پاسخ به سوالات شما؛

آیا ارتباطی بین بیماری پارکینسون با کرونا وجود دارد؟

یک فوق تخصص عفونی درباره ارتباط بیماری پارکینسون با کرونا توضیحاتی داد.

 

جمال میرزایی فوق تخصص عفونی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، در پاسخ به سوال یکی از مخاطبان مبنی بر اینکه آیا فرد ۷۲ ساله‌ای که پارکینسون دارد به کرونا مبتلا می‌شود، گفت: همه‌ی افراد در هر سنی به کرونا مبتلا می‌شوند و هیچ فرقی بین آنان نیست.

او افزود: افراد نباید به منزل فرد ۷۲ ساله‌ای که به پارکینسون مبتلاست بروند و در صورت رفتن باید اصول بهداشتی را رعایت کنند؛ چرا که او بیش از دیگران در معرض ابتلا به کروناست.

مهم‌ترین و تاثیرگذار‌ترین عامل ابتلا به ویروس کرونا بیماری‌های زمینه‌ای مانند دیابت، بیماری‌های ریوی، بیماری‌های قلبی، سوء تغذیه و نداشتن تغذیه مناسب است.

توصیه‌های تغذیه‌ای برای پیشگیری از ابتلا به کرونا

۱: نوشیدن مایعات کمک زیادی به حفظ دستگاه گوارش و تقویت ایمنی بدن می‌شود. به همین منظور روزانه ۶ الی ۸ لیوان آب بنشوید و از مصرف مایعات سرد به صورت جدی پرهیز کنید.

۲: در صورت بروز هر گونه علائم شبیه به سرماخوردگی هرچه سریع‌تر به مصرف غذا‌هایی مانند آش و سوپ به همراه آبلیموی تازه اقدام کنید و از خوردن فست فود و غذا‌های چرب بپرهیزید.

۳: حتما استفاده از جوانه گندم، ماش و شبدر را در رژیم غذایی روزانه خود رعایت کنید.

۴: از انواع میوه‌های خوشمزه مانند انار، پرتقال، گریپ فروت، لیموشیرین، لیمو ترش، نارنگی، نارنج، سیب و ... استفاده کنید.

متخصصان تغذیه و رژیم درمانی تاکید دارند از مصرف زیاد میوه جات پرهیز شود؛ چرا که شانس ابتلا به کرونا را افزایش می‌دهند. بهترین روش مصرف میوه یک واحد در روز و در هر میان وعده به اندازه سه عدد است.

۵: مصرف جوشانده آویشن و پونه کوهی برای تقویت سیستم ایمنی و مقابله با عفونت توصیه می‌شود و سیستم ایمنی بدن شما را در مقابل این ویروس کشنده مقاوم خواهد ساخت.


بیشتر بخوانید: ویروس کرونا؛ از طریق نان منتقل می‌شود؟


۶: از هویج، کدوحلوایی، شلغم و لبو در غذا‌های روزانه استفاده کنید تا بدن شما در مقابل کرونا محکم شود.

۷: بهتر است بدانید که استفاده از غذا‌هایی که مقدار زیادی چربی و نمک دارند باعث ایجاد التهاب در مجاری تنفسی و مسیر‌های هوایی می‌شوند؛ بنابراین از مصرف سوسیس، کالباس، سایر فست فود‌ها و غذا‌های چرب و سنگین پرهیز کنید.

۸: مصرف منابع پروتئین مانند انواع گوشت‌ها به خصوص مرغ و ماهی، حبوبات یا تخم مرغ به صورت پخته کامل اهمیت زیادی دارد.

۹: از انواع آجیل بسته بندی شده و بدون نمک استفاده کنید.

۱۰: ویروس کرونا به دمای معمولی پخت (۷۰ درجه سانتی گراد) حساسیت زیادی دارد؛ بنابراین به عنوان یک اصل کلی باید از مصرف محصولات حیوانی (شیر، تخم مرغ، گوشت قرمز، مرغ و ماهی) خام و کامل پخته نشده پرهیز کرد. متخصصان تغذیه می‌گویند: در صورتی که محصولات گوشتی به صورت کامل و با رعایت اصول بهداشتی مانند دستان تمیز پخته شوند ایمن است.

۱۱: از ظروف، قاشق و چنگال شخصی استفاده کنید و حتما به یاد داشته باشید که قبل و بعد از مصرف غذا دستان خود را با آب و صابون یا مایع بشویید.

۱۲: امکان انتقال ویروس کرونا از طریق بسته‌های مواد غذایی وجود دارد؛ بنا براین قبل از مصرف غذا اصول بهداشتی ک همان شستن دست هاست را جدی بگیرید.

۱۳: از تهیه مواد غذایی فله یا باز پرهیز کنید و به توصیه متخصصان تغذیه به هیچ عنوان به رستوران‌ها برای مصرف غذا تا زمان مهار کامل ویروس کرونا نروید.

۱۴: در هنگام مراقبت و غذا دادن به افراد بیمار و کودکان خردسال قبل و بعد از غذا دادن به آن‌ها دست‌های خود و بیمار را ضد عفونی کنید.

۱۵: سیر، زنجبیل و سایر مواد غذایی توصیه شده اگر چه به دلیل ترکیبات آنتی اکسیدانی مقوی که دارند می‌توانند در مقابل عفونت‌های باکتریایی و ویروسی مفید باشند، اما شواهد علمی مبنی بر مصرف آن در درمان بیماری ویروس کرونا وجود ندارد و بهتر است به صورت متعادل مصرف شوند.


بیشتر بخوانید: ویروس کرونا؛ از طریق فست فود و غذاهای حاضری منتقل می‌شود؟


سازمان بهداشت جهانی توصیه می‌کند برای پیشگیری از ابتلا به کرونا به هیچ عنوان از منزل خارج نشوید و تا حد امکان از تردد‌های غیر ضروری در مکان‌های عمومی و شلوغ به صورت جدی پرهیز کنید.

شتشوی مداوم دست ها با آب و صابون یا مایع و پرهیز از روبوسی را جدی بگیرید تا به کرونا مبتلا نشوید.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار