در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان مطرح شد؛

خبرخوش وزارت کار برای خانه دار شدن کارگران

معاون امور تعاون وزارت کار از تخصیص اعتبار ۷۵۰۰ میلیارد تومانی برای تعاونی‌های مسکن کارگری خبر داد.

به گزارش خبرنگار حوزه رفاه و تعاون گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، محمد جعفر کبیری، معاون امور تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اظهار کرد: از منابع داخلی بانک توسعه تعاون یک خط اعتباری ۷۵۰۰ میلیارد تومانی برای تعاونی‌های مسکن به ویژه با اولویت تعاونی مسکن کارگری ایجاد شده است که به صورت میانگین به ازای هر واحد ۱۰۰ میلیون تومان با بازپرداخت ۱۰ ساله با نرخ مصوب شورای پول و اعتبار در اختیار افراد قرار می‌گیرد که آن‌ها می‌توانند هم از طریق اقدام ملی مسکن این کار را انجام دهند و هم تعاونی‌های مسکن و مسکن کارگری که مجزا به ادارات کل ما مراجعه می‌کنند و می‌توانند در صورت داشتن مجوز‌های قانونی از این خط اعتباری استفاده کنند.

وی بیان کرد: تمامی عزیزانی که به هر دلیلی تا کنون خانه دار نشده‌اند به ویژه قشر کارگر که در این شرایط اقتصادی دچار تنگنا شده و مستاجر هستند، تعاونی‌های مسکن کارگری می‌توانند تشکیل شوند و اکنون هم از ۱۴ استان درخواست داشته‌ایم و ما هم به این درخواست‌ها پاسخ مثبت داده‌ایم و آن‌ها نیز به بانک معرفی شده‌اند که در این میان، می‌توانند در صورت داشتن زمین و یا دریافت زمین از طریق وزارت مسکن، فرآیند خود را طی کنند که این زمین‌ها می‌توانند به صورت رایگان و یا با اقساط بلند مدت باشند.

کبیری تصریح کرد: زمین در اختیار تعاونی مسکن کارگری قرار داده می‌شود به ویژه در نزدیکی نواحی صنعتی که با هماهنگی شرکت شهرک‌های صنعتی، زمین‌هایی که امکان ساخت و زندگی در آن‌ها وجود دارد در اختیار کارگران قرار می‌گیرد و در حال حاضر هم چهار نقطه شروع کرده‌اند که بیش از ۸۶۰۰ نفر از کارگران در این تعاونی مسکن عضو شده‌اند.

وی گفت: عموما کارگران تشکل‌هایی دارند یا خودشان عضو تعاونی‌هایی هستند. اگر احیانا عضو تعاونی مسکنی نیستند، می‌توانند در واحد خود این درخواست را به کارفرمایان خود ارائه کنند و یک تعاونی مسکن تشکیل دهند که این کار در حال حاضر کار سختی نیست و از طریق سامانه جامع هوشمند تعاون می‌توانند به صورت غیرحضوری، تعاونی‌های خود را ثبت و پیگیری کنند و با توجه به شرایط کرونایی، نیاز به مراجعه افراد به اداره‌های کل تعاونی در کشور نیست و پس از آن که تقاضای افراد ثبت شد و مجوز‌های لازم برای ساخت زمین‌های خود را گرفتند، می‌توانند به بانک‌های توسعه تعاون در سراسر کشور مراجعه کنند و این تسهیلات را دریافت کنند.

معاون امور تعاون، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: این خط اعتباری مجموعا برای ۷۵ هزار واحد ایجاد شده است که امیدواریم به محض تمام شدن این رقم، این خط اعتباری را به صورت مجدد تمدید و خطوط اعتباری جدیدی را ایجاد کنیم.

وی افزود: کارگران می‌توانند یا عضو یک تعاونی مسکن شوند و نماینده آن تعاونی مسکن به ادارات کل ما مراجعه می‌کند و یا اینکه از طریق طرح اقدام ملی مسکن که قبلاً ثبت نام کرده‌اند اقدام کنند.

کبیری تصریح کرد: به دلیل اینکه عموما، چون تعداد واحد‌ها در تعاونی مسکن بالاست بین ۲ تا ۳ سال، این خانه‌ها ساخته می‌شوند. اما برخی از واحد‌ها به محض اخذ مجوز‌های لازم می‌توانند یک ساله ساخته شوند و از این خط اعتباری به نحو مطلوبی استفاده کنند.

معاون امور تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: با بخشنامه ما، تا کنون، افراد و تعاونی‌های مسکنی از ۱۴ استان معرفی شده اند که مجموعا ۶۴ تعاونی کارگری و غیر کارگری به بانک توسعه تعاون در سراسر کشور در این مدت کوتاه که خبر اعلام شده، معرفی شده اند که افراد می‌توانند باز هم تعاونی مسکن جدید تشکیل دهند و یا اگر در گذشته تعاونی مسکن موفقی داشته اند، می‌توانند با طرح‌های جدیدی که در آن جا تعریف می‌شود به عضویت این طرح‌ها در آیند و از این خط استفاده کنند.

وی تاکید کرد: از مجموع ۸۴۰ هزار واحد تعاونی‌های مسکن مهر، بیش از ۹۲ درصد آن‌ها به متقاضیان تحویل داده شده است که امیدواریم ۸ درصد باقیمانده را هم با یک خط اعتباری جدید در بانک توسعه تعاون در اختیار آن‌ها برای تکمیل واحدهایشان قرار دهیم. قول می‌دهیم که قالب آن‌ها تا پایان سال و نیز پرونده تعاونی‌های مسکن مهر تا پایان شهریور ۱۴۰۰ به اتمام برسد. در حال حاضر هم می‌توانیم بگوییم که تقریبا تمام شده است، به طوری که ما مجموعا در دولت تدبیر و امید، ۱۴درصد تعاونی‌های مسکن مهر تحویل متقاضیان شده بود و مابقی تا ۹۲ درصد، واحد‌ها در این دولت تحویل داده شده است و از مجموع ۷۴ هزار واحد تعاونی مسکن مهری که دچار مشکلات حقوقی شده بودند به لطف خدا، با تشکیل کمیته‌های موارد خاص استانی در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، از آن تعداد به شدت کاسته شده است تا جایی که به کمتر از ۱۴ هزار مورد رسیده است که با همکاری قوه قضاییه، این تعداد هم تا پایان سال مشکلاتشان برطرف خواهد شد.

کبیری گفت: یک طرحی را به صورت کلی با محوریت معاونت محترم اشتغال و کارآفرینی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اجرا کردیم که در آن افراد از طریق سامانه کارا ثبت نام کرده‌اند و می‌توانند از تسهیلات آن استفاده کنند، همچنین یک خط اعتباری ۱۴ درصدی را برای توسعه بازار تعاونی‌هایی که به خاطر کرونا دچار مشکل شده‌اند، ایجاد کرده‌ایم. البته یک خط اعتباری ۱۲ درصدی را هم برای تعاونی‌هایی که تولیداتی برای شبکه بهداشت کشور و مبارزه با کرونا از جمله ماسک، گان و مواد ضدعفونی کننده داشته‌اند، ایجاد کرده‌ایم.


بیشتر بخوانید


معاون امور تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: ما برای تعاونی های جوانان، زنان، توان یابان و بخصوص تعاونی های دانش بنیان، یک خط اعتباری را هم از طریق بانک توسعه تعاون و هم از طریق صندوق کارآفرینی امید با نرخ بین ۸ تا ۱۲ درصد ایجاد کرده ایم برای این که تعاونی ها برای اشتغال زایی بیشتر بتوانند از این ظرفیت استفاده کنند، و تعاونی های جوانان و دانش بنیان هم برای دریافت این تسهیلات می توانند تا سقف ۵۰۰ میلیون تومان بدون وثیقه این وام را از طریق کمک هایی که ما توسط صندوق ضمانت سرمایه گذاری تعاون ارائه کرده ایم، دریافت کنند که به اندازه این مبلغ به آن ها ضمانت نامه داده می شود تا هم از صندوق کارآفرینی امید و هم از بانک توسعه تعاون بتوانند این تسهیلات را راحت تر دریافت کنند.

وی افزود: یک واقعیتی وجود دارد و آن هم این است که تعاونی ها یک محلی برای بازتوزیع یک رانتی هستند که باید بین اقشار آسیب پذیر و کم درآمد به صورت عادلانه توزیع شود. یعنی فرض کنید استفاده از خطوط اعتباری ارزان قیمت یا استفاده از زمین های ارزان قیمت که ممکن است تضاد منافعی را به وجود آورد اما اصلی ترین عاملی که می تواند جلوی این ها را بگیرد توسعه شفافیت در تعاونی ها است. بدین معنی که اگر اعضای تعاونی ها نسبت به حقوق خود کاملا آگاه باشند حتما من به‌عنوان هیات مدیره یا مدیر عامل، آگاهانه یا از سر ناآگاهی، سرمایه های خرد مردم را به باد نمی دهم که به لطف خدا ما توانسته ایم این کار را کنیم و می توانم خیال شما را راحت کنم که از این به بعد تعاونی ها بالاخص تعاونی های مسکن و نظایر آن، این سامانه جامع و هوشمند بخش تعاون خیال مردم را راحت می کند چرا که برای اعضا پیامک ارسال می کند و آن ها را از تمامی اتفاقاتی که در تعاونی آن ها اتفاق افتاده است مطلع می کند و‌ در اتاق شیشه ای کمتر کسی می تواند تخلف کند.

کبیری با اشاره به وجود سلطان یا دلال مسکن بیان کرد: قطعا ممکن است که در گذشته سوء استفاده هایی مثل همه جاهایی که چنین مواردی بوده، وجود داشته باشد اما کمتر از ۵ درصد از تعاونی های مسکن ما از این نوع مشکلات را دارند و تعاونی ها هم اغلب توانسته اند مردم را با قیمت بسیار ارزانی خانه دار کنند.

معاون امور تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تصریح کرد: وقتی شما تعاونی مسکن را تشکیل می دهید هریک از اعضا واحدی را در اختیار دارند و رصد می کنند. چرا که ویژگی تعاونی ها این است که اعضا فارغ از میزان سهم خود، حق رأی برابر در مجامع خود دارند و اگر از حقوق خود آگاه باشند کمتر کسی می تواند حقوق آن ها را ازبین ببرد بالاخص الان که به صورت آنلاین می توانند از طریق سامانه جامع عملکرد مدیرعامل و هیات مدیره را رصد و نظارت کنند.
انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۳
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
مرتضی ملکی
۱۵:۰۱ ۰۶ آذر ۱۳۹۹
سلام برای استفاده از تسهیلات بانکی جهت مسکن کارگری کسی که معوق داشته باشه وبدلیلی نتونه پرداخت کنه شرایط چه جوری هستش؟
Iran (Islamic Republic of)
زهرا
۲۰:۰۰ ۰۵ آذر ۱۳۹۹
یه وام ودیعه ۱۵ تومنی بهمون نمیدن میگن باید گواهی کسر حقوق بدی اونم گذاشتن برای درجه یک اخه بابام معلمه ولی برای شوهرم گواهی بهش نمیدن وامم به اسم سرپرست خانواده هست مسخرش در اوردن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۳۴ ۰۵ آذر ۱۳۹۹
چ خبر خوشی میشه از اقساطو ضامنشم بگین‌.این وام عمرا در توان کارگرا نیست.آقاچقداعلام کردین وام ودیعه مسکن ۱۵میلیون ضامن نمیخوادمن رفتم ۱میلیون خرج کد رهگیری کردم بعد رفتم بانک میگ باید ضامن بیاری.آقا چرا بامردم روراست نیستین چرا.برامن کارگر۱تومنم ۱تومنه‌.چرا باید خرجش کنم بعد بگن ضامن بیار.این وامها کمک به دلالها وسرمایه دارهاست ن کارگرا و قشرضعیف.کارگر وقشرضعیف چال کردین یه من خاکم انداختین روش.خواهشا انتشار بدین
Iran (Islamic Republic of)
س
۱۹:۲۴ ۰۵ آذر ۱۳۹۹
سلام درود بر مسولان کشور که درفکر کارگر کشور خود هستند الان پیر شدند دوربرسان چند بچه هنوز در خانه کرایه ممنون عزیزان هستیم من خودم ایسارگرم قربان شما خداحافظ
Iran (Islamic Republic of)
شیرزاد
۱۰:۵۳ ۰۵ آذر ۱۳۹۹
باسلام یک سئوال کسانیکه زیر مجموعه جایی نیستن و کارفرما ندارند و شغل های کاذب دارند باید به چه شکل میتوانن درخواست مبنی بر گرفتن زمین برای ساخت بدهند ، کسانیکه بالای چهل سال ساکن تهران هستند باید به چه شکل عمل نمایند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۲۴ ۰۵ آذر ۱۳۹۹
سلام تو رو خدا چرا هیچ کسی فکر نمیکنه بگه چرا فقط حقوق کارگران نباید اضافه بشه مگه اینها انسان نیستن حق زندگی رو ندارن همش فقط دارن میگن حقوق‌کارمندا اضافه بشه حقوق باز نشسته پس این کارگران بدبخت چی
Iran (Islamic Republic of)
غلامرضافتحی مقدم
۰۷:۵۲ ۰۵ آذر ۱۳۹۹
ما که نه پولی داریم نه کار درست وحسابی چجوری میشه صاحب خونه بشیم؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۵۰ ۰۵ آذر ۱۳۹۹
منم ثبت نام کردم الان چن ماه هست اصلا هیچ پیامکی دریافت نکردم 100هزارم واریز کردم حساب اتحادیه مسکن کارگری خدا کنه دروغ نباشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۶:۲۱ ۰۵ آذر ۱۳۹۹
تپرم بیارین پایین وام نمیخایم صدملیون وام پرداختش میشه خداتومن عجب دولت ومسعولان
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۵:۳۲ ۰۵ آذر ۱۳۹۹
چ خبر خوشی میشه از اقساطو ضامنشم بگین‌.این وام عمرا در توان کارگرا نیست.آقاچقداعلام کردین وام ودیعه مسکن ۱۵میلیون ضامن نمیخوادمن رفتم ۱میلیون خرج کد رهگیری کردم بعد رفتم بانک میگ باید ضامن بیاری.آقا چرا بامردم روراست نیستین چرا.برامن کارگر۱تومنم ۱تومنه‌.چرا باید خرجش کنم بعد بگن ضامن بیار.این وامها کمک به دلالها وسرمایه دارهاست ن کارگرا و قشرضعیف.کارگر وقشرضعیف چال کردین یه من خاکم انداختین روش.خواهشا انتشار بدین
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۵:۲۴ ۰۵ آذر ۱۳۹۹
خبر خوش برای سرمایه داراست ک سرمایه وتوان پرداخت اقساطودارن وبازارمسکنو کردن دلال بازی ن کارگرا.کارگرا به نون خالی محتاجن با۲تومن حقوق ندارن ماهی ۱نیم قسط مسکن پس بدن.به نام کارگربه کام سرمایه دار ودلالها.خواهشا انتشار بدین
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۲۱ ۰۵ آذر ۱۳۹۹
اکثر کارگرای بندر دارن خود کشی مبکنن بخاطر اینکه ی سرپناه ندارن برای زندگی با خانواده با زن بچه هاشون ب داد این مردم برسین
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۱۸ ۰۵ آذر ۱۳۹۹
خیلی از مردم این شهر بندر میبینم ک کارگر و بی خونه هستن ک خیلی ها بخاطر بی خونه ای زندگیشون خراب شده ب طلاق کشیده شدن تورخدا کمک کنید تا زندگی بقیه خراب نشده اسکله بندر برین ببینین چقدر کارگر کار میکنن بیشتر بی خونه هستن
Iran (Islamic Republic of)
الهام
۰۱:۱۲ ۰۵ آذر ۱۳۹۹
سلام من تو هر سایتی رفتم ثبت نام کنم نشد لطفا مردم درست راهنمای کنین والا شوهرم ی کارگر روزانه هست ک بی خونه بلاتکلیف هستیم جای زندگی درستی بکنیم نداریم بخاطر بی خونه ای نمیتونیم بچه دار بشبم تورخدا فکر ما هم باشین
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۰۳ ۰۵ آذر ۱۳۹۹
من پارسال ثبت نام کردم در طرح ملی مسکن برام پیامک اومده ،رفتم مبگن۷۰۰میلیون اگه میتونی طی۲سال واریز کنی اقدام کن وامم جدا از این پوله،،،مردم رو با این حرفا سرگرم کردن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۳۳ ۰۴ آذر ۱۳۹۹
فقط حرف مفتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتت
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۱۶ ۰۴ آذر ۱۳۹۹
لطفا فکری به حال مسکن کارگران روزمزد بکنید که بیمه نیستند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۴۶ ۰۴ آذر ۱۳۹۹
مانده ام در دیار ایران که چرا کارگران بیرون شهر و در 60 متر و در شلوغی بلوک ها و در نبود امکانات و در خانه ای بی کیفیت سکونت داشته باشند ولی دولتمردان در گُل شهر و خانه ای آنچنانی و.... خدایا عدالتت گم شده دارم دنبالش می گردم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۲۰ ۰۴ آذر ۱۳۹۹
سلام لطفا پیگیر مرحله دوم هماهنگ حقوق باز نشستگان تامین اجتماعی باشید بهانه شان این بود که مجلس میخواهد تتمه پولی که برای همگام سازی نگه داشته اند پس بگیرد ولی چنین اتفاقی نیفتاد پس چرا مرحله دوم را اجرای نمیکنند
Iran (Islamic Republic of)
حکمت
۱۸:۴۴ ۰۴ آذر ۱۳۹۹
نخواستیم خبرخوش بدین پیگیرمشکلات مردم باشید.سنوگرافی وازمایشات بارداری گران پدرمونو دراورد از مسءول این قسمت پیگیری کنید
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
ناشناس
۱۷:۴۴ ۰۴ آذر ۱۳۹۹
تا حالا کدوم وعده این دولت عملی شده اخه. دلتون خوشه ها.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۳۹ ۰۴ آذر ۱۳۹۹
رقم بزرگی هست ولی به هر کارگری نهایت میرسه ۲۰۰ هزار تومن
اسم مبلغش بزرگه ولی حساب که کنی اجاره یه ماه یه زیرپله هم نمیشه، چه برسه به تامین مسکن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۳۹ ۰۴ آذر ۱۳۹۹
رقم بزرگی هست
آخرین اخبار