آناتولی: لیبی بازار نظامی آتی اسرائیل خواهد بود

آناتولی در گزارشی به ارتباطات خلیفه حفتر و رژیم صهیونیستی پرداخت و نوشت لیبی ممکن است در آینده نزدیک به بازار صادرات تسلیحات نظامی رژیم صهیونیستی تبدیل شود.

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان خبرگزاری آناتولی ترکیه در گزارشی نوشت: گزارش‌های رسانه‌ای متعددی نشان می‌دهد که اسرائیل به طور مخفیانه از خلیفه حفتر و نیرو‌های تحت فرمان او حمایت می‌کند.

به نوشته آناتولی، تل آویو این حمایت را ابزاری برای دستیابی به منافع امنیتی خود می‌داند، با این حال رژیم صهیونیست تمایل دارد روابط خود با حفتر را پنهان نگه دارد تا در برابر افکار عمومی و همچنین کشور‌های عربی و اسلامی دچار مشکل نشود.

اما این راز از زمانی که رسانه‌های اسرائیلی و عربی به وجود رابطه میان تل آویو و خلیفه حفتر اشاره کردند به خطر افتاده و تقریبا آشکار شده است.

یوسی ملمان، روزنامه نگار اسرائیلی، در مطلبی که در «میدل ایست آی» که مقر آن در لندن مستقر است، منتشر کرد از دیدار خلیفه حفتر با اعضای سرویس اطلاعاتی اسرائیل (موساد) در سال‌های ۲۰۱۷ تا ۲۰۱۹ در قاهره خبر داد. به نوشته این روزنامه نگار، حفتر چندین بار با اعضای موساد در قاهره دیدار کرده است.

به گفته ملمان، موساد برای افسران ارشد نیرو‌های خلیفه حفتر در مورد تاکتیک‌های نظامی، جمع آوری اطلاعات و تجزیه و تحلیل، مراحل کنترل و فرماندهی و همچنین کمک به آن‌ها برای دستیابی به تجهیزات دید در شب و اسلحه‌های تیراندازی از خفا، جلسات آموزشی را در مصر برگزار کرد.

از سوی دیگر، روزنامه صهیونیستی «جروزالم پست» گزارش داد افسران اسرائیلی بین ماه‌های اوت و سپتامبر سال ۲۰۱۹ در مناطق تحت کنترل نیرو‌های حفتر برای آموزش آن‌ها در جنگ خیابانی جلساتی را برگزار کردند. در گزارش جروزالم پست آمده امارات متحده عربی نیرو‌های حفتر را با سیستم دفاع موشکی اسرائیل برای دفع حملات هواپیما‌های بدون سرنشین ارتش دولت وفاق ملی تجهیز کرده است.

روزنامه فرانسوی Monde d'Afrique نیز در گزارشی در اوایل ماه جاری میلادی نوشت روابط حفتر با اسرائیل به سال ۲۰۱۵ برمی گردد که او با افسران موساد در اردن ملاقات کرد. گزارش این روزنامه فاش کرد نیروی هوایی اسرائیل از بمباران شهر سیرت که در ۴۵۰ کیلومتری شرق طرابلس واقع شده پشتیبانی کرده است. اما در این گزارش به تاریخ و محل بمباران‌های ذکر شده اشاره نشده است.

آناتولی در ادامه نوشت: با آنکه حامیان حفتر اغلب او را بخاطر همکاری مشکوکش در جنگ ۱۹۷۳ میان مصر و اسرائیل، هنگامی که هنوز افسر جوانی در ارتش لیبی بود، مورد تحسین قرار می‌دهند. صرف نظر از صحت این موضوع، اکنون حفتر برای دستیابی به هدف خود برای برقراری حکومت در لیبی با دشمنان پیشین خود در حال تبانی است.

افسران تحت فرماندهی خلیفه حفتر علی‌رغم رده‌های بالای نظامی که دارند فاقد تخصص و مهارت، به ویژه در زمینه برنامه ریزی و جنگ شهری هستند که اسرائیل مایل است در این زمینه به آن‌ها آموزش ارائه دهد و از همه مهمتر آنکه حفتر به سیستم‌های پدافند هوایی اسرائیل برای مقابله با هواپیما‌های بدون سرنشین ترکیه در لیبی که نقش مهمی در شکست آن‌ها در محله‌های جنوبی پایتخت طرابلس و متعاقبا از دست دادن پایگاه هوایی استراتژیک آل واتیا در بین مناطق دیگر داشته اند، نیاز دارد.

علاوه بر آن حفتر به دنبال تاثیر لابی صهیونیستی برای جلب حمایت آمریکا است تا بتواند بر تصمیم گیری‌ها در کاخ سفید تاثیر بگذارد.

عبدالسلام ال بدری، معاون نخست وزیر دولت مستقر در شرق لیبی، در مصاحبه‌ای که با روزنامه اسرائیلی Makor Rishon داشت نشان داد که به دنبال جلب حمایت رژیم صهیونیستی است. این مقام طرفدار حفتر خطاب به نخست وزیر اسرائیل بنیامین نتانیاهو گفت آن‌ها «هرگز با تل آویو دشمن نبوده‌اند و هرگز نخواهند شد» و افزود که آن‌ها به حمایت فوری اسرائیل امیدوار هستند.

ال بدری در ادامه اسرائیل را برای پیوستن به یک ابتکار سیاسی جدید با یونان، قبرس، مصر و لبنان برای دستیابی به یک توافق دریایی مشترک برای به چالش کشیدن توافق نامه منعقد شده بین ترکیه و دولت وفاق ملی مستقر در طرابلس دعوت کرد.

آناتولی در ادامه گزارش خود نوشت: نگرانی‌های امنیت ملی اسرائیل اصلی‌ترین عامل حمایت این رژیم از خلیفه حفتر است. از زمان سقوط رژیم معمر قذافی در سال ۲۰۱۱، گزارش‌هایی مبنی بر قاچاق سلاح‌هایی از لیبی و از طریق مصر به نوار غزه انجام می‌شود، اتفاقی که باعث نگرانی‌های امنیتی شدید برای اسرائیل شده است. علاوه بر این، منابع غنی نفت لیبی می‌تواند بازار جدیدی را برای صنعت اسلحه‌سازی اسرائیل فراهم کند که این صنعت درآمد اقتصادی مهمی برای رژیم صهیونیستی است.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار