دیابت چه تاثیری بر قلب و سیستم عصبی دارد؟

یک متخصص قلب و عروق گفت: بیماری دیابت بیماری خاموشی است و ممکن است افراد در آزمایش‌ها و غربالگری‌ها متوجه بیماری خود شوند.

دیابت مانع زندگی‌کردن نیست /تاثیر دیابت روی سیستم عصبیبه گزارش  حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان،میثم میرهاشمی دبیرهمایش بزرگ روزجهانی دیابت در حاشیه مراسم شروع بکار مرکز و کلینیک دیابت یاس با محوریت درمان و پیشگیری های دیابت و درمان های به روز، اظهار کرد:  ۲۳ آبان روز جهانی دیابت بود ما هم با همکاری شهرداری همایشی را برای عموم مردم برگزار کردیم تا درباره کنترل دیابت به مردم آموزش دهیم.

میرهاشمی ادامه داد: غربالگری رایگانی را برای افراد انجام دادیم تا هشداری برای پرودیابت مشخص شود تا افراد با تغییر سبک زندگی خود و تغذیه بتوانند این بیماری را کنترل کنند.

او  با بیان اینکه بیماری دیابت از دور ترسناک اما قابل کنترل است، افزود: دیابت مانع زندگی‌کردن نیست این کلینیک منحصرا برای دیابتی ها هستند و انواع تخصص هایی که این افراد نیاز دارند را دارد.

دبیر همایش بزرگ روز جهانی دیابت با اشاره به اینکه این کلینیک تمام بیمه ها را حمایت می کند، گفت: دیابت اگر درمان نشود یکی از کشنده ترین و خطرناک ترین بیماری است اما این بیماری با تغییر سبک زندگی قابل پیشگیری است.

دو سوم علل مرگ در دیابتی‌ها، قلبی است

در ادامه مرجان جمشیدی متخصص قلب و عروق نیز گفت: بیماری دیابت بیماری خاموشی است و ممکن است افراد در آزمایش‌ها و غربالگری‌ها متوجه بیماری خود شوند. این بیماری سیستمیک است که اندام‌های مختلف بدن را درگیر می‌کند، بنابراین باید عوارض آن را در بدن افراد کمتر کنیم.
 
جمشیدی گفت: گرفتگی عروق قلب و نارسایی‌های قلبی در افراد دیابتی شایع است که گاهی منجر به سکته می‌شود این بیماری اعصاب پوستی را تخریب می‌کند و سکته خاموش را دنبال دارد.
 
این متخصص قلب و عروق گفت: دو سوم علل مرگ در دیابتی‌ها علل قلبی است. گاهی با رژیم غذایی مناسب افراد دیابتی نیاز به شروع دارو ندارند هدف ما این است که قند خون را کنترل کنیم تا عوارض آن کمتر شود.

پاسخ به سوالات پزشکی را اینجا بخوانید


تاثیر دیابت بر سیستم عصبی

محبوبه آقایی متخصص مغز و اعصاب و ستون فقرات نیز در خصوص تاثیر دیابت بر سیستم عصبی اظهار کرد: سیستم عصبی بدن انسان شامل قسمت‌های نخاع، عصب و اتصالات سیستم‌های عصبی به مغز است و اگر سیستم‌های عصبی با یکدیگر تداخل پیدا کنند فرد به دیابت مبتلا می‌شود. در واقع بیشتر افرادی که با گرفتگی عروق دست و پنجه نرم می‌کنند باید نسبت به سایر افراد مراقب سلامتی خود باشند و با تغییر سبک زندگی از دیابت پیشگیری کنند.
 
او افزود: مبتلایان بالای ۲۵ سال به این بیماری در هر شرایطی باید سلامتی خود را در ارجحیت قرار داده و در کیف شخصی خود از مواد شیرینی به هنگام کاهش قند خون استفاده کنند تا خطری تهدیدشان نکند.
 
آقایی یاد آوری کرد: افراد با سن بالا که به این بیماری دچار هستند باید میزان وزن، فشار و قند خون خود را کنترل کرده و از مصرف مواد دخانی بالاخص سیگار اجتناب کنند.
 
این متخصص مغز و اعصاب و ستون فقرات ادامه داد: تاثیر رگ‌های مغزی بر روی این بیماری به طوری است که در تنگ شدن آن‌ها فرد دچار سکته مغزی و بعد از آن فراموشی و آلزایمر را برایشان به همراه دارد.
 
انتهای پیام/
برچسب ها: دیابت ، قند خون ، انسولین
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.