اجرای اصلاحات قانون چک از فردا/ شرایط جدید دریافت چک بانکی چیست؟

معاون اداره نظام‌های پرداخت بانک مرکزی در خصوص نحوه اجرای قانون جدید چک و شرایط دریافت چک بانکی توضیحاتی داد.

به گزارش خبرنگار بانک و بیمه  گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، نادعلی‌زاده، معاون اداره نظام‌های پرداخت بانک مرکزی در برنامه گفت و گوی ۱۸:۳۰ شبکه خبر با اشاره به  اجرای قانون جدید چک از فردا تصریح کرد:  قانون چک اصلاح شده و به موجب اجرای آن ثبت الکترونیکی چک صورت می گیرد و روال صدور چک تغییر و تحول می‌یابد.

او ادامه داد: فرد صادرکننده چک باید اطلاعات  خود را در سامانه صیاد ثبت کند و تایید چک هم در سامانه صیاد انجام می‌گیرد و فرد گیرنده باید تایید آن را کنترل کند. علت صدور چک هم باید در سامانه ثبت شود .

نادعلی زاده بیان کرد: از فردا دسته چک جدید تحویل متقاضی می‌شود که بنفش رنگ است و امکان صدور چک های جدید در وجه حامل، وجود ندارد.

او ادامه داد: البته چک های قدیمی طبق روال قبلی نیاز به ثبت در سامانه صیاد ندارند و قابل استفاده هستند. از طرف بانک مرکزی مهلت زمانی برای جمع‌آوری دسته چک‌های قدیمی داده می‌شود.

این مقام مسئول گفت: سقف ریالی هنوز به مرحله اجرایی نرسیده است و پس از گذشت ۳ مرحله به اجرا در می آید. سقف اعتباری هم بر اساس تقاضای افراد، میزان تراکنش، سابقه صدور چک و یا چک‌های برگشتی افراد در میزان سقف اعتباری سالیانه افراد مشخص می‌شود و قابل افزایش است.

معاون اداره نظام‌های پرداخت بانک مرکزی تاکید کرد: در لحظه باید گیرنده چک از طریق سامانه صیاد استعلام بگیرد که چک دریافتی تایید شده است یا خیر. صادر کننده چک می‌تواند چک خود را از طریق ثبت در ۵ اپلیکیشن متفاوت یا درگاه‌هایی که بانک در اختیارش قرار می‌دهد انجام دهد ثبت کند و مراحل صدور چک را به صورت الکترونیکی تکمیل کند.

نادعلی زاده گفت: چک‌های جدید که در اختیار مردم قرار می‌گیرد دارای بارکد، کد صیادی ۱۶ رقمی و تاریخ اعتبار خواهند بود.  در چک‌های جدید تا تاریخ مشخص، قابلیت صدور وجود دارد و این تاریخ هم سه سال بعد از دریافت دسته چک است.

او افزود: پشت نویسی چک در سامانه صیاد انجام می‌گیرد و محدودیتی در تعداد گردش چک وجود ندارد.  دیگر چک سفید امضا و بدون تاریخ نباید صادر شود.

سخنگوی اجرایی قانون جدید چک بیان کرد: در آینده نزدیک امکان ثبت پیامکی چک هم فراهم خواهد شد. اما با استفاده از اپلیکیشن ها هم امکان ثبت و هم تایید فراهم است.

نادعلی زاده گفت: چک ضمانت قابلیت ثبت در سامانه صیاد دارد، اما باید تاریخ، مبلغ و هویت آن در سامانه مشخص باشد. حتما چک‌های بنفش باید در سامانه ثبت شوند و در غیر این صورت  افراد نباید آن را قبول کنند.

او تصریح کرد: در چک های جدید چنانچه موجودی حساب نتواند مقدار چک صادر شده را تامین کند می تواند قسمتی از مبلغ قابل دریافت را وصول کرد و مابقی چک را برگشتی اعلام کرد.در این شیوه به میزان مبلغ چک برگشتی در همه حساب های فرد در بانک های مختلف مسدود می شود.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
Germany
ناشناس
۱۷:۳۷ ۱۳ فروردين ۱۴۰۰
دسته چک ها و برگ های چک قدیمی و جدید ، دیگه نداریم و یکی باید بشوند و العان از وقتیکه قرار شده همه بانک ها دسته چک های جدید بدهند پس دیگه یکجور باید باشند و دسته چک های قدیمی همه شون باید و صددرصد از اعتبار کاملا بیرون شوند و دیگر هیچ وقت نباشند. دسته چک های قدیمی دیگر نباید باشند که لطمه به اونایی که دسته چک جدید می گیرند نزند.دسته چک های جدید وقتی اومده پس دسته چک های قدیمی اصلا نباید باشند و پاس بشوند.دسته چک های همه از سال ۱۴۰۰ باید دسته جدید شوند و دسته چک های قدیمی نباید بمونند.
Iran (Islamic Republic of)
محمد
۰۰:۰۹ ۰۵ فروردين ۱۴۰۰
من که کلا دسته چکهامو میبرم ابطال میکنم با این وضع نمیشه استفاده کرد،مسخره بازیه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۴۷ ۰۴ فروردين ۱۴۰۰
من نه چک میدم نه میگیرم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۰۴ ۰۴ فروردين ۱۴۰۰
سلام خیلی کاسبی خوب بود این کار ها هم اضافه شد عوض سهل کردن سخت کردن کار ها میشه اونی که قبلا داره چک میگیره وگرنه غلط میکنه چک و چک بازی کنه
آخرین اخبار