در مراسم تکریم و معارفه مدیر اداره توسعه کتاب و کتاب خوانی بیان شد؛

سلگی: 95 درصد کتاب‌های ما زیر یک ماه مجوز می‌گیرند/ ارتباط حضوری ناشران با اداره کتاب کم شد

مدیر سابق اداره کتاب گفت: در این چند سال فعالیت حرفه‌ای، کاری کردیم ناشران فقط یک بار به اداره کتاب رجوع کنند.

سلگی: 95 درصد کتاب‌های ما زیر یک ماه مجوز می‌گیرند/ ارتباط حضوری ناشران با اداره کتاب قطع شدبه گزارش خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ حاضر در مراسم تکریم و معارفه مدیر کل دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی که امروز در سالن همایش وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد؛ محسن جوادی، معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ضمن خیر مقدم به حاضران گفت: بخش اداره کتاب بخش دشواری در مجموعه وزارت ارشاد است. ما باید مبانی نظری در این باب را بیشتر بررسی و به ضعف‌ها توجه کنیم.

وی افزود: از وقتی که سلگی را شناختم، رفتار اخلاقی و شخصیت های انسانی وی را دیدم و به نظرم این اساس هر مسئولیتی است. البته وی از لحاظ فنی و تکنیکی نیز در بخش اداره کتاب خوب عمل کرد و صدور مجوزها در زمان وی فنی‌تر و حرفه‌ای‌تر شد.

معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار کرد: به نظر می‌رسد، بودن سلگی در پژوهشگاه فرصت مغتنمی برای ما باشد البته از رفتن وی از اداره کتاب تا اندازه ای ناراحتم.

جوادی ادامه داد: من با مرادی نیا هم آشنایی چندانی نداشتم؛ اما همان رویه اخلاقی سلگی را در وی دیدم. بخش اداره کتاب بخشی است که احتیاط لازم را باید برای اداره آن داشت؛ اما این احتیاط نباید راه را به روی کتاب‌هایی که مناسب هستند، ببندد.

وی خاطرنشان کرد: ما امیدواریم مسیر رو به رشدی را در اداره کتاب طی کنیم.

سلگی، مدیر سابق اداره کتاب در بخش دیگری از این مراسم گفت: ما تقریباً ۳ سال است در اداره کتاب در خدمت دوستان هستیم. اداره کتاب اداره سختی است. به یاد می‌آورم زمانی که میخواستم مدیر اداره کتاب شوم رسانه ها از اداره کتاب به عنوان صندلی داغ یاد میکردند بنابراین من هرگز پشت آن میز و روی آن صندلی ننشستم البته این صندلی آنچنان برای من سخت نبود.

ارتباط حضوری ناشران با اداره کتاب قطع شد

وی افزود: ما در طول این سه سال کارهای رو به رشدی در اداره کتاب انجام دادیم. به طور مثال، در بحث اتوماسیون کاری کردیم که ارتباط حضوری ناشران با اداره کتاب کم شد. در واقع در پروژه مجوز دادن فقط یک بار ناشر به اداره کتاب رجوع می‌کند. در حوزه تفویض ها هم چند استان مانندیزد، همدان، فارس وخوزستان را اضافه کردیم. از این به بعد تمدید پروانه های نشر با ادارات وزارت ارشاد خواهد بود.

مدیر سابق اداره کتاب تصریح کرد: برای توزیع کنندگان نشر جداگانه مجوز صادر کردیم و تلاش کردیم که بخش دیجیتال به اداره کتاب برگردد. در زمینه صدور مجوزها، هم  ۲۰۰۰ پروانه نشر جدید دادیم. لذا ورود آسان‌تر شد اما در ادامه نظارت داشتیم. ما در این سه سال حدود ۲۰۰ هزار مجوز کتاب صادر کردیم که ۷۵ درصد آنها مختص به تهران است. هم اکنون حدود ۹۵درصد کتاب‌های ما زیر یک ماه مجوز می‌گیرند.

سلگی تصریح کرد: در خصوص واگذاری مجوز به ناشران کارهایی انجام دادیم که نتیجه ای نگرفت.  در خصوص جلوگیری از قاچاق کتاب نیز کارهایی کرده‌ایم اما هنوز نتوانستیم فیپا را به کتابخانه ملی وصل کنیم.

در ادامه آموزگار رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان، ضمن آرزوی توفیق برای مدیری نیا  مسئول جدید اداره توسعه کتاب، صدور بیش از اندازه مجوز نشر را آسیب دانست و گفت: بهتر است برای بهبود وضعیت مجوز نشر لایحه ای را تدوین کنیم.

همچنین همایون امیرزاده سخنگوی نمایشگاه کتاب، در بخش دیگری از این مراسم گفت: هرجایی مشکل روحی داشتم و احساس سنگینی میکردم به دنبال آقای سلگی می‌رفتم. سلگی واقعاً در خیلی از امور نه در قد وقامت یک مدیر، بلکه به جای یک کارشناس دلسوز کار می‌کرد. من هرگز اخم آقای سلگی را ندیدم. 

 

لبخند مشکلات را حل نمی‌کند

در ادامه عرفان پور مدیرنشر علوم دانشگاهی، به کار سلگی در اداره کتاب انتقاد کرد و گفت: لبخند مشکلات را حل نمی‌کند و اگر در را باز گذاشتید، نتوانستید جواب مناسبی به مراجعه کنندگان بدهید. هم اکنون کتاب ها به صورت قاچاق فروخته می‌شوند و این امر جالب نیست.

همچنین مرادی نیا مدیر جدید اداره کتاب، در بخش پایانی این مراسم گفت: اداره کتاب جایی است که از ابتدا چالش برانگیز بوده و کماکان هم هست. اینکه پیشنهاد مدیریت اداره کتاب را پذیرفتم، بر این اساس بود که می‌توانم قدمی برای اعتلای فرهنگ کشور بردارم. من در دوره جدید تلاش خواهم کرد که بر مدار اخلاق و قانون حرکت کنم و هر قدمی از دستم برمی‌آید را برای حفظ فرهنگ و نشر بردارم.

انتهای پیام/

 

 

 

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار