کدام ساختمان‌های مهم پایتخت روی گسل قرار دارند؟

کلانشهر تهران بر روی گسل‌های مختلفی قرار گرفته است و خطر زلزله هر لحظه ساختمان‌های شهر را تهدید می‌کند.

به گزارش خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، شهر تهران در جنوب رشته کوه البرز قرار دارد و گفته می‌شود که این شهر، شهری زلزله خیز است.

گسل‌های مختلفی در شرق، شمال و جنوب تهران و مناطقی مثل شهرری وجود دارد و در مسیر این گسل‌ها نیز ساختمان‌های قد و نیم قد بنا شده‌اند که جمعیت قابل توجهی را در خود جای داده‌اند و هر روز از حضور جمعیت پر و خالی می‌شوند که برخی از این ساختمان‌ها هم در حال ساخت و برخی دیگر نیز قدیمی هستند و خطر زلزله آن‌ها را تهدید می‌کند.

دو ماه پیش بود که در شورای عالی شهرسازی و معماری اعلام شد ۱۲ هزار پلاک در مسیر گسل‌ها قرار دارند.

محمد سالاری رییس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران در این باره گفت: ۱۲ هزار و ۵۰۰ پارسل (بخش) روی پهنه‌های گسلی احداث شده‌اند که از جمله شامل ۱۵ بیمارستان، ۳۶ مدرسه، ۶ وزارتخانه، ۹ دانشگاه و مرکز آموزش عالی، ۶۶ برج، ۳۰ ایستگاه آتش نشانی، یک انبار نفت و ۲ پمپ بنزین است.

با وجود گسل‌های متعدد در شهر تهران، لازم است که نسبت به ایمنی ساختمان‌های موجود در سطح شهر اقداماتی صورت گیرد که به گفته اسماعیل نجار رئیس سازمان مدیریت بحران کشور در این راستا به دستگاه‌های اجرایی به ویژه شهرداری دستورالعمل‌هایی جهت اجرا و رعایت امور مسائل در این حوزه ابلاغ شد.

همچنین رئیس سازمان مدیریت بحران کشور ساخت و ساز درست و اصولی را ملاک کار دانست و گفت: ساخت و سازی که بر اساس آئین نامه ۲۸۰۰ و ویرایش چهار یا پنج مرحله‌ای که اتفاق افتاده، اصل و اساس است و امیدوار هستیم هم مردم و هم دستگاه‌های اجرایی رعایت کنند و شهرداری‌ها دقت لازم را در زمینه صدور پروانه‌ها داشته باشند.

محمد سالاری رییس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران درباره آنچه که برای ادامه مسیر ایمن سازی شهر مورد نیاز است و باید مورد مطالبه قرار گیرد، گفت: قانون یکپارچه برای ایمنی شهری نداریم و دولت و مجلس شورای اسلامی باید تدوین و تصویب این قانون را در اولویت قرار دهند.

همچنین سالاری گفت: کاری که در کمیسیون شهرسازی انجام دادیم این است که از دوره گذشته نقشه‌های گسلی را تدقیق کردیم. با طرح‌های تفصیلی و جامع و در همین راستا بخشنامه‌هایی نیز صادر شد که بر روی گسل‌ها، ساختمان‌های بلندمرتبه و بارگزاری‌های پرحجم انجام نشود.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
عمار
۰۷:۰۵ ۰۱ اسفند ۱۳۹۹
بنام خداوند جان و خرد :
با این همه خانه های مسکونی و اماکن تجاری غر استاندار ساخته شده غیر ایمن در مقابل زلزله که از قدیم الایام تا کنون ساخته شده و هنوز هم با همان روشهای قدیمی اماکن مسکونی و تجاری را پیمانکاران می سازند می پرسید چگونه در برابر زلزله آمادگی داشته باشیم؟ هیچی مگه زل زله به احدی مجال و مهلت فرار کردن می دهد سه سوته همه چیزو نابود می کند فقط باید شهادتینمون رو بگیم اونم اگر بیدار بودیم و توی رخت خواب خواب نبودیم و تونستیم شهادتینمون رو بگیم اگر نه همهگی میریم زیر آوار هزاران بولوک سیمانی و سنگ و آجر و سیمان و آهنالات و قیر اسفالت کاشی و ایزوگام چند لایه ایی سقفها له و نابود می شویم و به رحمت خداوند جل جلاله می رویم و یک قتل عام و نسل کشی بسیار بالایی صورت خواهد گرفت و تمامی گناهانشم می افتد گردن مهندسین ناظر و معمارهای ساختمان سازهای بساز و بنداز ایرانی که ساختمانها رو ضد زلزله نساختند و فقط بلدن از تمامی مصالح ساختمانی استاندارد ضد زلزله کم بگذارند و شهرداریها هم پول بگیرن برای استارت کار و پول بگیرن برای دادن پایان کار بدهند به مهندسین ساختمان سازها یا پیمانکاران بساز و بنداز به ملت بدبخت بیچاره تا به سود حرام بیشتری دست یابند برای عیش نوش رفاه عالی خودشان بروید خجالت بکشید و از مهندسین ساختمان سازی کشور کوچک ژاپن پیشرفته یاد بگیرید که ساختمانهاش تا 10 الی 14 ریشتر زلزله را تحمل می کند و فاجعه های جانی و مالی برایشان مثل کشور ایران بوجود نمی آید اونا مهندس ابنیه دارن ما هم مهندس ابنیه داریم !!! یا جانهایمان در خانه ها و مکانهای تجاری غیر استاندارد ساز توی سیل میرود یا توی زلزله میرود یا توی خودروهای غیر استاندارد ساز در جادها میرود به سوی خداوند جل جلاله !!! از بس مهندسین و مسئولینمون مسل ژاپنیهای پیشرفته عمل می کنند !!! . والسلام و صلوات التماس دعا و التماس تفکر .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۱۱ ۰۱ اسفند ۱۳۹۹
شما هم از عمق فاجعه خندتون گرفت؟
آخرین اخبار