انگلیس اولین توافق پسابرگزیت خود را امضا کرد

لندن پس از خروج از اتحادیه اروپا اولین توافق تجاری خود را امروز (جمعه) با ژاپن امضا کرد.

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از فایننشال تایمز، انگلیس پس از برگزیت (خروج از اتحادیه اروپا) امروز (جمعه) اولین توافق تجاری خود را با کشور ژاپن به انجام رسانید.

این توافق در توکیو، مرکز ژاپن، و با حضور «لیز تراس» وزیر تجارت انگلیس، و «توشیمیتوسو موتگی» وزیر امورخارجه ژاپن، انجام شده است.

لیز تراس این توافق را «معامله‌ای بزرگ، شگفت‌انگیز و اساسی» برای انگلیس دانسته است.

برای انگلیس این پیمان بسیار حائز اهمیت است، زیرا از نظر این کشور این توافق بیانگر آن است که لندن پس از خروجش از اتحادیه اروپا همچنان قادر است به توافق‌های جدید دست یابد.

تراس در این باره در مراسم امضای این توافق گفت: «پیشتر گفته می‌شد انگلیسِ مستقل نخواهد توانست توافقی بزرگ را به امضا برساند. اما امروز به افرادی با این تفکر اثبات کردیم این مسئله ممکن است.»

به نوشته این وبگاه خبری رایزنی برای رسیدن به این توافق حدود چهار ماه و نیم زمان برده است. در نتیجه این توافق ۹۹ درصد از کالا‌های تجاری از انگلیس به ژاپن معاف از تعرفه مالیاتی خواهند بود. این مسئله تجارت دو کشور را در دراز مدت تجارت دو طرف را به ۱۵.۲ میلیارد پوند (۱۹.۹ میلیارد دلار) ارتقا خواهد داد.

این توافق درحالی به امضا رسیده که انگلیس در نظر دارد پیمان مشابهی را با آمریکا نیز به سرانجام برساند و همین امید را برای رسیدن به توافق با اتحادیه اروپا نیز در سر دارد.

هفته گذشته سخنگوی دفتر نخست وزیری انگلیس اعلام کرد انگلیس و اتحادیه اروپا مذاکرات بر سر یک معامله تجاری را اواخر هفته جاری میلادی از سر خواهند گرفت.

پیشتر از آن نیز «بوریس جانسون»، نخست وزیر انگلیس درباره خروج بدون توافق این کشور از اتحادیه اروپا هشدار داد. نخست وزیر انگلیس هشدار داده که این کشور برای خروج بدون توافق آماده است مگر اینکه تغییرات اساسی در رویکرد اتحادیه اروپا ایجاد شود.

در شرایطی که مذاکرات برگزیت فعلا درجا می‌زند و زمان به سرعت می‌گذرد، «ورزولا گرترود فُن دِر لایِن» رئیس کمیسیون اروپا و بوریس جانسون، نخست وزیر انگلیس توافق کرده‌اند مذاکرات مربوط به برگزیت را سرعت دهند تا دو طرف بتوانند در مهلت تعیین شده برای روابط پسابرگزیت خود توافق‌نامه امضا کنند.

سران اروپا امیدوار هستند بتوانند تا پایان اکتبر با انگلیس توافق‌نامه امضاء کنند، اما برای حل مسائل باقی مانده‌ای که مانع از انعقاد این توافق نامه شده، پیشرفت ملموسی حاصل نشده است. شیلات، کمک‌های دولتی و نحوه اجرای توافق‌نامه سه مسئله‌ای است که اروپا و انگلیس بر سر آن اختلاف دارند و ۹ دور مذاکرات آن‌ها در لندن و بروکسل برای حل این اختلافات بی‌نتیجه بوده است.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
reza
۰۹:۰۳ ۰۳ آبان ۱۳۹۹
تک تک اعضاء اتحادیه اروپا اگر فردی و یا گروهی به طرح کمربند و جاده کشور چین و یا طرح احیاء جاده ابریشم ایران و طرح هرمز بپیوندند آنگاه یک بازار مشترک تجاری- ارزی بسیار گسترده از شرقی ترین کشور قاره پهناور آسیا تا غرب آسیا حتی شاخ آفریقا تشکیل خواهد شد که با پل ارتباطی با اروپا نیمی از کره زمین را از تهدیدات گمرکی و ابزار تحریم و قدرت دلارآمریکا بی نیاز خواهد کرد و تهدیدات اقتصادی دلارآمریکا کمرشکن میشود باید عنایت داشت که دو قدرت این قاره پهناور از اعضاء دائم شورای امنیت سازمان ملل و دارای حقWTO نیز هستند که میتوانند بهترین پشتیبان برای کشورهای مسیر جاده ابریشم باشند.........................
آخرین اخبار