وزیر علوم مطرح کرد؛

جایگاه علمی خوبی در جهان داریم

غلامی گفت: در حال حاضر یک جایگاه علمی خوب در دنیا داریم و صاحب رتبه ۱۶ علمی جهان در سال ۲۰۱۹ بودیم.

به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، امروز، ۱۵ بهمن ۱۳۹۸ اجلاس سراسری روسای دانشگاه‌ها و آموزشکده‌های دانشگاه فنی و حرفه‌ای کشور و آیین رونمایی از پروژه‌های عمرانی، ورزشی، رفاهی و نیروگاه‌های خورشیدی دانشگاه فنی و حرفه‌ای با حضور اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور، منصور غلامی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و جمعی از اساتید برجسته در محل دانشگاه دخترانه دکتر شریعتی برگزار شد.

منصور غلامی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در این نشست ضمن تبریک ایام الله دهه فجر و گرامیداشت یاد شهدا به ویژه یاد و خاطره سردار شهید حاج قاسم سلیمانی گفت: قبل از انقلاب اسلامی تعداد دانشگاه‌ها محدود بود، اما با تحولاتی که در جریان انقلاب اسلامی رخ داد ما با تکلیف خیلی جدی در حوزه آموزش عالی و تربیت نیروی انسانی مورد نیاز کشور رو به رو بودیم.

غلامی تصریح کرد: دانشگاه‌های کشور در دهه اول بعد از انقلاب اکثر نیاز‌های کارشناسی و تخصصی کشور را با تربیت نیروی متخصص تامین کرد تا آنجا که امروز بدون نیاز به تحصیل‌کرده‌های خارج از کشور با دانش آموختگان داخلی می‌توانیم نیازمان را تامین کنیم؛ دانشگاه‌ها در این زمینه وظایف خود را به خوبی انجام داده اند.

وزیر علوم افزود: نکته دوم پژوهش است که در این زمینه‌ها با تلاش متخصصان ظرفیت‌ها ارتقا یافت و ما در حال حاضر یک جایگاه علمی خوب در دنیا داریم و صاحب رتبه ۱۶ دنیا در سال ۲۰۱۹ بودیم که این دستاورد بزرگی در حوزه‌های علمی است.

او ادامه داد: به طور جدی تشکیل مراکز رشد که بیش از ۱۹۷ مرکز بود، تشکیل پارک‌های علم و فناوری با حمایت از صاحبان ایده، عملکرد شرکت‌های دانش بنیان در فرآیند اثرگذاری در توسعه و تبدیل دانش به ثروت را پیگیری کردیم، از همین جا با افتخار اعلام می‌کنیم که ماموریت‌ها را به خوبی انجام داده ایم و بحث فارغ التحصیلی و دانش آموختگی هم خوب بوده است.

هدف ما اشتغالزایی است

غلامی با بیان اینکه هدف ما اشتغالزایی است، اظهار کرد: هدف ما اشتغال دانش آموختگان در زمینه توانمندی و مهارت آن‌ها و به کارگیری آن‌ها در حوزه‌های اقتصادی است تا بتوانند جذب بازار کار شده و در چرخه صنعت نقش قوی‌تری را ایفا کنند.

وزیر علوم گفت: ما در آموزش عالی فارغ التحصیلانی را داریم که با علم و فناوری جدید آموزش می‌بینند تا تطابق فرهنگی بیش از پیش فراهم شود؛ در حال حاضر دو دانشگاه در این زمینه فعال هستند. که نخست دانشگاه علمی کاربردی است که با فعالیت‌ها و اقداماتی که در این دانشگاه‌ها صورت گرفته زمینه‌ای ایجاد شد تا این دانشگاه به خوبی به وظیفه خود در این حزوه عمل کند. دوم دانشگاه فنی حرفه‌ای است که پتانسیل بالایی دارد و در تربیت نیرو‌های علمی همت می‌گمارد.

او گفت: با دوره‌ای که در خانواده آموزش عالی صورت گرفته حرکت‌های خوبی انجام شده و در زمینه آماده به کار بودن موفق عمل شده است که حاصل آن ارتقای فناوری‌ در بخش‌های صنعتی و تولیدی است و می‌تواند سطح هم افزایی‌ها را افزایش دهد تا مثل بسیاری از کشور‌های توسعه یافته دنیا ما هم شاهد تربیت نیرو‌های انسانی شایسته باشیم که زمینه ساز اشتغال بیشتر باشد.

غلامی با تأکید بر استاندارد بودن آموزش‌ها در سطح دانشگاه‌ها اظهار کرد: آموزش‌های ما باید بر مبنای استاندارد‌های دنیا باشد تا بتوانیم نیروی انسانی را تربیت کنیم که قابل جابجایی در سطح منطقه و جهان باشد. طرحی که ما در حال حاضر در وزارت علوم پیگیری می‌کنیم طرح ساماندهی آموزش عالی است که مراکز آموزش عالی به لحاظ کمی رشد خوبی داشته باشد. این ظرفیت قرار است در راستای هدفمند کردن آموزش و ارتقای سطح آن باشد.

وزیر علوم تصریح کرد: واحد‌های کوچک باید برای خود مأموریت تعیین کنند. برخی مراکز هنوز مأموریتی برای خود متصور نیستند و یکی از اثرات این طرح جلوگیری از هدر رفت سرمایه‌ها و هدایت آن‌ها به سمت مأموریت‌هایی است که برایشان تعیین شده است.

او در پایان یادآوری کرد: دانش آموختگان ما با کیفیت بهتری آموزش خواهند دید تا در بخش‌های مختلف به کار گرفته شوند. بحث‌های دیگری هم در طرح ساماندهی آموزش عالی در حال اجراست که امیدواریم پاسخگوی نیاز‌های کشور باشد.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار