اعزام ۳۰ گروه جهادی از دانشجویان بسیجی به مناطق محروم

اعزام ۳۰ گروه، سی نفره از دانشجویان جهادگر بسیجی جهت خدمت رسانی به مناطق محروم و کم برخورداراستان فارس در ایام نوروز ۱۴۰۰ از امروز آغاز شد.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز،  مدیریت عملیات جهادی ناحیه بسیج دانشجویی استان فارس صبح امروز در نشست مجازی با خبرنگاران، اظهار داشت: نوروز امسال ۳۰ گروه جهادی از دانشجویان جهادگر بسیجی اعم از خواهر و برادر در نقاط مختلف در استان با رعایت اصول بهداشتی در بخش‌های مختلف ازجمله عمرانی، علمی، فرهنگی، آموزشی و پزشکی فعالیت خواهند داشت و این اردو‌ها از روز‌های آخر سال آغاز می‌شود و تا پایان تعطیلات نوروز جهادگران در مناطق محروم استان حضور خواهند داشت.

مهدی محمودی با بیان اینکه با شیوع کرونا مشکلات زیادی در بحث معیشت مردم بوجود آمده است و افزود: مهمترین و اصلی‌ترین دغدغه‌ی مدیریت عملیاتی جهادی استان ابتدا بحث حل کردن مشکل معیشت نیازمندان و خانواده‌های آسیب دیده از کرونا در کوتاه مدت بود.

او افزود: باتوجه به کشاورزی بودن استان فارس حل مشکلات و معضلات از اهداف گروه‌های جهادی خصوصا مسائل موجود در زمینه‌های کمبود آب و تغییر الگوی کشت و تغییر شیوه آب رسانی و در دراز مدت ایجاد کارگاه‌های کوچک خانگی، ایجاد بازار فروش محصولات خانگی تولید شده در حاشیه شهر و مناطق محروم و همچنین راه اندازی مرکز رشد و شتابدهی بسیج دانشجویی از جمله دغدغه‌های اینجانب در عملیات جهادی بود.

محمودی، از بررسی آسیب‌های اجتماعی در استان خبر داد و افزود: ما یک کارگاه با همین موضوع با حضور گروه‌های جهادی، دبیر مجمع گروه ها‌ی جهاد دانشجویی، معاونت فرهنگی اجتماعی شهرداری شیراز و معاونت اجتماعی سپاه فجر فارس راه اندازی کردیم که در این خصوص شناسایی مهمترین آسیب در استان و بررسی ریشه‌های آن و اقدام برای حل یا کمک به حل بخشی از این مسئله در دستور کارمان قرار گرفت.

او عنوان کرد: در حال حاضر مهمترین آسیب استان فارس امروز آوارگان آب به دلیل بروز خشکسالی‌های متوالی و اسکان در حاشیه کلان شهر شیراز و شهر‌های بزرگ استان و آسیب حاشیه نشینی مهمترین چالش در استان فارس بوده و هست؛ لذا حل این مشکل راهکار ایجاد اشتغال‌های خانگی، بنگاه‌های زود بازده تغییر الگوی کشت و سایر راهکار‌های که بسته‌ای به نام مهاجرت معکوس برنامه ریزی و در حال اجرا است، در این کار گروه ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های مختلف برای ایجاد اشتغال‌های کوچک خانگی و روستایی و بسته‌های مشوق بازگشت روستاییان از حاشیه شهر به روستا دیده شده است.

او، از جهش تولید و کار‌های اقتصادی مجموعه عملیات جهادی بسیج دانشجویی استان خبر داد واذعان کرد: در این راستا کار‌های خیلی خوبی انجام شده است، ما ابتدا در مجموعه بسیج دانشجویی استان قرارگاه جهش تولید با همکاری مدیریت مطالبه گری و مدیریت فرهنگ سازی راه اندازی کردیم و با برگزاری سلسله نشست‌ها با حضور مدیران ده کارخانه بزرگ و متوسط کل استان، موانع و مشکلات تولید استخراج شد، نظام مسائل مشخص شد و در حال حاضر در حال تدوین نقشه راه ورود استانی به حل مسائل هستیم. در ادامه با مدیران کل استانی از جمله مدیران گمرک و اتاق بازرگانی جلسات مختلفی برگزار شد که موانع تولید در این خصوص برداشته شود.

محمودی از راه اندازی مرکز رشد و شتاب دهی خبر داد و افزود: اقدامات شاخصی مانند راه اندازی ستاد کرونا و مرکز رشد و شتاب دهی، کمک‌های مومنانه، فعالیت‌های عمرانی، فعالیت‌های پزشکی اشاره کرد.

او افزود: با شروع و شیوع این ویروس، گروه‌های جهادی فراخوان شدند و در ضدعفونی معابر و محله‌ها به لحاظ بعد روانی و آرامش جامعه وارد عرصه ضدعفونی معابر و محله‌ها شدند. کارگاه‌های تولید ماسک، تولید شیلد و گان پزشکی در سطح استان سریعا راه اندازی شد و روزانه بیش از پنج هزار ماسک در ابتدا تولید شد و بین گروه‌های جهادی تقسیم و جهت اقشار نیازمند جامعه به صورت رایگان توزیع شد.

او از توزیع پنجمین مرحله از کمک‌های مومنانه در هفته اخیر خبر داد و افزود: در خصوص کمک‌های مومنانه، ما در ابتدا استفاده کردیم از نهاد‌های حاکمیتی از جمله ستاد اجرایی فرمان حضرت امام ره بنیاد مستضعفان، کمیته امداد و خیرین با موضوع جذب کمک‌ها و بسته‌های معیشتی و توزیع در سطح استان با محوریت گروه‌های جهادی دانشجویی و گروه‌های جهادی محلات با تیراژ بسیار بالاتر طی پنج مرحله تا این لحظه، این اتفاق افتاد، در مرحله اول کمک‌های مومنانه شامل ۷۰ هزار بسته معیشتی، شامل برنج، روغن، مرغ، حبوبات، ماکارونی، رب گوجه و مرحله دوم ۷۰ هزار بسته پروتئینی شامل هر بسته دو قطعه مرغ و مرحله سوم ۵۰ تن مرغ بابت پخت عید غدیر که بین گروه‌های جهادی و خیریه‌ها توزیع شد. مرحله چهارم ۴۵ هزار بسته معیشتی شامل روغن، حبوبات، ماکارونی، رب گوجه، مرحله پنجم که هم اکنون در حال توزیع بین گروه‌های جهادی است ۲۱ هزار بسته معیشتی بین اقشار آسیب دیده توزیع خواهد شد.

محمودی ضمن بیان آخرین اقدامات مرکز رشد و شتاب دهی گفت: با جلساتی که با خیران داشتیم ۵ هکتار زمین را در منطقه سروستان ویژه مرکز رشد و شتاب دهی بسیج دانشجویی فارس اختصاص بدهیم و این زمین به قطعه‌های مختلف تقسیم شده و در آن فعالیت‌های مختلفی از جمله کشت درخت پائولونیا، پرورش گوسفند رومانوف و دیگر فعالیت‌های درحال شکل گیری است.

او ازاجرای ده پروژه عمرانی ساخت منزل ویژه نیازمندان، بیش از ۳۰ تعمیر و مرمت منزل نیازمندان خبرداد و افزود: تعدادی از گروه‌های جهادی ما، هم گروه‌های جهادی دانشجویی و هم گروه‌های مستقل در حاشیه شهر شیراز اقدامات خوبی تاکنون داشته اند، ازجمله بررسی معضلات اجتماعی اقدام جهت رفع آن و ایجاد کارگاه‌های زود بازده مانند کارگاه‌های خیاطی و دیگر کارگاه‌ها ویژه زنان بی سرپرست و بد سرپرست در دستور کارشان بوده است. توزیع بسته‌های معیشتی از دیگر فعالیت‌های بوده که در بخش حاشیه شهر شیراز در مناطقی از جمله منطقه سعدی، منطقه اکبر آباد، منطقه شرغان، ترکان، ده پیاله، مهدی آباد کتس بس و دیگر محله‌ها دوستان جهادگر ما فعالیت داشتند و جهت ایام نوروز نیز برنامه‌های خوبی در این مناطق حاشیه شهر شیراز خواهند داشت.

محمودی افزود: در برخی از گروه‌های جهادی حاشیه کلان شهر شیراز بصورت تخصصی فعالیت دارند، به عنوان مثال یکی از گروه‌ها صرفا در بحث اعتیاد و درمان معتادان فعالیت دارند، این گروه ضمن شناسایی افراد و ارتباط گیری با خانواده‌های آن‌ها فرد معتاد را به یکی دو تا کمپ که از قبل خود بچه‌های بسیج در آن جا مسئولیت دارند و مدیر کمپ هستند معرفی می‌کنند آن جا بصورت رایگان تحت درمان قرار می‌گیرند و افراد تحت درمان اگر متأهل باشند از طریق خود ما بسته‌های معیشتی بهشون داده می‌شود که در این مدت به لحاظ بحث امرار و معاش روزمره شون دچار مشکل نشوند.

گفتنی است بیش از ۱۱۰ گروه جهادی در ناحیه بسیج دانشجویی در عرصه‌های مختلف عمرانی، فرهنگی، علمی، پزشکی، بهداشت و درمان وحاشیه شهر دراستان فارس فعالیت دارند.

انتهای پیام/ 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار