گیلان در تب و تاب سفر ایمن

این روزها که صنعت گردشگری از کرونا آسیب زیادی دیده و مردم هم یک سالی است که به سفر نرفته اند، باید بررسی کرد چطور می‌توان سفری ایمن داشت.

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان، سفر وگردشگری هماره مرهمی برای رنج آزردگی‌های روحی بشر بود تا اینکه کرونا روزگار را بر مداری چرخاند که ضرب آهنگ سفر کُند شد؛ اما امروز درگیلانی که نامش با گردشگری عجین شده و سفره فعالان گردش و گردشگری به زور ویروس رنگ و رو باخته است، تب و تاب ارائه طرح‌هایی برای"سفر ایمن" بالا گرفته است.

بماند که سفرهایمان به شمال در پیش از هجوم کرونا گاه هجومی برای محیط زیست تلقی می‌شد و خط قرمزی برایش در پیش نبود؛ بماند که توسعه گردشگری بعد از دهه ۱۹۷۰ زیر ذره بین گذاشته شد و تا سال پیش هیچگاه گزندی چنان امروز دامنگیر آن نشده بود، اما امروز پس از گذشت یک سال زندگی در قرنطینه و تغییر مختصات زندگی با کرونا گویا لازم است مفهوم کیفیت و نیاز‌های فرزندانمان دگر باره تعریف و مورد اهتمام قرار گیرد.

آلِن دوباتن کتاب فوق‌العاده‌ای به نام "هنر سیر و سفر" دارد که با خواندنش متوجه می‌شوی تا حالا هر چه سفر رفته‌ای، فقط اتلاف وقت و هزینه بوده است؛ می‌فهمی زندگی کردن بَلَدی می‌خواهد اگر بلد نباشی خسته می‌شوی نه به خاطر مشکلات فردی و اجتماعی بلکه به خاطر اینکه واقعا هیچگاه درک نمی‌کنیم زندگی همین است که در آن هستیم؛ همین لحظه‌هایی که منتظر تمام شدنشانیم.

باید هنر سفر کردن و زندگی کردن را یاد بگیریم؛ ما نیازمند یادگیری هستیم؛ این‌ها صحبت‌های کاملیا رشیدی دانش آموخته گردشگری است که خود به واسطه کرونا از سفر‌های متوالی باز مانده است و می‌گوید این‌ها را با مطالعه آموخته ام.

نزدیک به یک سال است که ویروس‌ها به سان فیلم‌های معنا گرا، زمان از ما ربوده اند؛ کرونا حجم هوا را ابری‌تر ساخته و تحمل محدودیت‌ها را جبری تر؛ محدودیت‌های دو هفته‌ای اعمال شده و اینک تنها می‌توانیم بگوییم گردشگری در گیلان تعطیل است لطفا سفر و تفریح را باز هم تعویق بیاندازید، اما گیلان استانی است که سفره اش با گردشگری رنگین است و می‌باید چاره‌ای اندیشید.

الزام چاره اندیشی برای سفر ایمن

معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گیلان با تاکید می‌گوید: البته که سلامت اولویت است و فعالان گردشگری با همه ضرر و آسیب مقاومت کرده اند، اما باید با در نظر گرفتن برآیند اندیشه‌ها به نتیجه‌ای دست یافت که بار دیگر چرخه اقتصاد گردشگری رونق بگیرد چرا که ممکن است کرونا سال‌ها و سال‌ها وجود داشته باشد.

حمیدرضا آذرپور می‌گوید: معتقدم؛ سوق دادن سفر‌ها از سمت هجوم جاده‌ای به سمت گردشگری از طریق دفاتر خدمات مسافرتی سفر ایمن خلق می‌کند چرا که رعایت پروتکل‌ها در تور‌های مجاز و هتل‌ها مورد تاکید است، اما این فقط یک پیشنهاد است و باید مورد بررسی قرار گیرد.

معاون گردشگری گیلان بیان کرد: اگرچه دفاتر خدمات مسافرتی استان تعطیل نشده اند، اما به شدت تحت تاثیر آسیب‌های کرونا قرار گرفته و به سختی روزگار می‌گذرانند.

آذرپور می‌گوید: کرونا چرخه گردشگری گیلان را با آسیب‌های جدی روبرو کرده و باید برای این موضوع چاره اندیشی اساسی صورت گیرد.

معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گیلان با بیان اینکه در تلاشیم با حمایت‌های مدام و ارائه تسهیلات نسبت به رونق مجدد بخش گردشگری کمک کنیم، اظهار داشت: همزمان با گسترش کرونا بیش از هزار و ۴۳۸ میلیارد تومان به صورت مستقیم به بخش گردشگری خسارت وارد شده است.

او با بیان اینکه سلامت هموطنان در درجه نخست اولویت است، عنوان کرد: در این میان به نظر می‌رسد باید به سمت فرهنگ سازی در زمینه سفر ایمن و از طریق دفاتر خدمات مسافرتی گام برداشت.

معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گیلان خانه‌های اجاره‌ای غیر مجاز را علاوه بر امنیت، تهدیدی برای سلامت و انتشار و تشدید کرونا دانست و اعلام کرد: مزایای بسیاری برای خانه مسافر‌های استان در نظر گرفته شده که بارزترین آن‌ها بیمه و معافیت از پرداخت مالیات است.

آذرپور اضافه کرد: بهره مندی از تسهیلات، یارانه‌های انرژی، بروز رسانی امکانات و تجهیزات مواردی است که مالکان واحد‌های استیجاری غیر مجاز باید از آن‌ها آگاه شده و نسبت به دریافت پروانه بهره برداری ترغیب شوند.

او ادامه داد: بیش از سه هزار خانه مسافر غیر مجاز در استان شناسایی شده‌اند که تاکنون دو هزار و ۶۰۰ مورد آن‌ها ساماندهی شده‌اند.

آذرپور اظهار داشت: خانه مسافر‌های غیرمجاز با اسکان گردشگران در شرایط خلاف مقررات، رعایت نکردن بهداشت، نداشتن تعرفه و بروز مشکلات انتظامی و اخلاقی معضلی برای گردشگری استان محسوب می‌شود.

او بیان کرد: شیوه نامه‌های بهداشتی در نهایت استاندارد در هتل‌ها رعایت می‌شود؛ آژانس‌های مسافرتی هم ملزم به رعایت محدودیت در تعداد و رعایت شیوه نامه‌ها هستند و بازدید‌ها در فضای باز انجام می‌شود لذا بعید است شخصی در هتل به کرونا مبتلا شود؛ امسال باید سفر‌ها را مدیریت شده انجام دهیم؛ سفر‌ها از طریق آژانس‌ها صورت گیرد؛ جلوی خانه‌های غیرمجاز با همکاری نیروی انتظامی و قضایی گرفته شود و اقامت‌ها به سمت هتل‌ها سوق داده شود.

فعالان گردشگری همچنان بدهکار

مدیر عامل جامعه هتلداران گیلان بیان کرد: متاسفانه، کرونا ضربه مهلکی به گردشگری استان وارد کرده و امهال‌های اعمال شده نیز دردی از صدمه وارد شده نمی‌کاهد چرا که فعالان گردشگری همچنان بدهکار دولت مانده اند و فقط زمان پرداخت‌ها قدری به تعویق افتاده است.

جواد عباسی بیان کرد: در زمان حاضر ۵۰ درصد مکان‌های اقامتی گیلان فقط باز هستند و ضریب اشغال آن‌ها زیر پنج درصد است و این موضوع خود نشان دهنده وضعیت فعالان گردشگری است.

او بیان کرد: نوروز نزدیک است و گردشگری یکی از پایه‌های اقتصادی استان است لذا باید از همین حالا برای سفر ایمن برنامه ریزی شود.

مدیر عامل جامعه هتلداران گیلان ادامه داد: هیچ کجای دنیا در زمان بحران کرونا تور برگزار نکرده اند بلکه باید شرایطی فراهم شود که سفر‌ها بصورت خانوادگی انجام شود چرا که خانواده‌ها نسبت به سلامت یکدیگر آگاهند و در هتل‌ها نیز پروتکل‌ها به غایت رعایت می‌شود.

عباسی بیان کرد: اگرچه حتی کرونا هم موجب نشد تا تعدیل نیرو در هتل‌های گیلان صورت بگیرد و هتل داران به سختی مقاومت می‌کنند، اما به واقع باید برای آسیب وارده به فعالان گردشگری چاره‌ای اساسی اندیشیده شود.

او ادامه داد: نمی‌توانیم خلاف مقتضای پروتکل‌ها رویا پردازی کنیم؛ ایمن سازی، رعایت استانداردهاست و در قالب استاندارد‌ها باید برای سفر ایمن طرح‌های کاربردی ارائه شود.

سفر ایمن از طریق آژانس‌های مسافرتی انجام پذیر است

رئیس انجمن دفاتر خدمات مسافرتی گیلان بیان کرد: متاسفانه در بحران کرونا آژانس‌های مسافرتی دچار خسارت‌های هنگفتی شده، اما همچنان مقاومت کرده و اولویت شان سلامت است.

مهروَش کریمی  افزود: ۸۵ دفتر خدمات مسافرتی در گیلان فعال است که با بروز بحران کرونا بصورت نیمه فعال درآمده و تور برگزار نمی‌کنند و رعایت فاصله گذاری‌ها هم موجب شده پرواز‌ها با ظرفیت محدود انجام شود لذا صدور بلیت از طریق دفاتر خدمات مسافرتی هم کاهش یافته است.

رئیس انجمن دفاتر خدمات مسافرتی گیلان با بیان اینکه رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی در هتل‌ها بطور کامل انجام می‌شود، اظهار داشت: دفاتر خدمات مسافرتی قادر به برگزاری سفر‌های ایمن هستند و می‌توانند با ظرفیت دو سوم تور‌های گردشگری را بر پا کنند و اقامت در هتل‌ها را تسهیل کنند.

او تاکید کرد: باید بپذیریم کرونا هنوز هست و باید مدارا کرد.

تاکید استاندار بر تداوم رعایت شیوه نامه‌های مقابله با کرونا

استاندار گیلان با تأکید بر لزوم تداوم همکاری مردم برای بهبود شرایط کرونایی و رعایت توصیه‌های بهداشتی در رعایت دقیق تصمیم‌های ستاد‌های ملی و استانی مدیریت کرونا گفت: با اقناع هوشمند افکار عمومی و آگاهی‌بخشی به مردم، همدلی و هم افزایی ملی در مهار کرونا تقویت شود.

ارسلان زارع در جلسه ستاد استانی مدیریت بیماری کرونا اظهار داشت: به سبب همکاری‌های خوب مردم و براساس آخرین ارزیابی‌های انجام شده از سوی وزارت بهداشت امروز در شرایطی قرار داریم که یک شهرستان گیلان در وضعیت آبی، ۱۴ شهرستان استان در وضعیت زرد و شهرستان‌های رودسر و لاهیجان در شرایط نارنجی هستند.

او ضمن قدردانی از تلاش‌های کادر درمان و همکاری مردم، اصناف و همه کسانی‌که به بهبود وضعیت کمک کردند، یادآور شد: باید همچنان رعایت پروتکل‌های مراقبتی در دستور کار باشد و ضمن انتشار هشدار‌های بهداشتی توسط کمیته رسانه و صدا و سیما، موارد پیش گفته بیش از پیش توسط مردم به طور دقیق مراعات شوند.

سفر نشان گیلان است و خاطرات شمال آنچنان در نوستالژی مردمان سرزمین‌های دور و نزدیک رخنه کرده که واژه شمال، خود به تنهایی زایش حس خوشایند شالی، جنگل، باران، عطر خوش هیزم و باران در هیاهوی شکفتن پامچال‌ها و مانند آن است؛ اما این روز‌ها با فراهم آمدن زیرساخت‌های گردشگری سفر به گیلان سهل‌تر شده بود بطوریکه گاه مردمان خطه شمال نه تنها بهره‌ای از گردشگری نمی‌بردند بلکه تنها سهمشان از گردشگری آلایندگی محیط زیست، ترافیک سرسام آور، چهره ناخوش شهری، گرانی و دیگر آثار منفی شده بود تا کرونا آمد و کلا سفره گردشگری گیلان برچیده شد تا این بار که با کرونا در آستانه نوروز قرار گرفتیم.

این بار، پس از فراز و فرود‌های کرونایی موضوع سفر ایمن در جلسات گردشگری به وفور شنیده می‌شود و فعالان گردشگری می‌خواهند برای وضعیت اسفبار سفر و گردشگری چاره اندیشی شود؛ اما هر بار، دیگری طرح‌های آن یکی را نقض می‌کند و طرحی نو در می‌اندازد البته امید است هاله بیماری و رخوت از سر جامعه زدوده و بار دیگر خوشی روی بنماید؛ اما به نظر می‌رسد پس از کش و قوس‌های بسیار می‌بایست تمهیدی فراهم شود تا در آستانه نوروز و فصل سفر، موضوع سفر ایمن به سرانجام رسد تا هم سلامت جامعه حفظ شود و مردمان این سرزمین از رخوت بی سفری بدر آمده و هم سفره فعالان گردشگری بار دیگر رنگین شود.

منبع ایرنا

انتهای پیام/پ

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.