برگزاری نمایشگاه عکس آثار تاریخی کرمانشاه در رم

مدیر پایگاه ملی معبد آناهیتا گفت : نمایشگاه عکس آثار تاریخی کرمانشاه بخصوص معبد آناهیتا کنگاور در دانشگاه «ساپینزا» رم گشایش یافت.

به گزارش گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه، مرتضی گراوند مدیر پایگاه ملی معبد آناهیتا گفت : در موزه هنر‌های کلاسیک رم نمایشگاهی در خصوص فعالیت‌های هنری و باستان شناسی با تمرکز بر اتفاقات مهم تاریخی و تحولات فرهنگی در لبه غربی فلات ایران در کشور ایتالیا گشایش یافت.

او گفت : این نمایشگاه در قالب تصویر و پانل‌هایی از آثار تاریخی و معماری نقش برجسته از هزاره اول تا دوره ساسانی نمایش داده شد.

او افزود: این نمایشگاه ضمن معرفی آثار تاریخی و فرهنگی استان کرمانشاه؛ بر تحولات و اتفاقات مهم دوره تاریخی در امتداد جاده ارتباطی شرق به غرب که فلات ایران را به بین النهرین متصل می‌کرد متمرکز است.

گراوند ادامه داد: استان کرمانشاه به لحاظ قرارگیری در امتداد این جاده ارتباطی و شواهد باستان شناسی زیادی که در این بخش از لبه غربی فلات ایران وجود دارد حاکی از پایداری تعاملات فرهنگی در طول زمان و اهمیت راهبردی این مسیر در ادوار مختلف فرهنگی است.

مدیر پایگاه معبدآناهیتا،گفت: این نمایشگاه در راستای تفاهم نامه سه جانبه بین وزارت میراث فرهنگی، دفتر امور پایگاه‌های جهانی و ملی، اداره کل میراث فرهنگی کرمانشاه و با حمایت سفیر ایتالیا در ایران که تفاهم نامه آن با هدف مطالعات باستان شناسی در استان کرمانشاه که در سال ۲۰۱۹ امضا شد، برگزار گردید.

گرواند ادامه داد: فعالیت‌های این پایگاه که با همتای ایتالیایی پارسال با مطالعه بر روی بنای یادمانی معبد آناهیتا کنگاور و با تمرکز بر روی سبک ستون‌های این بنای تاریخی با حضور تیم ایتالیایی انجام گرفت.

او گفت: متاسفانه شیوع ویروس کرونا مانع از حضور دوباره این تیم در معبد آناهیتا برای ادامه مرحله دوم مطالعات شد که امیدواریم با نابودی این ویروس منحوس، ادامه فعالیت‌ها از سر گرفته شود.

مدیر پایگاه معبد آناهیتا در خصوص دوره تاریخی ساخت این بنای عظیم و ارزشمند، ادامه داد: کاوشگر نخست این بنا براساس ساختار معماری و شواهد باستان شناختی بنای کنگاور را متعلق به دوره اشکانی می‌دانسته و این در حالی است که آذرنوش باستان شناس ایرانی براساس نتایج کاوش بر این باور بوده که این اثر کاخی ناتمام از دوره ساسانی می‌باشد و جزء پروژه‌های ناتمام خسرو پرویز است.

او گفت: این بنا برای ساماندهی نیاز به طرح مطالعاتی ندارد بلکه نیازمند اختصاص اعتبار برای کاوش‌های عمیق برای مشخص شدن ابعاد متفاوت آن است .

انتهای پیام/د

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.