رئیس‌جمهور:

تلاش می‌کنیم تا پایان دولت کرونا و تحریم به پایان برسد/ آماده‌ایم اگر بگذارند و موانع برطرف شود، تمام یا بخشی از تحریم‌ها برطرف شود

روحانی گفت: همه تلاش ما این است که کاری کنیم پایان این دولت مهار قابل قبول کرونا و اگر بگذارند رفع بخشی از تحریم‌ها باشد.

به گزارش  حوزه دولت گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، حجت‌الاسلام و المسلمین حسن روحانی رئیس جمهور امروز شنبه در اولین جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا در سال ۱۴۰۰ گفت: در جلسه امروز مباحث مختلفی مطرح شد از جمله اینکه چگونه واکسن بیشتری تامین شود و مباحثی نیز درباره فرارسیدن ماه مبارک رمضان مورد بحث قرار گرفت که تفصیل آن به جلسه هفته آینده موکول شد.

رئیس جمهور با بیان اینکه همه تلاش ما این است که تا پایان این دولت، مهار کرونا به سطح قابل قبولی رسیده و اگر بگذراند حداقل پایان بخشی از تحریم‌ها برطرف شده باشد، افزود: مبنای ما در هر دو مساله باید عقلانیت و منافع ملی باشد. این بیماری جان و زندگی مردم را در خطر انداخته است و همه در حال تلاش هستیم و دلمان می‌خواهد تا پایان این دولت وضعیت به گونه‌ای باشد که حتی مدارس و دانشگاه‌ها سال آینده بازگشایی شوند.

روحانی تصریح کرد: به نظرم پیک این بیماری با وجود همه جهش‌های مختلف ویروس تمام شده است. پیک همه‌گیری کرونا با توجه به گسترش واکسیناسیون رو به نزول است. شاید مشکلاتی داشته باشیم، اما مقابله با این بیماری نسبت به اوایل آسان‌تر شده و در کشور ما هم ان‌شاالله با گسترش واکسیناسیون به خوبی انجام خواهد شد.

رئیس جمهور سال ۱۳۹۹ را با وجود همه‌گیری کرونا و نیز تحریم و جنگ اقتصادی تمام عیار، سالی سخت و پرفراز و نشیب برای ملت توصیف کرد و گفت: از مردم عزیز ایران بخاطر مراعات قابل قبول پروتکل‌ها، حمایت‌های مقام معظم رهبری و علما و مراجع و به ویژه ایثارگری‌های کادر درمان که برای مقابله با بیماری از جان خود مایه گذاشتند، صمیمانه سپاسگزاری می‌کنم.

وی اضافه کرد: امروز ایران در مقایسه با بسیاری از کشور‌های جهان وضعیت مناسب‌تری در مقابله با ویروس خطرناک کرونا دارد. مردم انصافا و با وجود محدودیت‌هایی که ناگزیر برای کسب و کار‌ها و معیشت آن‌ها پیش آمد در رعایت دستورالعمل‌ها سنگ تمام گذاشتند و اگر چه در ایام عید به طور طبیعی رعایت پروتکل‌ها کاهش یافت، اما در مجموع کاهش قابل توجه آمار سفر‌های نوروزی نیز گواه آن است که مردم همچنان مراعات وضعیت را می‌کنند.

رئیس جمهور در ادامه با بیان اینکه امیدواریم وضعیت همه‌گیری کرونا را با شرایط کنترل شده و آمار مرگ و میر خیلی پایین تحویل دولت آینده دهیم، اظهار کرد: امیدواریم بتوانیم با گسترش واکسیناسیون، دولتی بدون کرونا و با رفع تحریم‌ها دولتی بدون تحریم را تحویل دهیم.

روحانی با اشاره به ایجاد مشکلاتی در مسیر تامین واکسن کرونا از خارج کشور تصریح کرد: اینکه هنوز برخی کشور‌ها از ترس تحریم‌های آمریکا در تحویل واکسن به جمهوری اسلامی تعلل می‌کنند، از جمله مشکلاتی است که ناشی از تروریسم اقتصادی دولت سابق آمریکا بوده و رفع آن به طور کامل در اختیار ایران نیست.

