وزیر علوم مطرح کرد؛

دانشنامه‌ آزادگان، منبعی با ارزش برای تحقیقات علمی نسل جوان

غلامی گفت: دانشنامه آزادگان، بیان‌کننده تاریخ مقاومت و دستاورد عظیم فرهنگی است و منبعی با ارزش برای تحقیقات علمی نسل جوان به شمار می‌رود.

به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، مراسم رونمایی از دانشنامه آزادگان هم‌زمان با سالگرد بازگشت قهرمانانه آزادگان سرافراز دفاع مقدس، برگزار شد.

در این مراسم منصور غلامی، وزیر علوم با اشاره به بزرگداشت روز بازگشت آزادگان به کشور گفت: سالگرد بازگشت آزادگان هر ساله یادآور حماسه‌های گرانقدر ۸ سال دفاع مقدس است؛ دوران سختی که پس از بازگشت آن‌ها مشخص کرد آنجا چه رخ داده و یادآور ایثار‌ها و مقاومت‌های این عزیزان است لذا دانشنامه‌های آزادگان بیان تاریخ مقاومت مردم ایران و دستاورد عظیم فرهنگی است.

او افزود: این دوران برهه ویژه‌ای است برای نشان دادن نگاه اسلامی به دوره اسارت. ما در طی دوران پس از انقلاب اسلامی فصل‌های مهم تاریخی را در کشور داریم که خود پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی و دوران ۸ سال دفاع مقدس از آن جمله به شمار می‌روند.

وزیر علوم، با اشاره به نقش دانشنامه آزادگان گفت: در ثبت یادگار‌ها و دستاورد‌های انقلاب اسلامی منسجم کار نکرده‌ایم و اکنون این دانشنامه‌ها از منابع عظیم و ظرفیت‌های به جا مانده از انقلاب و دفاع مقدس به شمار می‌رود و آنچه در این دانشنامه‌ها ثبت و ضبط شده قابل مقایسه با دنیا نیست، زیرا این دانشنامه‌ها حاوی منابع غنی و گرانقدری از باور‌های دینی و روح ایثارگری ملت ایران است که می‌تواند به عنوان منابع با ارزش برای تحقیقات علمی نسل جوان مورد استفاده قرار گیرد.


بیشتر بخوانید

برگزاری آزمون سراسری در سطح کشور کار آسانی نیست


تاریخ دفاع مقدس، ماندگارترین کتاب تاریخ انقلاب اسلامی است

در ادامه این مراسم حجت الاسلام ابوترابی فرد، امام جمعه موقت تهران گفت: در آستانه ۳۰ سال ورود آزادگان پیروز به کشور عزیزمان هستیم و در این روز‌ها اثری ارزشمند به دست اندیشمندان حوزه علم و توسط پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی و پژوهشکده دانشنامه‌نگاری شکل گرفته که مایه قدرشناسی است.

او ادامه داد: تاریخ دفاع مقدس زیباترین و ماندگارترین کتاب تاریخ انقلاب اسلامی است و دستاورد‌های امروز مرهون کار بزرگ آزادگان و ایثارگران با رهبری امام بزرگوار و خلف صالح ایشان مقام معظم رهبری به سامان رسیده است.

امام جمعه موقت تهران گفت:   این کتاب برگ زرین دوران اسارت به شمار می‌رود که همه خطوط آن اثرگذار است و آزادگان در دوران اسارت‌شان از حلقه‌های کلیدی دفاع مقدس بودند که در دوران اسارت دو روز بسیار تلخ داشتند. یک روز ارتحال امام راحل و دیگری روز پذیرفته شدن قطعنامه آتش‌بس. بنابراین دغدغه ثبت خاطرات این عزیزان از دغدغه‌های مهم شمرده می‌شود که می‌تواند مانند کتاب مرجعی برای انتقال تجربیات این عزیزان به نسل جدید استفاده شود.

رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران نیز در این مراسم با تبریک ۳۰ سال ورود آزادگان گرانقدر به کشور گفت: از کلمه اسیر و اسارت دو قرائت می‌توان داشت؛ یک قرائت که در دنیا متداول است اسیر را انسانی دست و پا بسته، محدود، به آخر خط رسیده و بی‌اختیار معرفی می‌کند که این نوع نگاه ترحمی است و اسیر را فردی معرفی می‌کند که پر از مشکلات روحی و جسمی است، اما تعبیر دوم از کلمه اسیر که به برکت انقلاب اسلامی شکل گرفت.

او افزود: اسیر و دوران اسارت را اوج مقاومت فرد نشان می‌دهد که فرد در صف اول مقاومت قرار دارد و امام راحل نیز اسرا را احرار و آزادگان نامیدند که سرود آزادگی سر دادند.

رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران تصریح کرد: مقام معظم رهبری نیز اسرا را گنجینه عظیم انقلاب و الماس‌های درخشان دانستند که همچون الماس که مقاوم‌ترین و درخشان‌ترین عنصر طبیعت است. مظهر مقاومت و ایثار هستند و کار رونمایی از دانشنامه این عزیزان کار بسیار عظیمی به شمار می‌رود.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار