سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا:

تهران و ۵ استان دیگر همچنان نیازمند مراقبت/ ۸۰ درصد موارد در پیک چهارم، کرونای انگلیسی است

رییسی گفت: استان‌های تهران، البرز، قزوین، خراسان جنوبی، هرمزگان و سیستان و بلوچستان هنوز روند نزولی ندارند.

به گزارش حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، علیرضا رئیسی سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا در حاشیه جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا، اظهار کرد: امروز در جلسه مروری بر وضعیت بیماری در دنیا داشتیم و تاخت و تاز ویروس‌های جهش‌یافته کرونا از جمله ویروس هندی و آفریقای جنوبی را بررسی کردیم. 

او افزود: موج چهارم در ایران با گونه جهش یافته انگلیسی آغاز شد و تقریبا بیش از ۸۰ درصد ویروس‌های شناسایی شده در کشور ویروس جهش یافته انگلیسی بود.

روند نزولی ابتلا به کرونا در ۱۵ استان 

رییسی  ادامه داد: به دنبال اقدامات انجام شده، در ۲۵ استان کشور به یک وضعیت با ثبات رسیدیم گرچه هنوز میزان بیماری کم نیست، اما روند افزایشی متوقف شده که نشانه خوبی است. در ۱۵ استان روند نزولی آغاز شده و در ۱۰ استان تقریبا به اوج بیماری رسیدیم و انتظار داریم طی این هفته و هفته آینده از میزان ورودی به بیمارستان‌ها کاسته شده و روند نزولی را طی کنیم.

او تاکید کرد: ۶ استان هنوز روند نزولی ندارند و نیاز است مراقبت بیشتری انجام دهند؛ گرچه بر اساس شواهد این استان‌ها به قله بیماری نزدیک هستند که با رعایت مناسب شیوه نامه‌ها یک هفته پس از آن سیر افزایش یابنده بیماری متوقف خواهد شد. این شش استان شامل استان‌های تهران، البرز، قزوین، خراسان جنوبی، هرمزگان و سیستان و بلوچستان است که به نظر می‌رسد طی روز‌های آینده احتمالا به اوج بیماری برسند و بعد از آن باید شاهد روند نزولی بیماری در این استان‌ها باشیم.

استان‌های جنوبی در معرض خطر کرونای آفریقایی

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا افزود: قابل توجه استان‌های جنوبی کشور بویژه بوشهر، هرمزگان، سیستان و بلوچستان و کرمان باشد که با توجه به در معرض خطر بودن در ارتباط با ویروس‌های جهش یافته بویژه ویروس آفریقای جنوبی باید بیشتر مراعات کنند.

او گفت: در حال حاضر ۱۹۸ شهر قرمز، ۱۵۷ شهر نارنجی، ۸۴ شهر زرد و ۹ شهر آبی داریم.

رئیسی ادامه داد: در مواجه با ویروس‌های جدید و جهش یافته کرونا نیازی نیست کار جدیدی انجام دهیم؛ فقط کار‌های قبلی و توصیه‌های قبلی را باید با کیفیت بالا انجام دهیم تا از بروز و انتشار ویروس جهش یافته جلوگیری کنیم؛ بنابراین راه مقابله با ویروس رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی موجود است. در سطح کشور هنوز آنچنان که باید رعایت دستورالعمل‌ها بویژه در برخی استان‌ها افزایش نیافته است و میانگین رعایت پروتکل‌ها ۶۱ درصد است که عدد پایینی است.

کنترل مرز‌های شرقی و جنوب شرقی به کمک  ناجا، ارتش و سپاه 

او با تاکید بر لزوم تشدید مراقبت‌های مرزی، گفت: امروز تصمیمی هم در این مورد گرفته شد و ناجا تفاهم نامه‌ای با ارتش و سپاه برای کنترل مرز و عدم ورود اتباع بیگانه در مرز سیستان و بلوچستان و خراسان رضوی و جنوبی بستند. در هفته گذشته ۵۷۰۰ اتباع خارجی که به صورت غیر مجاز در حال ورود به کشور بودند را برگرداندند و ۶۷ درصد این افراد که به صورت غیر مجاز وارد می‌شوند از مرز‌های سیستان و بلوچستان و خراسان رضوی هستند.

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا افزود: پیگیری هم در رابطه با عدم صدور مجوز ورود خدمه کشتی و ملوانان بنادر از طریق فرماندهی دریابانی و اداره گذرنامه انجام شده است؛ چون خیلی از خدمه مربوط به هندوستان و سایر کشور‌ها هستند که اگر از کشتی پیاده شوند ممکن است مشکل زا باشد.

