درباره عفونت‌های روده‌ای بیشتر بدانیم

عفونت‌های روده‌ای از شایع‌ترین بیماری‌های فصل تابستان است که افراد جامعه به ویژه کودکان و سالمندان را تهدید می‌کند.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، سید علی اصغر هاشمی کارشناس مبارزه با بیماری‌های واگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز اظهار کرد: عفونت‌های روده‌ای، با مسمومیت‌های غذایی، حصبه و بیماری ویروسی گوارشی از شایع‌ترین بیماری‌های فصل تابستان است که افراد جامعه به ویژه کودکان و سالمندان را تهدید می‌کند.

وی ادامه داد: بیماری‌های عفونی روده مانند وبا، اسهال خونی و حصبه از مهمترین بیماری‌هایی هستند که هر ساله آسیب‌های فراوانی به جامعه وارد می‌سازند.

کارشناس مبارزه با بیماری‌های واگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز اضافه کرد: استفاده از آب سالم، پرهیز از مصرف آب‌های غیرمطمئن مثل چشمه ها، رود‌ها و برکه ها، ضدعفونی میوه‌ها و سبزی‌ها قبل از مصرف، پرهیز از مصرف یخ‌های غیربهداشتی و بدون بسته بندی، دور نگهداشتن مواد غذایی از دسترس حشرات، رعایت بهداشت فردی و شستن دست‌ها قبل از غذا خوردن و پرهیز از شنا کردن در آب‌های راکد، آلوده و نامطمئن، بهترین راه پیشگیری از این بیماری‌ها است.

وی تصریح کرد: توجه به سلامت مواد غذایی از زمان خرید تا پخت آن، در جلوگیری از بروز هر گونه مسمومیت و عفونت روده‌ای بسیار ضروری است.

سید علی اصغر هاشمی بیان کرد: لازم است باقیمانده غذا‌های پخته شده را بعد از مصرف، برای استفاده زودهنگام در یخچال و برای استفاده بلندمدت‌تر در فریزر نگهداری کنیم و به خاطر داشته باشیم در زمان مصرف مجدد مواد غذایی حرارت کامل ببیند، همچنین غذای پخته شده اغلب ۲ ساعت بیشتر نباید خارج از یخچال قرار گیرد و در یخچال‌های معمولی نیز غذای پخته شده را ۲۴ تا ۴۸ ساعت بیشتر نمی‌توان قرار داد.

وی با بیان اینکه در فصل گرما لازم است نکات بهداشتی بیشتر رعایت شود، افزود: مصرف غذا‌های مطمئن، استفاده از میوه‌های شسته شده و شست و شوی مرتب دست‌ها با آب و صابون، نکات بهداشتی ساده‌ای هستند که ما را در برابر این بیماری‌ها مصون می‌سازد.

کارشناس مبارزه با بیماری‌های واگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز اضافه کرد: اغلب تصور می‌کنند که آب چاه، رودخانه‌ها و چشمه‌هایی که به ظاهر شفاف است، برای نوشیدن بسیار گواراست، در حالی که این آب‌ها می‌تواند دارای انواع انگل بوده و خوردن آن‌ها باعث بیماری‌های روده‌ای می‌شود، بنابراین لازم است پیش از نوشیدن آب از سلامت آن مطمئن شویم.

وی تصریح کرد: بهتر است برای رفع تشنگی از آب لوله کشی و آب‌های بسته‌بندی شده و در مراحل بعدی از آب، دوغ و آبمیوه‌های بهداشتی که تاریخ مصرف مشخصی دارند، استفاده شود و توجه داشته باشیم که مواد غذایی مثل نان که قابل شستن و پختن مجدد نیستند را در کنار سبزی و میوه نشسته قرار ندهیم.

انتهای پیام/چ

شیوع عفونت‌های روده‌ای در فصل گرما

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار