرجند،گفت: در سال ۱۳۶۹ حدود ۲۰۰ نقطه روستایی به حرفه نمد مالی اشتغال داشته اند که در مقایسه با سایر شهرستان‌های استان، بیشترین تعداد به شهرستان بیرجند تعلق داشته است.

او افزود: در گذشته نمدمالی در تمام شهرستان‌های استان انجام می‌شد، اما در حال حاضر این حرفه در شهرستان‌های سرایان، بیرجند و روستای سلم آباد سربیشه کماکان ادامه دارد.

عباس زاده بیان کرد: درحوزه نمدمالی سنتی قریب به ۱۵ نفردرسطح استان به صورت تمام وقت و پاره وقت در ۳ کارگاه به تولید محصولات نمدی اشتغال دارند.

سلم آباد مهد نمدمالی سنتی در خراسان جنوبی

عباس زاده معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی گفت: نمدمالی در کارگاه‌ها به صورت سنتی انجام می‌شود و فعالان این حوزه هم در سطح استان به تولید محصولات نمدی دست دوز اشتغال دارند.

اوافزود: انواع لباس برای چوپان‌ها با نام کپنک، زیرانداز، انواع کیف و کفش، انواع زیورآلات و تابلو از تولیداتی است که این هنرمندان خلق می‌کنند.

عباس زاده تصریح کرد: صدورمجوز، ارائه تسهیلات کم بهره، معرفی جهت حضور در نمایشگاه ها، اختصاص غرفه رایگان جهت نمایش آثار، حضور در بازارچه‌ها و ثبت ملی مهارت نمدمالی روستای سلم آباد به عنوان میراث ناملموس در سال ۱۳۹۰ از جمله حمایت‌هایی است که ازهنرمندان نمدمال صورت گرفته است.

انتهای پیام / ط آ

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۳۲ ۲۳ تير ۱۴۰۰
چقدر خوشکل و رنگی رنگیه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۳۲ ۲۳ تير ۱۴۰۰
حیف این هنر ، به امید ماندگار شدن این هنر زیبا
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۳۲ ۲۳ تير ۱۴۰۰
حیف این هنر ، به امید ماندگار شدن این هنر زیبا