پلمب ۵۲۰۰ واحد متخلف در هفته گذشته

رئیسی ادامه داد: هفته گذشته ۳۱۰ هزار بازدید و طرح تشدید بازرسی‌ها را انجام دادیم که منجر به ۵۲۰۰ پلمب شده است. در ارتباط با نظارت بر اماکنی که تهویه مناسب ندارند هنوز ۳۸ درصد مراکز مشکل دارند، ۳۷ درصد مردم هنوز ماسک نمی‌زنند، ۴۰ درصد در فاصله گذاری‌ها بویژه در حمل و نقل عمومی مشکل داریم.

رعایت دستورالعمل‌ها در مراکز ورزشی نامناسب است

به گفته او، میانگین رعایت پروتکل‌ها در مراکز ورزشی حدود ۵۰ درصد است و نامناسب است؛ باشگاه‌های ورزشی به دلیل فضای سر بسته و تهویه نامناسب می‌توانند عامل بیماری باشند. در پایانه‌های مسافربری حدود ۷۳ درصد رعایت شیوه نامه ها را داریم. بدترین نقطه از نظر رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی سوپرمارکت‌ها، خواربار فروشی‌ها و نانوایی‌ها هستند.

رئیسی در رابطه با واکسیناسیون کرونا، بیان کرد: فاز یک واکسیناسیون به اتمام رسید. فاز دوم با سالمندان بالای ۸۰ سال آغاز شد و امیدوارم تا پایان این هفته این افراد واکسینه شوند و از هفته آینده ۷۵ تا ۸۰ ساله‌ها را واکسینه کنیم و پس از آن ۶۵ تا ۷۰ سال واکسینه شوند.

برای واکسیناسیون نیازی به مراجعه حضوری نیست

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا همچنین گفت: در زمینه واکسن کرونا، سامانه‌ای طراحی شده و آماده است و به اطلاع مردم خواهد رسید. برای واکسیناسیون به هیچ عنوان نیاز به مراجعه حضوری نیست و همکاران من با واجدین شرایط تماس می‌گیرند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۵۳ ۱۱ ارديبهشت ۱۴۰۰
قرار بدو هفته گذشته. ۸۰ ساله ها تمام شو و این هفته. ۷۵ تا ۸۰ و .... اگر نگاه کنید. ۷۰ تا ۷۵ جز ردیفها نیست
Iran (Islamic Republic of)
فریبرز توراجزن
۱۳:۵۸ ۱۱ ارديبهشت ۱۴۰۰
فعلا" به هر پایگاه تعداد محدودی واکسن سهمیه دادن. پایگاه های تهران براشون مهم نیست که پیامک زده شده یا خبر دادن به یه عده ای که فلان ساعت بیایین. شروع میکنن هرکی که جلوی پایگاه هست یکی یکی میفرستن داخل پایگاه برای تزریق.
در برخی مناطق هم گفتن که پایگاه ها برای هر روز ۳۰ نفر رو به یک مرکز جامع سلامت برای واکسن اعزام کنن. پایگاه ها هم با کسانی که شرایط رو دارن تماس میگیرن که از ساعت فلان تا فلان مرکز جامع سلامت منطقه باشند.
امروز صبح پایگاه اختیاریه منطقه ۳ تهران بودم. مردم هم شاکی میومدن که به ما گفتید پنجشنبه از ساعت ۸ الی ۹ بریم مرکز تراب خیابان دولت . رفتیم مرکز میبینیم که جماعت انبوه جلوی مرکز جمع شدن. گفتیم به ما نوبت دادن، تجمع کنندگان گفتن ما از ساعت ۵ صبح اینجاییم!!. انگار نه انگار. سیستم نوبت دهی کشک. ما نتونستیم بزنیم. اینجوری باشه نمیتونیم. چه کار کنیم؟
نتیجه
پیک پنجم کرونا
یاد ضرب المثلی افتادم:
این امامزاده شفا نمیده، کور میکنه
Iran (Islamic Republic of)
پیمان اشراقی
۱۳:۳۰ ۱۱ ارديبهشت ۱۴۰۰
سلام ،

دلیل رواج نوع انگلیسی همان طور که گفتید ، مقاومت در برابر واکسن است ،
من درجه بندی دوز تزریقی از کم تا حد مورد نیاز را پیشنهاد می کنم ،
مثلا سه مرحله تزریق .
آخرین اخبار