رئیس جمهور با اشاره به تصویب ارائه مجوز به بخش خصوصی برای واردات واکسن در جلسه امروز ستاد ملی مقابله با کرونا خاطرنشان کرد: سال گذشته تلاش داشتیم زمان شناسایی بیماری کوتاه شود و امسال نیز این مسیر را ادامه خواهیم داد و امیدوارم با اضافه شدن واکسیناسیون گسترده شرایط کشور در زمینه مقابله با کرونا روز به روز بهتر شود.

رئیس قوه مجریه با بیان اینکه ویروس کرونا در ابتدای همه‌گیری تاخت و تاز زیادی کرد و پیک‌های متعدد و جهش‌های متنوع و مکرر داشت، گفت: لازم بود علم در برابر این بیماری قیام کند که به ترتیب با تدوین پروتکل‌ها و بعد تولید واکسن این اتفاق افتاد. امروز شاهد تاثیرات مثبت واکسن در کشور‌هایی که سطح بالایی از واکسیناسیون را داشته‌اند، هستیم.

رئیس جمهور واکسیناسیون را امیدوار کننده و اطمینان‌بخش دانست و اضافه کرد: به نظرم پیک این بیماری با وجود همه جهش‌ها تمام شده است. پیک بیماری کرونا با توجه به گسترش واکسیناسیون رو به نزول است. شاید مشکلاتی در مسیر داشته باشیم، اما مقابله با این بیماری نسبت به اوایل آسان‌تر شده و در کشور ما هم با گسترش واکسیناسیون و به ویژه با در دسترس قرار گرفتن واکسن‌های داخلی وضعیت بهتر خواهد شد.

روحانی از تمام کمیته‌های تخصصی، قرارگاه عملیاتی و همه ارگان‌هایی که تا به حال به روند مقابله با کرونا کمک کرده‌اند تشکر و درخواست کرد که همکاری‌های خود را تا رسیدن به وضعیت مهار کامل بیماری کرونا ادامه دهند.

متن کامل سخنان رئیس جمهور به این شرح راست:

بسم الله الرحمن الرحیم

جلسه امروز اولین جلسه ستاد ملی کرونا در سال ۱۴۰۰ و مجموعاً شصت و دومین جلسه ستاد است که برگزار شد. مباحث خوبی مطرح شد؛ بررسی وضعیت استان‌ها و اینکه چگونه بتوانیم واکسن بیشتری را در اختیار مردم قرار دهیم و پیش‌بینی‌ها برای ایام میلاد حضرت، ولی عصر (عج) به بحث گذاشته شد و همچنین برنامه‌ریزی برای ماه رمضان که ان‌شاءالله در جلسه آینده مطرح خواهد شد.

سال ۹۹ را در حالی که هم تحریم با شدیدترین وجه، با جنگ اقتصادی بسیار سنگینی بر سر ملت ما سایه افکنده بود ادامه داشت و هم از طرفی کرونا به عنوان یک بیماری خطرناک مردم را با مشکل مواجه کرده بود، با سختی و فراز و نشیب فراوان گذراندیم.

باید از مردم عزیز که در سال گذشته بسیار همکاری کردند، از مقام معظم رهبری که همه جا حمایت کردند، از علما و مراجع فرهیختگان و مخصوصاً کادر درمان صمیمانه تشکر کنم.

کادر درمان با همه توان و وجود از جان مایه گذاشتند، شهید دادند، بستری دادند، خودشان در زحمت فوق‌العاده افتادند و شبانه‌روز تلاش کردند. کار سختی بود. یک بیماری، یک وقتی یک هفته، دو هفته، سه هفته است، اما کرونا ۱۴ ماه مداوم پشت سر هم با شدت و ضعف، گاهی اوج می‌گرفت و ۰ گاهی حضیض داشت، کار بسیار عظیم و بزرگی را انجام دادند.

الحمدالله ملت و کشور ما در مقایسه با جهان، شرایط مناسبی دارد، تلاش‌های گسترده‌ای شده، مردم که سنگ تمام گذاشتند، مسئولین هم در حد توان‌شان، شهادت می‌دهم کسی کم نگذاشته و همه آمدند و همه هم کمک کردند. از نیرو‌های مسلح گرفته، نیروی انتظامی، هلال احمر، گروه‌های نظارت، قوه قضائیه، همه به میدان آمدند و کمک کردند.

خود کسبه، علیرغم اینکه این همه‌گیری باعث سختی کسب و کارشان شد، مراعات کردند. هر وقت محدودیت ایجاد کردیم، آن‌ها محدودیت را پذیرفتند و در مغازه را بستند. هر وقت شرایطی را مقرر کردیم، شرایط را مراعات کردند.

واقعاً باید تشکر کنیم از همه، واقعاً آمار سفر قشم را روز پنج‌شنبه شنیدم، در برابر عظمت این مردم سپاسگزاری باید بکنیم. در قشم نسبت به سال ۹۸، ۱۰ درصد مسافر رفتند تا حداکثر در بعضی از روز‌ها ۱۵ درصد، اینکه ۸۵ الی ۹۰ درصد مردم، خودشان نرفتند، مانعی هم نبوده، منطقه هم منطقه زرد بوده یا آبی بوده حتی و سفر آزاد بوده است، ولی مردم خودشان مراعات کردند. این مراعات مردم بسیار ارزشمند است.

آماری که در همین جلسه وزیر محترم کشور اعلام کردند که در برخی از مناطق شمالی، در مازندران بیش از ۸۰ درصد، سفر کاهش داشته نسبت به سال ۹۸، این نشان می‌دهد که مردم خودشان مراعات کردند و اگر این مراعات‌ها نبود، خیلی مشکل می‌داشتیم.

البته ایام عید به طور طبیعی رعایت پروتکل‌ها ضعیف شد، چه در موقع خرید و فروش در بازار و مغازه‌ها و دستفروش‌ها، یک مقداری مشکل داشتیم. یعنی ترددها، تجمع‌ها، فاصله‌ها خیلی خوب مراعات نمی‌شد. در سفر هم ضمن اینکه مردم می‌خواهند مراعات کنند گاهی سخت است و مراعات نمی‌شود.

همین امروز در گزارش جلسه مطرح شد که در سطح جهان هم رستوران‌هایی که محل پذیرایی است و مردم در آنجا غذا می‌خورند، معمولاً دچار مشکل می‌شوند، مگر اینکه یک فضای باز باشد، تهویه خیلی مناسبی داشته باشد، یا اینکه غذا را بگیرند و ببرند. آنجا صرف نکنند. اگر در هتل است، غذا به اتاقشان داده شود. معلوم است بعضی جا‌ها مراعات همه جزئیات دستورالعمل‌ها سخت است و لذا باید مراعات بیشتری شود.

همه تلاش ما در این دولت این است کاری کنیم که تا پایان این دولت، به وضعیت مهار قابل قبول کرونا و ان‌شاء الله اگر بگذارند، حداقل پایان بخشی از تحریم برسیم. مبنای ما هم باید در هر دوی این مسائل عقلانیت و منافع ملی باشد. یعنی منافع ملی را در نظر بگیریم و چارچوب خردورزی را مدنظر قرار دهیم.

این بیماری، سلامت و جان مردم را به خطر انداخته است. خود آقای دکتر نمکی با همه توان و همکارانشان، قرارگاه، آقای دکتر رحمانی فضلی با همه اعضای قرارگاه، همه در صحنه هستند و همه تلاش می‌کنند.

همه دلمان می‌خواهد پایان این دولت ان‌شاءالله به گونه‌ای باشد که نه در اول مهر، حتی ان‌شاءالله بتوانیم در شهریور شرایطی ایجاد کنیم که دولت بعدی بتواند مدارس و دانشگاه‌ها را یک مقدار زودتر باز کند که جبران تعطیلی‌ها هم بشود. یعنی بعد از تعطیلات ایام عاشورا که اواخر مردادماه است و می‌رسیم به اول شهریور، بتوانند درب مدارس را باز کنند. این وابسته به این است که چقدر همکاری کنیم، چقدر واکسن برسد، واکسن‌های داخلی کی برسد؟ این‌ها خیلی اگر‌هایی دارد، اگر، اگر‌ها محقق شود. بسیار مهم است که در اواسط مرداد که دولت را تحویل دولت بعد می‌دهیم، شرایط کرونا هم شرایط کنترل شده و مهار شده و ان‌شاءالله با یک مرگ و میر خیلی پایین و قابل قبول باشد. در تحریم هم ان‌شاءالله بشود، آماده‌ایم قدم‌ها را بردایم. اگر ان‌شاءالله برخی موانع برطرف شود، می‌شود، رفع برخی از تحریم‌ها یا کل تحریم‌ها را انجام داد.

تلاش ما این است، پایان این دولت بتوانیم، دولتی را تحویل دهیم، بی‌کرونا، بی‌تحریم. هر مقداری که در توان ما باشد، با همه آن توان دنبال این مسیر هستیم و اگر ملت در یک امری، تصمیم بگیرد، شدنی است.

کرونا و تحریم هم باشد، شدنی است. کل ملت اگر با هم تصمیم بگیرد به نتیجه می‌رسد. گفت إذا الشّعْبُ یَوْمَاً أرَادَ الْحَیَـاهَ بعد می‌گوید فَلا بُدَّ أنْ یَسْتَجِیبَ القَـدَر. اگر یک ملت یکپارچه شد و رفت، قدر هم می‌آید تابع می‌شود. یعنی قضا و قدر هم متکی بر اراده جمع است. یدالله مع الجماعه، وقتی همه با هم شدند، دست خدا هم می‌آید. لطف و رحمت خدا هم می‌آید و مردم می‌توانند عبور کنند.

مردم ما همیشه در صحنه و در کنار هم بودند. ما روز‌های خیلی سختی را در تاریخ گذراندیم؛ جنگ، سیل ۲۵ استان، زلزله‌های کم‌نظیر در تاریخ را پشت سر گذاشتیم، از جنگ اقتصادی ۳ ساله عبور کردیم، کرونایی که ۱۴ ماه است با آن گرفتار هستیم و مردم می‌بینند، می‌رویم از یک کشوری واکسن می‌خریم پولش را پرداخت می‌کنیم، یک بخشی از این واکسن با یک هواپیما می‌آید، هواپیمای دوم که می‌رود، دادستان آن کشور مانع می‌شود. چیز‌های غیرقابل پیش‌بینی پیش روی ما است و پیش می‌آید. به یک کشوری سفارش می‌دهیم که واکسن به ما دهد، می‌گوید من هنوز از تحریم آمریکا می‌ترسم. واقعاً این تروریسمی که از طریق آمریکا و از زمان ترامپ آغاز شد، متأسفانه هنوز ادامه دارد. ترامپ رفته، ولی آثار شوم آن ابله همچنان در جامعه باقی است و می‌بینیم چه مشکلاتی پیش روی ما است.

یا یک سازمان بین‌المللی پول از ما گرفته، قول به ما داده، حالا تحت فشار قرار گرفته و به جای اینکه در اسفند به ما واکسن بدهند در فروردین می‌خواهد بدهد.

بعضی مسایل در اختیار ما نیست. ما همه توان و تلاش‌مان را بکار گرفتیم. امروز مصوب کردیم که بخش خصوصی هم اگر خواست بتواند واکسن بیاورد، با قیمت ارز نیمایی و در چارچوب دستورالعمل‌ها و نظارت وزارت بهداشت و درمان به مردم عرضه کند. وزارت بهداشت هم نوع واکسن را مشخص می‌کند و هم خصوصیات را مشخص می‌کند. ان‌شاء الله این کار انجام بگیرد.

تلاش ما بر این بود که همان تلاش پارسال را امسال ادامه دهیم. تلاش ما این بود که در هر موضوعی پروتکل‌ها را خیلی روشن و واضح برای مردم توضیح بدهیم و به مردم معرفی کنیم. از طریق صدا و سیما و مطبوعات و فضای مجازی و این کار شد.

هزاران صفحه پروتکل نوشته شد، ابلاغ و ارسال و تبلیغ و ترویج شد و مسأله بسیار مهمی بود که این کار انجام گرفت. همه تلاش ما این بود که بیماری را سریع و زودهنگام شناسایی کنیم، به همین دلیل هم تست‌ها را افزایش دادیم. در اوایل می‌توانستیم در روز ۱۰ الی ۱۲ هزار تست بگیریم، ولی الان در حدود ۱۰۰ هزار تست روزانه انجام می‌گیرد. این‌ها همه برای این است که بتوانیم کسی را که علامت ندارد سریع شناسایی کنیم. شناسایی سریع و زودهنگام می‌تواند بسیار به ما کمک کند، بعد از آن بلافاصله می‌خواستیم زنجیره را قطع کنیم. به محض شناسایی زنجیره را قطع کنیم تا آن‌هایی که با او در تماس بودند، آن‌ها را هم مورد تست و آزمایش قرار دهیم که بتوانیم یک درمان مطمئن زودهنگام داشته باشیم. همه این‌ها اگر سریع انجام بگیرد، درمان هم مطمئن‌تر می‌شود و هم سریع‌تر انجام می‌گیرد.

امسال هم همین سیاست و همین برنامه، البته با اضافه شدن واکسن ادامه خواهد یافت. واکسیناسیون آغاز شده است. آقای وزیر بهداشت و درمان گفتند ۷۹۰ هزار دز واکسن آمده و به گروه‌های هدف تزریق واکسن انجام می‌گیرد و ان‌شاءالله در ماه فروردین باز گسترش بیشتری پیدا می‌کند و در اردیبهشت این گسترش بیشتر می‌شود.

آخر بهار هم ان‌شاء الله واکسن‌های خودمان به بازار می‌آید و شرایط ما شرایط بهتری می‌شود. واکسن خیلی می‌تواند ما را یاری و کمک کند.

اساساً این بیماری و این ویروس، خیلی ترک‌تازی کرد. وقتی آمد و وارد شد به هیچ‌کس رحم نکرد. شرق، غرب، شمال و جنوب را مبتلا کرد. رها نکرد، پیک‌های مختلف، بعدش هم خسته نشد، جهش‌های متمادی، پشت سر هم، جهش انگلیسی، آفریقایی و برزیلی هر روز به نحوی برای اینکه مردم را در دام بیندازد و گرفتار کند، جلوه کرد.

لازم بود علم در برابر این بیماری قیام کند و بایستد و این بیماری را رها نکند. اولین قیام علم تدوین پروتکل‌ها بود. همین ماسک‌ها و فاصله‌گذاری‌ها و تردد‌ها و محدودیت‌ها و قرنطینه‌ها بود و همین دستورالعمل‌هایی که اعلام شد. قدم دوم که علم برداشت در زمینه واکسن بود. این قدم دومی بود که علم و دانش در این راه برداشت و موفق شد.

الان کشور‌هایی که توانستند در حد بالایی واکسن تزریق کنند، آثارش را می‌بینیم. ممکن است یک واکسنی اثرش ۹۰ درصد الی ۷۰ درصد باشد، اما کسی که واکسن تزریق کرده، اگر هم بر فرض با بیماری مواجه شود، با کسی که واکسن را اصلاً تزریق نکرده است، فرق می‌کند.

کسی که واکسن تزریق کرده، ولو اینکه جزو آن ۱۰ درصدی باشد که واکسن در پیشگیری از بیماری بر روی آن‌ها مؤثر نبوده، ولی در مرگ و میر مؤثر است. در بیماری ممکن است موثر نباشد، این را بیندازد یک هفته بستری شود، ولی در مرگ و میر تأثیر دارد. مرگ و میر ممکن است به صفر برسد و خیلی کم بشود.

پس واکسن می‌تواند خیلی مؤثر باشد و بعد می‌تواند از لحاظ روحی و روانی هم مؤثر باشد. شما اگر یک مدرسه را واکسن زدی معلم و آموزگار، وزیر و مردم و خانواده‌ها اطمینان پیدا می‌کنند و وارد مدرسه و دانشگاه و جامعه می‌شوند. اگر بتوانیم اکثریت جامعه را، ۶۰ الی ۷۰ درصد را واکسن بزنیم، در واقع زنجیره را قطع کردیم.

شرایط متفاوت است. به هر حال ممکن است این ویروس بماند و جهش پیدا کند. به هر حال باید با آن مقابله کرد و مقابله خواهیم کرد. بشر به دنبال واکسن‌های جدید خواهد بود و مقابله می‌کند.

به نظر من پیک این بیماری تمام شده است. علیرغم همه حرف‌ها، جهش و همه مشکلات، در مجموع در عالم یک پیکی داشته و این پیک آخرش است. با روند گسترش واکسیناسیون، این پیک آخرش است. این پیک پایین می‌آید. ممکن است جهش‌ها و مشکلات دیگر داشته باشد، اما به نظرم مقابله با این بیماری، از آن روز اول یعنی ۱۴ ماه پیش تا حالا سهل‌تر و آسان‌تر شده است و ان‌شاءالله این مقابله در کشور ما هم به خوبی انجام می‌گیرد.

امیدم این است تا پایان این دولت، این بیماری به طور کامل در داخل کشور مهار شود. یعنی در ۵ ماهه اول سال ان‌شاء الله و تا آخر سال ۱۴۰۰ همه مردم واکسینه شوند و این واکسیناسیون تمام شود و از این بیماری و معضل به این صورتی که الان است، عبور کنیم.

امید هم داریم که واکسن داخلی به گونه‌ای باشد که حتی در اواخر سال بتوانیم صادر کنیم. به این موضوع هم امید داریم. ان‌شاء الله این مسیر را دنبال می‌کنیم.

تنها خواهش من این است؛ تمام کمیته‌ها، کمیته‌های مربوط به ستاد ملی قرارگاه ما، تمام ارگان‌هایی که برای مقابله با این ویروس کمک می‌کردند، تمام محله‌هایی که تلاش می‌کردند، طرح‌های شهید سلیمانی که در محله‌ها بود، نیروی انتظامی، بسیج، همه و بویژه کادر درمان، تلاش‌مان را به صورت مضاعف در این چند ماه ادامه دهیم. جلو برویم. امیدواریم ان‌شاء الله واکسن هم به اندازه کافی در اختیار قرار بگیرد و شرایط ما یک شرایط سهل‌تر و آسان‌تری از گذشته باشد.

ان‌شاءالله.

والسلام علیکم و رحمه الله و برکاته.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳۸
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۵۸ ۰۸ فروردين ۱۴۰۰
تا بحال اونا فکر می کردند شما آماده نیستی! حالا که اعلام آمادگی کردی حتماً تحریمها رو برمی دارند! علی برکت ..
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۵۳ ۰۸ فروردين ۱۴۰۰
اگربگذارندعزت کشورراازبین ببری،تحریم را برنمی دارندخیال خام
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۳:۵۴ ۰۸ فروردين ۱۴۰۰
لطفاکمی بررسی کنید چقدر وعده ی عملی نشده داده اید از قیمت مرغ تا بسیاری موارد دیگر
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۳۸ ۰۷ فروردين ۱۴۰۰
از توی همون اتاق میخوای تلاش کنی ؟
ما فقط میخواییم تو بری ، کرونا بمونه مشکلی نیست ،شما فقط نمون
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۲۱ ۰۷ فروردين ۱۴۰۰
توفقط ول کن بروووووووو!!!!!!!!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۱۶ ۰۷ فروردين ۱۴۰۰
حسن رونق اقتصادی چی شد مگه قرار نبود ملت نیازی به 45 هزار تومان نداشته باشند، این 3 ماه حرف نزن بزار مردم در بدبختی های زندگی فلاکت بارشون رو ادامه بدن، تو تاوان اشتباه مردمی بودی که با طناب پوسیده نیم لیبریتی جماعت و نفوذی های داخلی و خارجی در چاه افتادن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۱۶ ۰۷ فروردين ۱۴۰۰
تورا به خدا این چند ماه بدون وعده و وعید سخنرانی به پایان برسان ما ازت هیچی نمی خوایم .
Iran (Islamic Republic of)
علی شیخی
۱۸:۱۲ ۰۷ فروردين ۱۴۰۰
اگر بگذارند!!!
بگو اگر بلد بودم، اما اگر شهامت داشتم و...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۱۲ ۰۷ فروردين ۱۴۰۰
اخ اخ باز گفت بخشی از تحریم ها ،مگه رهبر نگفت کلیه تحریم ها به صورت عملی باید برداشته بشه
Netherlands
مهدی
۰۷:۵۳ ۲۶ فروردين ۱۴۰۰
احسنت، همین نکته کافیه که متوجه خط فکر ایشان که همیشه ساز نا هماهنگ داره مشخص شه. خطا در مسلک و مرام این بابا موج می‌زنه یا حرفهای کم حساب میزنه؟ دفعه‌ی اولش هم نیست.
Iran (Islamic Republic of)
محسن
۱۷:۳۶ ۰۷ فروردين ۱۴۰۰
وقتی نمیتونی یه بازار مرغو کنترل کنی توقع داری یه کشورو مدیریت کنی.
Iran (Islamic Republic of)
جمشیدی
۱۷:۱۴ ۰۷ فروردين ۱۴۰۰
فقط و فقط محاکمه ،والسلام
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۰۱ ۰۷ فروردين ۱۴۰۰
فقط زودتر بروووووووو
United States of America
ناشناس
۱۶:۴۶ ۰۷ فروردين ۱۴۰۰
جون عزیزت تواین۳ماه دیگه هیچ کاری نکن بزارتموم بشه دیگه نمیکشیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۲۷ ۰۷ فروردين ۱۴۰۰
دیگه عمر دولت بیتدبیری و نا امیدیت به سر اومده . تقویم رو نگاه کن دو ـ سه ماه دیگه بیشتر رئیس جمهور نیستی . اینبار اگه بزارن و بخوای هم فرصتی برای این کارها که فقط شعار عوام فریبانت بود نداری .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۱۶ ۰۷ فروردين ۱۴۰۰
روزه سکوت‌ بسیار ثواب دارد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۰۰ ۰۷ فروردين ۱۴۰۰
چرا بخشی از تحریم ها؟ مگر قرار نبود همه تحریم ها برداشته شوند؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۴۸ ۰۷ فروردين ۱۴۰۰
آقای دکتر روحانی بازهم توهم زدند چون فرموده اند: آماده ایم اگر بگذارند و موانع برطرف شود، تمام یا بخشی از تحریم‌ها برطرف شود.
جناب ایشان تاکنون نگفته اند چه کسی یا کسانی نمی گذارند تا تحریم ها برطرف شوند.
United States of America
ناشناس
۱۶:۳۵ ۰۷ فروردين ۱۴۰۰
جناب ایشان نمی گذارند تا تحریم ها برطرف شوند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۴۸ ۰۷ فروردين ۱۴۰۰
مانیازمندسکوت هستیم فقط وبس ..............؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۴۶ ۰۷ فروردين ۱۴۰۰
این چند ماه کی تموم میشه بری
United States of America
ناشناس
۱۶:۳۶ ۰۷ فروردين ۱۴۰۰
فقط چند ماه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۳۵ ۰۷ فروردين ۱۴۰۰
جان مادرت تحریم ها را بردار و اسم هر کسی که نمیگذاره را افشا کن ولی سیاه بازی نکن و مبهم حرف نزن. تمام کشور دست توست. بودجه ، پول، بانک ،صنعت، نفت ، صادرات، معادن بزرگ و خلاصه همه چیز. یعنی اون کسانی که نمیگذارن از کل کشور و توانایی تو بزرگتر هستند؟ نه اخوی. مردم گول سناریوهای تو و دولتت را نمیخورن ولی چهار چشمی نگاهت میکنیم که تحریم را برداری. دفعه قبل که از تیم پنج نفره مذاکره سه نفرشون جاسوس بودن. نکنه اونها نگذاشتند یا نمیگذارند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۳۰ ۰۷ فروردين ۱۴۰۰
خسته نمیشی از این اظهارات پوچ ۸ ساله مملکت و یه لنگه پا نگه داشتی سرمایه های کشورو بر باد دادی سفره مردمو کوچیک که چه عرض کنم خالی و محو کردی هنوز داری وعده سر خرمن میدی
United States of America
ناشناس
۱۶:۳۸ ۰۷ فروردين ۱۴۰۰
نه خسته نمیشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۴۷ ۰۷ فروردين ۱۴۰۰
یعنی تو فکر میکنی رئیس جمهور بعدی سفره تو را بزرگ میکنه زهی خیال باطل روحانی که یکی بود اگر پنجاه رئیس جمهور دیگر عوض کنی تا این سیاست امروز را دارند سفره تو روز به روز کوچیک میشه تا به اندازه یک ادامس برسه...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۵۴ ۰۷ فروردين ۱۴۰۰
باعث و بانی تحریم ها خود آقای رییس جمهور هستند که با اعتماد به آمریکا و اروپا و بدون توجه به فرمایشات رهبری، همه تعهدات برجام را یک دفعه اجرا کردند و گفتند دیوار تحریم ها یک شبه برداشته می شود و طرف های مقابل در این 3 سال هیچ کاری نکردند. حالا به در و دیوار می زند که قدری از تحریم ها لغو شود!!!!!!!!!!
بایستی همان روز توافق برجام ، گام به گام ، ایران و اروپا و آمریکا ، تعهدات را اجرا می کردند و چنین وضعی پیش نمی آمد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۳۸ ۰۷ فروردين ۱۴۰۰
حسن
United States of America
ناشناس
۱۶:۴۰ ۰۷ فروردين ۱۴۰۰
چی بگو
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۳۳ ۰۷ فروردين ۱۴۰۰
دیگه از سن آرزوی جوانان گذشته اید بهتر است آرزوی عاقبت بخیری کنید و طلب مغفرت.
United States of America
ناشناس
۱۶:۴۳ ۰۷ فروردين ۱۴۰۰
طلب پول شاید مغفرت نه
Iran (Islamic Republic of)
علی
۱۴:۲۰ ۰۷ فروردين ۱۴۰۰
فقط اینجا که میگه اماده ایم اگر بگذارن تحریم را لغو کنیم
United States of America
ناشناس
۱۶:۴۵ ۰۷ فروردين ۱۴۰۰
میگه اگر بگذارن تحریم را لغو کنیم پس دست خودشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۱۷ ۰۷ فروردين ۱۴۰۰
من که از حق خودم و خانوادم نمیگذرم‌. دیدار ما سر پل صراط.
United States of America
نا شناس۹
۱۵:۰۳ ۰۷ فروردين ۱۴۰۰
سرپل جلوت نگاه کن پایین نیفتی. آمو دوغ کی ،کشک کی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۱۱ ۰۷ فروردين ۱۴۰۰
یاد اون ۱۰۰ روزای اول ریاستش افتادم.واقعا شاهکاریه برا خودش این البته شاید هم اونایی که این حرفها را باور می کنند
United States of America
ناشناس
۱۶:۵۱ ۰۷ فروردين ۱۴۰۰
۱۰۰ روزای اول ۱۰۰,۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰ دلار گرفت و خوشهال بود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۲۸ ۰۷ فروردين ۱۴۰۰
هنوز بعد از هشت سال سکوت را را یاد نگرفته اند
آخرین اخبار