زمزمه واردات ۲ میلیون تن گندم/ خلف وعده مسئولان در خرید تضمینی پای دلالان را به بازار گندم باز کرد

مطالبات گندمکاران همچنان با تاخیر پرداخت می‌شود که ادامه این روند آینده تولید گندم را در معرض خطر قرار می‌دهد.

به گزارش  خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی  گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، چندسالی است که بی تدبیری در قانون خرید تضمینی گندم به اوج خود رسیده و علی رغم وعده و وعید‌های مختلف مسئولان، مطالبات گندمکاران همچنان با تاخیر پرداخت می‌شود که استمرار این روند، آینده تولید این محصول استراتژیک را در معرض خطر قرار می‌دهد.

در شرایط فعلی تحریم که تامین امنیت غذایی کشور و بی نیازی به کشور‌های دیگر از اهمیت بالایی برخوردار است، تاخیر چند هفته‌ای در پرداخت مطالبات گندمکاران، پای دلالان به چرخه خرید گندم را باز کرده است چرا که کشاورزان بسیاری از استان‌ها برای کشت دوم محصول نیاز به نقدینگی دارند یا به سبب نوسان نرخ نهاده‌های دامی، بخشی از گندم تولیدی به عنوان خوراک دام مورد استفاده قرار می‌گیرد که بی توجهی به این روند منجر به تکرار داستان خرید تضمینی گندم در سال گذشته خواهد شد.

ماجرا تنها به این جا ختم نمی‌شود چرا که با وجود پیش بینی تولید بیش از ۱۴ میلیون تن گندم، زمزمه‌های واردات این محصول به گوش می‌رسد که این امر نتیجه به ثمر نشستن تلاش واردات چی‌ها در پی نقض قانون خرید تضمینی گندم است و در صورت تحقق، حاصل تلاش کشاورزان بر باد می‌رود.

حال به سراغ مسئولان ذی ربط می‌رویم تا از آخرین دلایل تاخیر در پرداخت مطالبات گندمکاران و صحت و سقم واردات گندم با خبر شویم:


بیشتر بخوانید:


نرخ کنونی خرید تضمینی گندم ظلم آشکار در حق کشاورزان است

محمد شفیع ملک زاده رئیس نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی در گفت و گو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی باشگاه خبرنگاران جوان از ورود دلالان به چرخه خرید تضمینی گندم خبر داد و گفت: از همان ابتدا که قیمت خرید تضمینی بسیار پایین اعلام شد، کشاورزان حاضر به فروش با این نرخ نبودند.

وی افزود: در استان‌های جنوبی دلالان با ورود به امر خرید با قیمت‌های بالاتر گندم تولیدی را از کشاورزان خریداری می‌کند.

ملک زاده ادامه داد: با توجه به افزایش هزینه‌های تولید، کشاورزان برای تامین نقدینگی مورد نیاز چاره‌ای جز فروش محصول به دلالان ندارند.

رئیس نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی ادامه داد: دلالان با ورود به چرخه خرید، بخشی از گندم تولیدی را خریداری می‌کنند که با تاخیر در روند پرداخت، این موضوع شدت می‌گیرد.

وی با بیان اینکه سالیانه ۱۱ میلیون تن گندم در داخل مورد استفاده قرار می‌گیرد، گفت: زمانیکه دولت نتواند گندم ‌مصرفی مورد نیاز کشور را تامین کند، چاره‌ای جز واردات ندارد. همانگونه که سال قبل علی رغم پیش بینی ۱۴ میلیون تن گندم، دولت ۶.۵ تا ۷ میلیون تن گندم خریداری و مابقی را از طریق واردات تامین کرد.

این مقام‌مسئول مقرون به صرفه نبودن قیمت‌ها را علت اصلی کاهش میزان خرید تضمینی گندم از کشاورزان ‌اعلام‌کرد و گفت: با وجود افزایش هزینه‌های تولید، خرید تضمینی گندم با چنین نرخ‌هایی ظلم آشکار است.

وی درباره آخرین جزئیات واردات گندم بیان کرد: شنیده‌ها حاکی از آن است که سال قبل برای تامین بخشی از نیاز کشور واردات صورت گرفت، اما آمار دقیقی از میزان واردات در دسترس نیست.

رئیس نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی ادامه داد: امسال با استمرار تاخیر در نحوه پرداخت مطالبات، بخشی از گندم تولیدی از چرخه خرید دولتی خارج می‌شود که با این وجود دولت برای تامین گندم مصرفی کشور چاره‌ای جز واردات ندارد که این امر ضمن خروج ارز از کشور منجر به واردات گندم تولیدی بی کیفیت به کشور می‌شود.

نوسان قیمت نهاده‌های دامی، بخشی از گندم تولیدی را از چرخه خرید منحرف کرد

علیقلی ایمانی نایب رئیس بنیاد ملی گندمکاران کشور در گفت و گو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی باشگاه خبرنگاران جوان با انتقاد از تاخیر در پرداخت مطالبات گندمکاران اظهار کرد: بنابر آمار تاکنون حدود ۳ میلیون تن گندم از کشاورزان خریداری شد که بانک مرکزی و بازرگانی دولتی آمار‌های متفاوتی در خصوص میزان پرداخت مطالبات اعلام می‌کنند.

وی افزود: بنده معتقدم گندمکارانی که در هفته‌های قبل گندم تولیدی خود را تحویل دادند، کمتر از ۵۰ درصد مطالباتشان را دریافت‌کردند.

ایمانی ادامه داد: با وجود مشکلات تامین دان و خوراک مرغ و تاخیر در پرداخت مطالبات بدیهی است که بخشی از خرید گندم از چرخه دولتی به چرخه خصوصی وارد شود.

نایب رئیس بنیاد ملی گندمکاران با اشاره به اینکه افق روشنی پیش روی خرید تضمینی گندم نیست، بیان کرد: با وجود نیاز نقدینگی کشاورزان برای کشت دوم در بسیاری از استان‌ها و تاخیر در پرداخت مطالبات، گندمکاران چاره‌ای جز فروش محصول تولیدی به دلالان ندارند، این در حالی است که مسئولان بازرگانی دولتی بار‌ها اعلام کرده بودند که حداکثر ۴۸ ساعت پس از تحویل گندم، مطالبات گندمکاران را پرداخت می‌کنند.

به گفته وی،  با رسیدن به پیک تولید این احتمال وجود دارد که روند تاخیر در پرداخت مطالبات در تمامی استان‌ها مشهود شود.

ایمانی از پرداخت ۸ درصد مطالبات گندمکاران خبر داد و گفت: تاکنون یک هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان از بهای گندم تولیدی به حساب کشاورزان واریز شده است.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه دلالان و واسطه‌ها در کمین هستند، بیان کرد: سال گذشته دلالان هر کیلو گندم را با نرخ یک هزار و ۷۰۰ تومان از کشاورزان خریداری کردند و امسال با قیمت ۲ هزار و ۵۰۰ تومان به دولت فروختند که با استمرار تاخیر در پرداخت مطالبات این امر تکرار خواهد شد.

نایب رئیس بنیاد ملی گندمکاران با اشاره به واردات گندم به کشور بیان کرد: با وجود افزایش چشمگیر قیمت ذرت و کنجاله سویا، بخشی از گندم تولیدی به عنوان مصرف خوراک دام در انبار‌ها نگه داری می‌شود که این امر موجب شده بخشی از گندم نان مصرفی مورد نیاز کشور از طریق واردات تامین ‌شود.

ایمانی ادامه داد: زمزمه واردات ۲ میلیون تن گندم ناشی از عدم مدیریت در امر بازرگانی به گوش می‌رسد، این در حالی است که مشکلی در  بخش تولید نداریم.

نایب رئیس بنیاد ملی گندمکاران با اشاره به اینکه خودکفایی تولید گندم ادامه دارد، بیان کرد: مسئولان وزارت جهاد کشاورزی بار‌ها اعلام‌ کرده اند که امسال ۱۴ میلیون تن گندم تولید می‌شود که با حمایت از کشاورزان در امر خرید و پرداخت مطالبات نیازی به واردات نداریم.

کمبود نقدینگی کشاورزان، پای دلالان را به چرخه خرید باز کرد

علی خان محمدی مدیر عامل مجمع ملی نخبگان کشاورزی در گفت و گو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی باشگاه خبرنگاران جوان با انتقاد از تاخیر در پرداخت مطالبات گندمکاران خبر داد و گفت: با استمرار تاخیر در پرداخت مطالبات و نیاز به نقدینگی، کشاورزان چاره‌ای جز فروش گندم تولیدی به دلالان ندارند چرا که برای برداشت گندم با کمباین به ازای هر هکتار ۶۰۰ هزار تومان باید پرداخت کنند.

وی افزود: با وجود آنکه تاخیر در پرداخت مطالبات پای دلالان را به امر خرید تضمینی گندم باز می‌کند، از این رو مسئولان باید تمهیداتی برای نحوه خرید تضمینی بیندیشند.

خان محمدی با اشاره به اینکه پای دلالان به امر خرید تضمینی گندم در چند استان باز شده است، بیان کرد: با توجه به روند فعلی پرداخت مطالبات، پیش بینی می‌شود که استان‌های معتدل گرمسیری مشکلات عدیده‌ای در امر دلال بازی خواهند داشت.

دبیر اجرایی بنیاد ملی گندمکاران با بیان اینکه خودکفایی گندم برای چندمین سال متوالی استمرار خواهد یافت، اظهار کرد: برآورد وزارت جهاد کشاورزی برآن است که تولید گندم به بیش از ۱۴ میلیون تن برسد که در صورت حمایت دولت میزان خرید به بیش از ۱۲ میلیون تن خواهد رسید که درصورت تحقق این امر نیازی به واردات نداریم.

وی در پایان تصریح کرد: افرادی که دستشان در واردات باز است، به بهانه‌های مختلف همچون تامین امنیت غذایی کشور اقدام به واردات می‌کنند تا بتوانند سود‌های هنگفتی به جیب بزنند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۸
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۴:۴۳ ۰۳ تير ۱۳۹۹
اگر آقای روحانی کمی همیّت میداشت تا کنون بدلیل سوء مدیریت و ضعف مدیریت و جهل مدیریتش ، صد باره استعفا داده بود ولی افسوس یا همیّت ندارد
Iran (Islamic Republic of)
حمید
۰۳:۳۲ ۰۳ تير ۱۳۹۹
اون دلالانی که گندم رو قاچاق خرید و از مرز خارج میکنن فکر میکنید کی هستند؟ مطمین باشید همون وارد کننده هایی هستن که ارز دولتی میگیرند؟ حق کشاورز خوردن ندا ره
Iran (Islamic Republic of)
Hamid
۰۳:۲۵ ۰۳ تير ۱۳۹۹
من کشاورز تا دوبرابر میتونستم گندم بکارم ولی بخاطر قیمت نامنصفانه و بی ارزش کشت م رو نصف کردم، مسوولین محترم از کشاورز خارجی حمایت نکنید لطفا، بخاطر دلالی بعضی ها پا تون رو از گلو کشاورز و تولید کننده داخل بر دارید، داریم خفه میشیم
Iran (Islamic Republic of)
عل قشقایی
۲۲:۴۲ ۰۲ تير ۱۳۹۹
محور اصلی توسعه کشور ایران کشاورزی هست ولی بااین روند رو به نابودی می‌رود و تقریبا رفته است. با تجهیزات سی چهل سال پیش نمیشه کشاورزی مدرن داشت.
Germany
ناشناس
۱۸:۲۹ ۰۲ تير ۱۳۹۹
دلارا تموم شده دیگه ۴۰ سال فراوانی گذشت الان سال هالی خشک سالی دولت شروع شده سالی که فقط باید تولید کرد نه واردات یعنی نمیشه که وارد کرد یه روزی حق معلوم میشه و خیلیا رسوا اونوقت خطاب بودن دیگه فایده نداره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۴۷ ۰۲ تير ۱۳۹۹
اگر واردات گندم صحت داشته باشه واقعا متاسفم بر مسئولان
Iran (Islamic Republic of)
سعید
۱۴:۲۶ ۰۲ تير ۱۳۹۹
اصلا کلا دولت روحانی به فکر ما کشاورز ودامدار روستایی بیچاره نیست کاش همون پول رو میدادین به ما گوشت سالم وگندم تولید میکردیم هم یه شغلی بود برامون.........شیر2000تمن میخرن ازما اونوقت غذای دام بالای2000تمن هست چیکار کنیم آخه
Iran (Islamic Republic of)
امید صفوی
۱۴:۱۸ ۰۲ تير ۱۳۹۹
این اتفاق اگر بیفته واویلاست اونم توی این سال پربارش
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۳۴ ۰۲ تير ۱۳۹۹
چرا تخم مرغ بالیکا شده ۳۰ هزار تومان در بندرعباس؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۴۸ ۰۲ تير ۱۳۹۹
چه جهش تولیدی داشتیم، جهشمون انقد زیاده که از تولید آنسوی آبها هم حمایت میکنیم.
Iran (Islamic Republic of)
شهریار
۱۲:۱۶ ۰۲ تير ۱۳۹۹
هکتاری600 کمباین، 300شخم، 150ماله کشی، 300ردیفکار، 500کود، 200محلول پاشی، 400بذر، 50متفرقه، جمعا میشه هر هکتار 2500000تومان هزینه، اگه زمین مال خود کشاورز باشه دو و نیم در هکتار باید هزینه کنه که اگه هوا خوب باشه آفت نزنه ملخ ظهور نکنه، محصول برداشت کنه و بده دست مدیرای کشور تا با شش ماه تاخیر در پرداخت اونو به مسخره بگیرند. خدایا این ملت چه گناهی کردن که باید اینقدر ظللم ببینند، خدایا چهل و یک سال عذاب کم نيست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۵۸ ۰۲ تير ۱۳۹۹
سود هنگفت تو دلاره تو طلاست
تو پرایده تو حواله ماشینه تو مسکنه
میرن۵۰۰ میلیون میده خونه گلنکی
۳ ماه دیگه میدنَ ۱۵۰۰ میلیون وماشین و...این دلال بازیه
اخه گندم همش هم بشه سود چقدر میشه
کیلوی چند دولت میخره منتها کشاورز مجبوره
برید از کل کشاورز ها مصاحبه بگیرد
ببینم کدومه راضین
دل ادم رو درد
میارید چرا از دو طرف مصاحبه نمی کنید.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۵۹ ۰۲ تير ۱۳۹۹
خوب اگر گندمای کشاورزا رو بخرن پپس تکلیف عزیزان دلشون چی میشه؟؟دلارا رو برا واردات به کی بدن؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۴۹ ۰۲ تير ۱۳۹۹
آقااااا کدوم تدبیر کشاورز نابود شد جو سال گذشته 2240 بود امسال دولت 1630 قیمت گذاشته یعنی تدبیر در وابسته کردن کشور است هیچ کس پاسخگو نیست دیروز در مجلس رئیس داد اینستا میزد ادم حسابی کشاورز داره بیچاره میشه دلال پدر تولید کننده رو دراورده حالا اینستا چه فایده داره البته باید رسیدگی بشه اما همه چی به موقع این وضعیت ادامه پیدا کنه سال دیگه هیچ کس نه جو میکاره نه گندم البته اقایان ظاهرا بدشان هم نمی اید از سود واردات چیزی نصیب عاقا زاده ها شود !!
Iran (Islamic Republic of)
مهدی
۰۹:۰۶ ۰۲ تير ۱۳۹۹
وقتی پول گندم کشاورز را دیرمیدن وبرای بهبود اوضاع تولیدات خود وام یا کمکی بهش نمیشه باید انتظارواردات بیشتری باشه.باید بجای صادرات وخوکفایی واردکننده باشیم.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۰۲ ۰۲ تير ۱۳۹۹
متاسف
Iran (Islamic Republic of)
a
۰۸:۵۵ ۰۲ تير ۱۳۹۹
كي باشه اين وزارت جهاد كشاورزي با اين كارمنداي همه كارش جمع بشه
تو فكر همه چيز هستن به غير از وظيفه قانوني
Iran (Islamic Republic of)
کشاورز
۰۸:۳۴ ۰۲ تير ۱۳۹۹
آن کسانی که اقدام به واردات گندم می‌کنند همگی از مسولین اول همین دولت هستند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۳۳ ۰۲ تير ۱۳۹۹
این مدیریت کشور دارن چکار میکنن با این مردم
Iran (Islamic Republic of)
ali
۰۸:۱۰ ۰۲ تير ۱۳۹۹
دیگه خیلی ها نمیخواهند گندم بکارند/ کم کم به کمک این دولت وارد کننده گندم خواهیم بود و هر سال جشن واردات باید بگیریم نه جشن خودکفایی گندم.
به جای این که مشکل رو حل کنن صورت مسئله رو پاک می کنن/ این روحانی چی داشت که تایید صلاحیت شد/
Iran (Islamic Republic of)
هادي
۰۸:۰۹ ۰۲ تير ۱۳۹۹
ان شاء الله درست میشه
Iran (Islamic Republic of)
ه حسینی
۰۷:۵۱ ۰۲ تير ۱۳۹۹
انگار کسایی در دولت هستند دوست دارند صدای اعتراض کشاورزان را در آورند و سپس از آن ماهی بگیرند . من شانزدهم خرداد گندم را تحویل سیلو سرپل ذهاب دادم هنوز واریز نکردند در حالیکه قرار شد ۴۸ ساعته واریز کنند.
Iran (Islamic Republic of)
صیاد
۰۳:۱۳ ۰۲ تير ۱۳۹۹
آقا تو را به هر چی اعتقاد دارین یک مسوول با عرضه را برای بخش کشاورزی بزارین . به خدا به پیغمبر کشاورز بدبخت ترین قشر و از طرفی زحمت کش ترین شغل رو داره .من خودم دانشجوی دکترام ولی پدرم شغلش کشاورزیه. چرا باید همیشه به ماها ظلم بشه با بی تدبیری هایی که برخی از مسوولین مرفه بی درد با تصمیم گیری هاشون انجام میدن . یعنی تو این مملکت آدم قحطه . بابا به خدا جوان های با عرضه زیادن تو مملکت که می تونن بخش کشاورزی رو متحول کنند. ما دردمون رو به کی بگیم نه حمایت درست حسابی نه تضمینی برای خرید محصول، قیمت بالای کود و ... . نمیدونم ای کاش از شعار دادن دست برداریم و به جای واردات بی رویه و شعار الکی خودکفایی به داد بخش کشاورزی برسیم . به خدا اگر حمایت و برنامه ریزی خوبی از این بخش بشه خیلی از مشکلات معیشتی مردم عزیز کشورمون حل میشه. مَا أَكْثَرَ الْعِبَرَ، وَ أَقَلَّ الِاعْتِبَارَ. ... مى فرمايد: «اسباب عبرت، بسيار است؛ ولى عبرت گيرنده كم است». ما در عرصه کشاورزی هم به کسانی مثله حاج قاسم که در بخش نظامی موفق بودند نیاز داریم....
Iran (Islamic Republic of)
کیخا
۰۰:۴۲ ۰۲ تير ۱۳۹۹
با توجه به محدودیتهای مالی دولت بهترین راه برای حل دائمی خرید تضمینی محصولات کشاورزی و دامی درکشور شکل گیری سازمان بازرگانی ملی(سهامی عام) است که با عرضه سهام خود بصورت سالانه در سازمان بورس ضمن جمع آوری سرمایه های سرگردان جامعه از آن برای خرید تضمینی محصولات کشاورزی و دامی استفاده کند و ضمن تنظیم بازار داخلی مازاد نیاز کشور را صادرنماید با اینکار هم مشکل نقدینگی خرید محصولات برطرف میشه و هم از اثرات مخرب سرمایه های سرگردان جلوگیری میشه
Germany
ناشناس
۰۰:۳۷ ۰۲ تير ۱۳۹۹
محصول کشاورزی مهم نیست
آلمان نیمی از کشاورزی رو وارد می کنه و مهم صنعت هست
که تحریم هستیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۲۰ ۰۲ تير ۱۳۹۹
چرت نگو کشاورز نیستی بفهمی یعنی چی مسخره
Iran (Islamic Republic of)
مهرداد
۱۶:۳۴ ۰۲ تير ۱۳۹۹
اتفاقا کشاورزی خیلی مهمه زمین تا دلت بخواد زیاد داریم اب اگه اصولی مصرف بشه داریم کشاورزان زیادی داریم المان کشوری هست خیلی کوچکتر زمینهای کشاورزی خیلی کمتر با اب و هوای سرد اصلا توجیه خوبی نیست همش بگیم تحریم هستیم دیگه زمین و اب و کشاور را که داریم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۲۷ ۰۳ تير ۱۳۹۹
لطف کن کمی ازمغزت کمک بگیرموقع اظهارنظر
آخرین اخبار