تبعیض نژادی یا ژنتیک؛ کدام عامل باعث شده کرونا قربانیان بیشتری از سیاه‌پوستان آمریکا بگیرد؟

در حالی که برخی نقش ژنتیک را در آمار بالای مرگ سیاه‌پوستان آمریکا بر اثر کرونا موثر می‌دانند شواهد نشان می‌دهد که تبعیض نژادی در سیستم بهداشتی این کشور عامل موثرتری است.

به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان، در حالی که بعضی از سیاستمداران آمریکایی نقش ژنتیک را در آمار بالای مرگ سیاه‌پوستان بر اثر کرونا موثر می‌دانند، در حقیقت تبعیض نژادی و نابرابری در سیستم بهداشتی این کشور است که مرگ سیاه‌پوستان را افزایش داده است.

چندی پیش، آنتونی فائوچی، رئیس مؤسسه ملی آلرژی و بیماری‌های عفونی آمریکا در گفت‌وگو با ان بی سی نیوز درباره تأثیرات غیر قابل انکار ناشی از شیوع ویروس کرونا بر نابرابری‌های نژادی در آمریکا صحبت کرده و اذعان کرده بود که اقلیت‌های نژادی در آمریکا بیشتر در معرض خطر ابتلا به کرونا و مرگ بر اثر آن هستند.

نابرابری‌های بهداشتی عمیق همیشه در آمریکا وجود داشته، اما با ظهور همه‌گیری کرونا و پاندمی در جهان، این موضوع به طور خاصی در این کشور برجسته شده است. بسیاری از افراد غیرسفیدپوست بیشتر در مشاغل به اصطلاح ضروری مانند پرستاری یا مراقبت از سالمندان، فروشگاه‌های مواد غذایی و حمل و نقل عمومی شاغل هستند و بنابراین تماس نزدیک و بیشتری با افرادی که مبتلا به کرونا هستند، دارند. بدتر از همه، در این مشاغل اغلب دستمزد کمی پرداخت می‌شود و بخش بزرگی از این کارگران فاقد بیمه بهداشتی یا عمر هستند در حالی که هزینه‌های درمانی در این کشور توسعه یافته به طور سرسام آوری بالاست.

علاوه بر این، بسیاری از جوامع سیاه‌پوست، لاتین و بومی نرخ بالایی در بیماری‌های زمینه‌ای مانند دیابت، فشار خون و بیماری‌های قلبی دارند که عوامل خطر شناخته شده و احتمال مرگ بر اثر کرونا را بالا می‌برد.

شرایطی که اقلیت‌های نژادی در آمریکا در آن زندگی می‌کنند از جمله فقر، دسترسی محدود به غذای سالم، قرار گرفتن در معرض آلاینده‌های سمی، تهدید و خشونت پلیس و استرس آسیب رسان تبعیض نژادی، احتمال اینکه این بیماری‌های زمینه‌ای را تشدید کند، بیشتر می‌کند.

بسیاری از مردم غیرسفیدپوست حتی به اساسی‌ترین مراقبت‌های بهداشتی دسترسی ندارند و بیشتر آن‌ها خطر و استرس از دست دادن شغل و در نتیجه پوشش بیمه خود و خانواده‌های خود را دارند.

آمریکایی‌های آفریقایی تبار در مقایسه با همتایان سفیدپوست خود دو برابر فاقد بیمه درمانی هستند و بیشتر در مناطق کم‌برخوردار از نظر پزشکی زندگی می‌کنند، جایی که مراقبت‌های اولیه کم  یا خیلی گران است.

مقابله با این نابرابری‌های بهداشتی به طور کامل نیاز به اصلاحات عمده در سیستم بیمه درمانی آمریکا و تلاش واقعی برای مقابله با بی عدالتی‌های نژادی و اقتصادی عمیق دارد.

منتقدان آمریکایی خاطرنشان می‌کنند که این خطرات و افزایش مرگ و میر در سیاه‌پوستان به طور قابل توجهی توسط نابرابری نژادی در مراقبت‌های بهداشتی از جمله مسدود شدن تسهیلات و محدودیت در برنامه‌های بیمه سلامت عمومی مانند «مدیک اید» و «مدی کر» تشدید می‌شود.

دیوید بوون، فرماندار ایلینوی که یک سیاه‌پوست است نقش نژادپرستی را در شیوع بیشتر این بیماری بین سیاه‌پوستان تأیید کرد و آن را «یک مشکل بسیار گسترده» خواند که در عرض چند هفته حل نخواهد شد.

او در این باره گفت: «سخت است که دهه‌ها یا شاید قرن‌ها نابرابری در استفاده از مراقبت‌های بهداشتی در افراد رنگین پوست جبران شود».

فرماندار ایالت ایلینوی اولین قانونگذار این ایالت بود که به ویروس کرونا مبتلا شد. او گفت که بعدا تأیید شد او ویروس را به سه سیاه‌پوست دیگر منتقل کرده است، ولی فقط یک نفر توانست آزمایش بدهد.

بوون در ادامه افزود: «وقتی جوامع سفیدپوست بیمار می‌شوند، ما در جامعه سیاه‌پوستان تهدید می‌شویم که از همان بیماری بمیریم، زیرا عدم مراقبت‌های بهداشتی معمولا ما را به خودتشخیصی و خوددرمانی مجبور می‌کند».

تعصب نژادی ناخودآگاه همچنین می‌تواند به نتایج نابرابری بهداشتی منجر شود.

به گزارش اندیشکده «بنیاد قرن»، ارائه دهندگان مراقبت‌های بهداشتی واقع در اکثر محله‌های آفریقایی-آمریکایی مراقبت‌هایی با کیفیت پایین تری را ارائه می‌دهند. اگرچه ویروس بین افراد و نژاد‌ها تبعیض قائل نیست، ولی ما نمی‌توانیم اجازه دهیم که تفاوت‌های نژادی تعیین کند چه کسی زندگی کند و چه کسی بمیرد.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۹
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۲۳ ۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۰
سیستم بهداشتی آمریکا افتضاحه و بسیار گرون ولی این مورد ربطی به تبعیض نژادی نداره. قربانی گرفتن بیشتر بین سیاه پوستان دو دلیل داره. دلیل اول بیولوژیکی هست. درصد بالایی از تلفات مربوط به افرادی با کمبود ویتامین دی بوده. تولید ویتامین دی در بدن افراد رنگین پوست کمتر هست. به خصوص در مناطقی که تابش آفتاب کم هست. از طرف دیگه کرونا یک بیماری تنفسیه و سیستم تنفسی سیاه پوستان برای مناطق گرمسیر طراحی شده نه برای مناطق سردسیر. همینطور نوع پوست و میزان منافذ پوست برای عرق کردن و بسیاری از پارامترهای دیگه که روی کنترل دمای بدن و قدرت سیستم ایمنی بدن تاثیر داره. دلیل دیگه نوع زندگی و رعایت بهداشت و مصرف مواد غذایی خاص مثلا فست فودهاست. اینکه رسانه‌های آمریکا هر اتفاقی میافته به تبعیض نژادی ربط میدند تاکتیک قدیمی تفرقه بنداز و حکومت کنه. تا زمانیکه سیاه و سفید با هم بجنگند خیال صهیونیستها از جنبش وال استریت جدید راحته. جنبش قبلی رو دقیقا با همین روش عقیم گذاشتند والا رسانه‌ای مثل سی.ان.ان یا ام.اس.ان.بی.سی یا شبکه‌های اجتماعی مثل فیس بوک دلشون به حال سیاه پوستان نسوخته
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۴۵ ۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۰
آمریکا کدخدا و کعبه آمال و آرمانشهر بعضی غرب پرستها است.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۳۹ ۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۰
درد وبلای امریکا بخوره تو سر تک تک شما
United States of America
ناشناس
۱۶:۴۱ ۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۰
تو سر تک تک کیا?
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۱۳ ۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۰
بابا دست بردارید از توهم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۵۰ ۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۰
تو هم توهم داری از نوع خوشبینی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۰۳ ۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۰
برای اینکه سیاه پوستها بهداشت رو رعایت نمیکنند و به پروتکل‌های بهداشتی پایبند نیستند مثل خیلی بیماریها که در آفریقا هست و از اونجا شروع میشه.
مردم هند هم پروتکل‌ها رو رعایت نکردند روزانه چندین هزار قربانی کرونا میشن.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۵۲ ۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۰
تو بیشتر کشورها از این جریانها هست.همینجور که مذهب و تفرقه باعث اینسری مسائل تو کشورهای مسلمان شده...امریکا رو دشمن دارین بعد بیشتر خبرها و سایت های خبر فقط درمورد امریکاست..به ما چی..خودشون میدونن..مسائل و مشکلات کشور خودمون رو پوشش بدین لطفا..
Iran (Islamic Republic of)
حامد
۱۱:۱۶ ۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۰
تعصب نژادی ؟ همسایه ما رفته کانادا بهش واکسن زدن. بعد شما میگید تعصب نژادی.
بیشتر میشه به این خندید که اونجا نسبت به کشور ما برای مردم بیشتر احترام قائل هستن.
و خبرهای شما وقتی خنده دارتر میشه که یه نفر بدونه واقعا چه خبره.
آخرین اخبار