اوپک پلاس تولید خود را باز هم بیشتر می‌کند

سازمان کشور‌های صادر کننده نفت در جلسه روز سه شنبه احتمال افزایش مجدد تولید نفت با توجه به احیای تقاضا را بررسی می‌کند.

به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان، خبرگزاری فرانسه در گزارشی نوشت: سازمان کشور‌های صادر کننده نفت «اوپک» سه شنبه اعضا و ۱۰ متحدش را در جلسه‌ای گردهم می‌آورد که موضوع اصلی آن بررسی احتمال افزایش مجدد تولید نفت با توجه به احیای تقاضا است.

این ۲۳ کشور که داوطلبانه میلیون‌ها بشکه نفت را برای جلوگیری از اشباع شدن بازاری که همه گیری کووید-۱۹ آن را تضعیف کرده بود، زیر زمین نگه داشتند، اوایل ماه در مقابل آرام شدن بحران بهداشتی ناشی از شیوع ویروس کرونا، افزایش تولید خود را دوباره از سر گرفتند.

راهبردی تدریجی و به صورت ماهیانه که در حال حاضر تا ماه ژوئیه تعیین شده است.

ارزیابی این سیاست و احتمال تمدید آن از ماه اوت در دستور کار نشست روز سه شنبه است.

به گفته حلیمه کرافت، تحلیلگر آر بی سی، اوپک پلاس -نام اختصاری که از سال ۲۰۱۶ روی اتحاد اوپک و ۱۰ کشور تولید کننده دیگر گذاشته شد- جدول زمانی محتاطانه‌ای را که ماه آوریل در مورد آن توافق شد، حفظ خواهد کرد.

این تحلیلگر افزود: «روسیه، سرگروه کشور‌های متحد اوپک، احتمالا تلاش خواهد کرد این روند را تسریع کند، مانند کاری که از ابتدای سال کنونی میلادی کرده است.»

اما تمایل روسیه احتمالا با مخالفت عربستان سعودی، وزنه سنگین اوپک مواجه خواهد شد که احتیاط را در پیش گرفته است و تحولات افزایش موارد آلودگی به کووید-۱۹ را در آسیا زیر نظر دارد.

بازار در واقع در ماه مه با موج بسیار خشن همه گیری در هند به لرزه درآمد. هند کشوری اساسی است، زیرا پس از آمریکا و چین در جایگاه سومین مصرف کننده نفت خام در جهان قرار گرفته است.

ملیندا ایرسدون Melinda Earsdon تحلیلگر اوآندا اعلام کرد با وجود بازگشت محدودیت‌های جابجایی‌ها در چند کشور آسیایی که به کاهش مصرف نفت منجر می‌شود، با افزایش سفر‌های تابستانی در اروپا و آمریکا به لطف استقرار سریع واکسن‌ها در این مناطق جهان، روند رو به رشد تقاضا احتمالا ادامه خواهد یافت.

اوپک همچنین در مورد احیای تقاضا خوشبین است: این کارتل اوایل ماه پیش بینی‌های خود را در مورد تقاضا حفظ کرد و روی افزایش شش میلیون بشکه در روز در سال کنونی نسبت به سال ۲۰۲۰ حساب باز کرده است. این میزان افزایش مصرف را در جهان به ۹۶ میلیون و ۵۰۰ هزار بشکه در روز می‌رساند.

اوپک اگرچه به تقاضا برای طلای سیاه توجه دارد، همچنین از نزدیک عرضه رقبایش مانند آمریکا که بزرگترین تولید کننده نفت در جهان است را زیر نظر دارد.

پس از بازگشت تدریجی، اما واقعی یک میلیون بشکه در روز نفت لیبی در اواخر سال ۲۰۲۰، این گروه خود را برای جذب یک تکه بزرگ دیگر در آینده کم یا بیش نزدیک آماده می‌کند که بازگشت تولید ایران به بازار است.

حلیمه کرافت گفت: این موضوع نیز یک نکته کلیدی بحث هاست.
جمهوری اسلامی در واقع مذاکراتی غیرمستقیم را با آمریکا در وین با واسطه گری اروپایی‌ها به منظور احیای دوباره توافقی که سال ۲۰۱۵ درباره برنامه هسته‌ای این کشور منعقد شد، آغاز کرده است.

اگر این مذاکرات به نتیجه برسد، لغو برخی از تحریم‌های اقتصادی از جمله تحریم نفتی که از سال ۲۰۱۸ به اجرا گذاشته شد، در را به روی افزایش نزدیک به یک و نیم میلیون بشکه نفت در روز باز می‌کند؛ اگر تولید کنونی ایران را با تولید این کشور در سه سال پیش مقایسه کنیم.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار