طرز تهیه روغن حیوانی یا روغن زرد از کره و سرشیر + فوت و فن نگهداری

در این مطلب قصد داریم طرز تهیه روغن حیوانی را هم از کره و هم از سرشیر و خامه، به شما آموزش دهیم.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، طبیعتا همه ما ترجیح می‌دهیم در کنار طعم خوب، مواد غذایی با کیفیتی را مصرف کنیم. یکی از مواد غذایی بسیار پرکاربرد در تهیه انواع غدا‌های ایرانی روغن است. احتمالا همه شما کم و بیش با روغن حیوانی یا روغن زرد هم آشنایی دارید. روغن حیوانی از شیر گاو و گوسفند یا فرآورده‌های آن تهیه می‌شود و سرشار از مواد مغذی است، چون از لبنیات تهیه می‌شود و خواص شیر را در خود دارد، البته به شرط اینکه به اندازه مصرف شود، چون باید در نظر داشت که روغن حیوانی در کنار مزایا، اسید‌های چرب اشباع دارد و مصرف بیش از حد آن، سلامتی قلب را به خطر می‌اندازد. روغن کرمانشاهی هم از خانواده روغن زرد است که برای بازیابی قوای جسمانی، مخصوصا در خانم‌هایی که وضع حمل می‌کنند، بسیار مفید است و به استخوان‌ها استحکام می‌بخشد. در این مطلب  قصد داریم طرز تهیه روغن حیوانی را هم از کره و هم از سرشیر و خامه، به شما آموزش دهیم. شما به راحتی با رعایت فوت و فن‌های طرز تهیه روغن حیوانی یا روغن زرد یا به قول ترک‌ها روغن ساری یاغ می‌توانید این روغن را در منزل تهیه کنید. با ما همراه باشید.

مواد لازم

کره حیوانی (محلی): ۱۵۰۰ گرم

آب: ۱/۴ لیوان دسته دار فرانسوی

نمک: ۱/۲ قاشق چای خوری

آرد سفید: ۱ قاشق غذا خوری


بیشتر بخوانید:

آموزش آشپزی؛ از اسپاگتی با کوفته قلقلی مرغ و دونات گوشت تا طرز تهیه قدیمی‌ترین فست فود دنیا + تصاویر


طرز تهیه

یک قابلمه را که به اندازه ۴ تا ۵ کیلوگرم مایع ظرفیت دارد، روی حرارت بگذارید و اجازه دهید گرم شود. کره را در آن بریزید و نمک را اضافه کنید.

بعد از اینکه کره کاملا آب شد و نزدیک به بخار شدن بود، آرد را به تدریج به آن اضافه کنید و به هم بزنید تا آرد گلوله نشود. هم زدن را تا انتهای کار ادامه دهید تا آرد نسوزد. به خاطر داشته باشد که در تمام این مدت باید حرارت ملایم باشد.

بعد از ۱۰ تا ۱۵ دقیقه، آب یا دوغ داخل روغن شروع به بخار شدن می‌کند و روی روغن، کف تشکیل می‌شود. مایع را به خوبی به هم بزنید و حرارت را کم کنید تا سر نرود.

مقداری از روغن را با ملاقه بردارید و مدام از فاصله ۱۰ تا ۱۵ سانتی‌متری به خود روغن داخل ظرف اضافه کنید تا کف‌ها از بین بروند. وقتی کف کره خوابید و رنگ آن شفاف شد، حرارت را قطع کنید و اجازه دهید کمی خنک شود.

کره ذوب شده در قابلمه را از یک پارچه خیلی نازک عبور دهید تا ناخالصی‌های آن گرفته شود. مایع به دست آمده را در ظرف شیشه‌ای مناسب بریزید و در یخچال نگه دارید.


فوت و فن‌های تهیه روغن حیوانی از کره و نگهداری آن

*در طرز تهیه روغن حیوانی می‌توانید از کره گاوی، گوسفندی یا دوغی استفاده کنید.

*طرز تهیه روغن کرمانشاهی هم به همین صورت است، ولی تفاوت روغن کرمانشاهی با دیگر روغن‌های زرد حیوانی در کیفیت و نوع گیاهانی است که پیش از این، برای معطر کردن روغن اضافه می‌کردند.

*روغنی را که با این روش تهیه کرده‌اید، می‌توانید به مدت ۳ ماه در دمای محیط و ۱ سال در یخچال نگه دارید.

*اگر می‌خواهید روغن حیوانی‌تان بوی خوبی داشته باشد، به همراه کره، برگ زردچوبه را در همان مرحله اول در قابلمه بریزید و در نهایت صاف کنید.

*در طرز تهیه روغن حیوانی خانگی از کره، می‌توانید آرد و آب را از مواد لازم حذف کنید.

طرز تهیه روغن حیوانی یا روغن زرد از  سرشیر

سرشیر را از روی شیر یا دوغ جدا کنید. می‌توانید آن‌قدر شیر یا دوغ را در یک بطری بریزید و به هم بزنید تا سرشیر جدا شود. سرشیر را به مدت ۴۸ ساعت در یخچال قرار دهید و به مدت ۵ دقیقه با دور کند و ۲۰ دقیقه با دور تند بزنید به طوری که شیر آن جدا و کاملا یکدست شود. سپس سرشیر به دست آمده در این مرحله را در یک پارچه نازک تمیز بریزید تا شیر یا دوغ آن کاملا جدا شود. بعد سرشیر را در یک بطری شیشه‌ای بریزید و به روش بن ماری به شکل مایع درآورید.

نکته: روغن حیوانی از سرشیر یا کره را ترجیحا در فریزر قرار دهید و برای روی برنج، به‌جای روغن یا کره عادی، استفاده کنید. طرز تهیه کاچی با روغن حیوانی برای زائو هم بسیار توصیه می‌شود.

منبع: مجله کوروش

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
دانایی
۰۰:۱۱ ۱۶ دی ۱۳۹۹
مواظب روغنهایی گیاهی باشید که به تقلب به جای کره میفروشن
Iran (Islamic Republic of)
رها
۱۹:۵۹ ۱۵ دی ۱۳۹۹
بله