در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان مطرح شد؛

ضریب مکانیزاسیون به ۲.۲ اسب بخار رسید/ پیش بینی توزیع بیش از ۳۰ هزار تراکتور تا پایان سال

رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون وزارت جهاد کشاورزی گفت: ضریب مکانیزاسیون کشاورزی با تامین تاریخی تراکتور در سال گذشته به محدوده ۲.۲ اسب بخار در هکتار رسید.

کامبیز عباسی رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون وزارت جهاد کشاورزی در گفت و گو یا خبرنگار  صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان،با بیان اینکه سال گذشته۲۳ هزار تراکتور به ناوگان کشاورزی افزوده شد، اظهار کرد: سال گذشته به لحاظ تحریم محدودیت هایی بر کشور ما و جامعه جهانی ایجاد شد که خوشبختانه به رغم تمامی تحریم ها، مشولات و محدودیت های اعتباری با خوداتکایی در حوزه ماشین های کشاورزی ۲۳ هزار دستگاه تراکتور تحویل کشتاورزان داده شد.

وی افزود: با پیگیری و حمایت وزیر جهاد کشاورزی سهمیه ویژه حدود ۴ هزار دستگاه تراکتور در اسفند پیش فروش شد که امسال به ناوگان اضافه می شود.

عباسی با بیان اینکه روند روبه رشد ضریب مکانیزاسیون ادامه دارد، گفت: ضریب مکانیزاسیون کشاورزی با تامین تاریخی تراکتور در سال گذشته به محدوده ۲.۲ اسب بخار در هکتار رسید.

این مقام مسئول با بیان اینکه سال گذشته در حوزه غلات ۵۲۰ دستگاه کمباین در اختیار بهره برداران قرار گرفت، افزود: ۳۰۰ دستگاه با قیمت قطعی در سال آتی پیش فروش شد.

وی ادامه داد: علی رغم نوسانات قیمت، کمبود مواد اولیه و سایر مشکلات ۳ هزار میلیارد تومان تسهیلات جذب صنعت شد.

به گفته عباسی، امسال برآوردها حاکی از آن است که بیش از ۳۰ هزار تراکتور و حدود ۸۰۰ دستگاه کمباین غلات در اختیار بهره برداران قرار گیرد‌‌.

رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون از برنامه ویژه در خصوص توسعه مکانیزاسیون باغبانی خبر داد و گفت: امسال برنامه ویژه ای در خصوص توسعه مکانیزاسیون باغبانی در دستور کار داریم که امیدواریم بحث مکانیزاسیون باغبانی در سال ۱۴۰۰ با جدیت بیشتری دنبال شود، همچنین ۸۰ هزار دستگاه ادوات عمده و اساسی در تمامی زیربخش های زراعت، باغبانی، دام و طیور و آبزی پروری در اختیار بهره برداران قرار گرفت.

وی با بیان اینکه سال گذشته، سال تاریخی در جذب تسهیلات و عرضه ماشین های کشاورزی بود، افزود: گرچه برخی عرضه کنندگان گران فروشی کردند و ما هم مقابله جدی با گرانفروشی کردیم، اما در مجموع ۹۹ درصد عرضه کنندگان ماشین های کشاورزی مدیریت مناسبی در بحث قیمت داشتند و تنها یک درصد عرضه کنندگان اقدام به گران فروشی و التهاب بازار کردند که این امر منجر به ناراحتی بخش کشاورزی شد.

این مقام مسئول ادامه داد: بنابر آمارها در سال گذشته، رعایت قیمت همراه با کیفیت کالا توسط عرضه کنندگان حوزه صنعت ماشین های کشاورزی اتفاق افتاد و به عبارتی سال ۹۹، سال درخشان در حوزه ماشین آلات کشاورزی بود.

عباسی درباره آخرین وضعیت واردات تراکتور بیان کرد: آمارها نشان می دهد که طی سال های ۹۸ و ۹۹، واردات تراکتور کمتر از نیم تا یک درصد بازار بود چرا که ۹۹ درصد نیاز تراکتور بخش کشاورزی در داخل تامین می شد و نیازی به واردات نداشتیم.

رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون در پایان با بیان اینکه ۹۵ درصد ماشین های کشاورزی در داخل تولید می شود، تصریح کرد: هم اکنون بیش از ۳۰۰ عرضه کننده فعال در حوزه ماشین های کشاورزی با تمام توان در جهت رفع نیازها فعالیت می کنند و تنها ماشین هایی که امکان تولید آن در داخل وجود ندارد، یا تکنولوژی و دانش فنی مورد نیاز از خارج وارد می شود.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار