دیابت و راهکار‌های بهبود سبک زندگی در مبتلایان به این بیماری

دیابت، نوعی اختلال در متابولیسم است که به علت نقص در ترشح یا عملکرد انسولین و یا هر دو ایجاد می‌شود.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، سیده مریم عبداله زاده دکتری تخصصی علوم تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز با بیان اینکه دیابت، نوعی اختلال در متابولیسم است که به علت نقص در ترشح یا عملکرد انسولین (به عنوان هورمون کاهنده قند خون)، و یا هر دو ایجاد می‌شود، اظهار کرد: شیوع بیماری در سراسر جهان و به ویژه ایران، به دلیل گسترش اضافه وزن و چاقی ناشی از شیوه نادرست زندگی شهرنشینی و افزایش سن جوامع بشری، به سرعت رو به افزایش است.

او ادامه داد: مبتلایان به دیابت بیش از همسالان سالم شان در معرض خطر بروز عوارضی مانند بیماری‌های قلبی عروقی، درگیری چشم و کلیه‌ها (به صورت اختلالات بینایی، کوری یا نارسایی کلیوی) و قطع پا قرار دارند.

سیده مریم عبداله زاده افزود: با این وجود، بیماران مبتلا به دیابت به شرط کنترل مناسب و دقیق قند خون خود با رعایت اصول تغذیه سالم، فعالیت فیزیکی منظم، کنترل استرس و استفاده از دارو‌های خوراکی کاهنده¬ قند خون یا انسولین، می‌توانند از طول عمر طبیعی زندگی سالم و برخوردار باشند.

سیده مریم عبداله زاده تصریح کرد: به خاطر داشته باشیم که هیچگاه برای شروع پیشگیری یا کنترل مناسب قند خون دیر نیست؛ رعایت رهنمود‌های غذایی، ورزشی و سبک زندگی سالم در این زمینه راهگشا است. در این پیام با رهنمود‌های ورزشی و اصلاح شیوه¬ زندگی برای پیشگیری یا کنترل بیماری بیشتر آشنا می‌شویم.

او گفت: ورزش منظم به پیشگیری یا کنترل قند، چربی و فشار خون، و در نتیجه کاهش خطر بیماری‌های قلبی عروقی و کاهش وزن کمک می‌کند؛ انجام دست کم ۱۵۰ دقیقه ورزش منظم با شدت متوسط در هفته، برای پیشگیری از ابتلا به دیابت و سرطان روده بزرگ و نیز حفظ سلامت قلب و عروق توصیه می‌شود.

این متخصص اضافه کرد: با این وجود، چنانچه تاکنون ورزش یا ورزش طولانی مدت انجام نداده اید، از ۱۰ تا ۱۵ دقیقه ورزش به میزان ۳ تا ۴ بار در هفته شروع کرده و به تدریج زمان آن را افزایش دهید تا به هدف مناسب، یعنی ۴۵ تا ۶۰ دقیقه ورزشی مانند پیاده روی با سرعت متوسط و دست کم ۴ تا ۵ روز در هفته برسید.

او گفت: بهترین تاثیر از همراهی تمرین‌های کششی آهسته، ورزش‌های هوازی (مانند شنا و پیاده روی) و تمرین‌های مقاومتی (استفاده از طناب‌های کشی یا لاستیکی و یا وزنه‌های پا) به دست می‌آید. با این وجود، چنانچه هم اکنون به بیماری دیابت یا برخی از عوارض همراه آن مبتلا هستید، قبل از شروع ورزش لازم است بی خطر بودن ورزش انتخابی خود و نیز مشاوره متخصص طب ورزشی یا پزشک متخصص (برای انجام برخی از آزمایشات ضروری) پیگیری شود.

سیده مریم عبداله زاده به بیماران توصیه کرد: راهکار‌های منطقی مبارزه با استرس و تنش‌های عصبی را فرا گرفته و به کار گیرند. همچنین از مصرف سیگار و سایر دخانیات پرهیز شود.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار