مهم ترین انگیزه برای ادامه دادن به زندگی چیست؟

بار‌ها پیش آمده برای رسیدن به هدف‌های زندگی،گاهی اراده مان آهنی می‌شود و گاه در وسط راه می‌گوییم دیگر دل و دماغش را ندارم.

به گزارش خبرنگارگروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ازقم، ما در محل تحصیل یا کارمان پیوسته موفقیت‌های دیگران را می بینیم که با شرایط سخت همچنان به کار و تحصیل ادامه می  دهند و برایمان این سوال پیش می آید که این همه انرژی و شوق را از کجا می‌آورند؟!

این روزها در کنار مشکلات و دغدغه های عموم مردم و کنار مشکلات اجتماعی شاید صحبت کردن از امید و موفقیت قابل درک برای مردم نباشد ولی برای کنار آمدن با مشکلات باید یک محرک داشته باشد.محرکی با عنوان انگیزه!

حتی کسی که می‌گوید دیگر انگیزه خود را از دست داده است به عنوان یک رفتار این شخص باز هم انگیزه دارد اما به ظاهر انگیزه را در خود کشته است.

راه های تقویت انگیزه

موفقیت نشدن  فرد در زندگی، نداشتن استعداد یا مهارت نیست،بلکه مهم‌ترین چیزی که یک انسان در زندگی به آن نیاز دارد، داشتن انگیزه است. اگر شما فاقد انگیزه باشید پس از مدتی خسته شده و با بهانه‌های مختلف کارتان را رها خواهید کرد.

مهم ترین انگیزه برای ادامه دادن به زندگی چیست؟ این سوالی بود که از پیر و جوان پرسیدیم،یکی گفت پول، یکی گفت سلامتی، زندگی کردن ،داشتن یه شغل خوب، داشتن حال خوب ، داشتن راهنما و تلاش مداوم، حالا واقعا سوال اینجاست به نظر شما انگیزه یعنی چه؟


به سراغ یکی از ترین های انگیزه رفتیم، حسین گلستانی عضو تیم ملی والیبال نشسته و دارنده ۱۷ مدال رنگانگ جهانی.

انگیزه ای برای ورزش نداشتم

حسین گلستانی عضو تیم ملی والیبال نشسته جمهوری اسلامی ایران  در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ازقم، آمدنم در ورزش خیلی اتفاقی بود ،خیلی رغبت به ورزش نداشتم، تنها یک جلسه تمرینی رفتم و طوری شد که ورزش  ادامه پیدا کرد و دیدم که می توانم در این راه موفق شوم،ورزش  اولویت زندگیم شد.

راه های تقویت انگیزه

وقتی وارد ورزش والیبال شدم چند تاثیر عمده در زندگیم داشت اوایل کار بحث مادی درمیان نبود،ورزش روحیه خوبی به من می داد.

آغاز جدال با ناامیدی

زمانی که تصادف کردم،از چند ناحیه دچار شکستگی شدم و دکتر در این باره گفت تمام عصب ها از بین رفته و چون آن موقع حدود هشت ساله بودم متوجه منظور دکتر نشدم بعدها که کمی بزرگتر شدم متوجه نقص پاهایم شد،زمانی که بچه ها در مدرسه فوتبال بازی می کردند من با حسرت به آن ها نگاه می کردم و می گفتم چرا من نمی توانم بازی کنم، اتفاق‌های بدی برایم پیش آمد ،خیلی احساس ناامیدی می کردم.

 این رفتار من برای ۷۰ درصد از افرادی که صدمه جسمی می بینند،پیش می آید.خیلی ها گوشه گیر می شوند و دوست ندارند در جامعه خیلی حضور داشته باشند، ولی با ورزش خیلی روحیه گرفتم و اعتماد به نفسم بالا رفت و این باعث شد که ورزش را  رها نکنم و یکم که جلوتر رفتم دیدم می توانم پیشرفت کنم.

راه های تقویت انگیزه

بعدها که توانستم در والیبال به پیروزی برسم،بحث مادی ورزش هم خیلی انگیزه ایجاد می کرد.دیگر  اولویت اول زندگیم  ورزش بود.

قبل از ورزش دوست داشتم، مهندس بشوم، ولی زمانی که دیدم می  توانم پیش رفت بیشتری داشته باشم ورزش اولویت من شد، و در کنار ورزش به تحصیلاتم هم ادامه دادم.

ورزش انگیزه ایجاد می کند


خود ورزش مستقیما روی روحیه افراد تاثیر می گذارد، ورزش ایجاد شور و نشاط در فرد می کند، علاوه بر این اگر ورزش را به طور حرفه ای دنبال کنی،همه احترام ویژه ای برای  یک ورزشکار حرفه ای قائل هستند، البته  یک سری توقعاتی هم از جانب مردم  هست.

راه های تقویت انگیزه


زمانی که ورزش را شروع کردم یک  هدف در سر داشتم و اینکه  با تیم ملی به قهرمانی برسم.

راه‌های انگیزه داشتن


 ملکی، روانشناس در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ازقم،گفت: انگیزه ،فرآیند انجام رفتار ما را مشخص می کند و موجب حفظ فعالیت می شود  و الگوی هدایت رفتار است.

او ادامه داد:اگر  زندگی هدفمند باشد انگیزه یک کشاننده است،علاقه ،نیاز ،غریزه،  تلاش و انتظارات خود فرد و اطراف فرد به طور کلی نیازمند شکوفایی است، اگر هرکدام از این موارد پرورانده شود در واقع راه انگیزه باز می شود، انگیزه یک  مفهوم گستره‌تر از علاقه و دلبستن به هدف است.

راه های تقویت انگیزه



این روانشناس عنوان کرد:انگیزه ما را برانگیخته می کند و سوق می دهد به یک رفتار مشخص و این عامل می تواند درونی و بیرونی باشد.

او ادامه داد:وقتی ما یک سری مهارت ها را درک کنیم انگیزه ما دوچندان می شود مثل خودآگاهی و خودشناسی اگر این‌ها در فرد شناخته شود دو فاکتور مهم برای انگیزه است، چون با کسب این مهارت‌های اکتسابی انگیزه ناخود آگاهی در زندگی ما شکل می گیرد.

چه کنیم دلسرد نشویم؟


این روانشناس گفت: تکراری بودن، نداشتن خلاقیت و روزمرگی باعث دلسردی می شود، خلاقیت موجب روزمرگی کم‌تر  و دلسردی کمتر می شود.

راه های تقویت انگیزه


مرز میان انگیزه و علاقه


ملکی گفت:انگیزه  بخش جدانشدنی از زندگی است، حتی رفع تشنگی و رفع خستگی و گرسنگی هم که جز روزمرگی هر فرد است دارای انگیزه است، از پایین‌ترین سطوح تا بالا‌ترین سطوح زندگی نیازمند انگیزه است زندگی منهای انگیزه اصلا وجود ندارد.

چرا بعد از مدتی از تلاش خسته می شویم؟

این روانشناس عنوان کرد:چهار فاکتور می‌تواند برای رسیدن به هدف بسیار موثر باشد، موقعیت و محرک‌های بیرونی ، مزاج حالت درونی فرد ، هدف و هدفمند بون فرد ،ابزار‌های دست یابی به هدف، اگر روی این چهار عامل  تمرکز بیشتر باشد، برای رسیدن به هدف بهتر است.

او در آخر گفت: انگیزه‌های درونی توسعه و پیشرفت و شکوفایی بهتری برای فرد دارد محرک‌های بیرونی اگر درونی شوند فرد در مسیر درست قرار می گیرد.

انگیزه هم درونی است و هم بیرونی. انگیزه‌ بیرونی از محیط به فرد داده می‌شود و شامل پاداش‌هایی مانند جوایز، پول، اعتبار اجتماعی و تحسین دیگران است. انگیزه‌های ذاتی در درون فرد شکل می‌گیرند، مانند حل یک جدول متقاطع پیچیده و نظایر آن که صرفا نوعی لذت شخصی را به دنبال دارد.

هدف گذاری

بسیاری از ما مرزهای انگیزه را با هدف گذاری به درستی تشخیص نمی‌دهیم،به عنوان مثال هدف خود را به درستی مشخص نکرده‌ایم، اما فکر می‌کنیم مشکل‌مان بی انگیزگی است.

هم‌چنین کم نیستند کسانی که دغدغه انگیزش تحصیلی دارند، اما مشکل اصلی آن‌ها ابهام در هدف گذاری تحصیلی و آموزشی است.

این روز‌ها در کنار مشکلات و دغدغه‌های عموم مردم و در کنار مشکلات اجتماعی شاید صحبت کردن از امید و موفقیت قابل درک برای مردم نباشد، ولی باید بپذیریم برای کنار آمدن با مشکلات باید یک محرک داشته باشیم محرکی با عنوان انگیزه!

امیدواری در شرایط دشوار بزرگ‌ترین هنر هر انسانی است،انگیزه همچون درختی ریشه دار دردل موفقیت است و با پرورش انگیزه در خود می‌توان ریشه موفقیت مان را بزرگ‌تر و محکم‌تر کنیم انگیزه مثل آهنربا موفقیت را جذب خود می‌کند و ما را به موفقیت می‌چسباند و جداسازی موفقیت و انگیزشی از هم کار غیر ممکن است.

انتهای پیام/غ / ش

برچسب ها: انگیزه ، اخبار سلامت
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار