اهواز؛

صیانت از منابع ملی کشور؛ برخورد قانونی با استفاده کنندگان غیرمجاز برق

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خوزستان تصویب لایحه برخورد با استفاده کنندگان غیرمجاز برق صیانت از منابع ملی کشور دانست.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، رضا غضنفری، مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان خوزستان اظهار کرد: تصویب لایحه برخورد با استفاده کنندگان غیرمجاز برق در کمیسیون قضایی مجلس یک گام بلند برای برخورد قانونی با انشعابات غیر مجاز بوده که در سال های اخیر آسیب های فراوانی به شبکه های توزیع و صنعت برق کشور وارد نمود.

وی افزود: بر اساس این لایحه استفاده غیرمجاز از برق جرم است و هر نوع تغییر کنتور که توسط افراد یا مامور مربوطه انجام گیرد نیز جرم و برای آن مجازات در نظر گرفته شده است.

غضنفری با اشاره به اینکه در این لایحه مقرر شده تا اجازه استفاده موقت از آب، برق، تلفن، فاضلاب و گاز به تمامی کسانی که ساختمان‌های خود را غیرمجاز ساختند، داده نشود، بیان داشت: با تصویب این لایحه، روند پیشگیری از عمل استفاده غیر مجاز در قانون پیش بینی شده است به طوری که امکان بهره برداری از ساخت و سازهای غیر مجاز در حاشیه شهرها دیگر وجود نخواهد داشت.

رئیس هیات مدیره شرکت توزیع نیروی برق خوزستان تصریح کرد: یکی از مشکلات اساسی شرکت های توزیع، پاسخ به نیازهای اماکنی است که در حاشیه شهرها و بدون فراهم شدن زیرساخت های شهری، احداث می شوند.

وی اذعان داشت: جلوگیری نکردن برخی از متولیان شهری از این ساخت و سازها باعث گسترش این اماکن شده که در نتیجه ارائه خدماتی چون انشعاب آب و برقبه این ساخت و سازهای غیر مجاز نیز با مشکل مواجه می شود.

رضا غضنفری خاطرنشان کرد: پس از تصویب این قانون، متولیان امور مانند شهرداری ها و ادارات کشاورزی موظفند که مانع ساخت و ساز غیرمجاز شوند، چرا که به این ساخت و سازهای غیرمجاز، اجازه استفاده از آب، برق، تلفن، فاضلاب و گاز داده نخواهد شد.

وی با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری و علمای بزرگ کشور در نکوهش و حرام بودن استفاده غیرمجاز از برق گفت: یکی از مهم ترین آسیب های انشعابات غیرمجاز عدم شکل گیری یک الگوی مصرف بهینه در جامعه می باشد که باعث تخریب منابع مهمی چون صنعت برق می شود.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خوزستان همچنین با اشاره به آمارهای موجود در ارتباط با تلفات برق گفت: در حال حاضر و بر اساس آخرین مطالعات انجام شده، هر یک درصد تلفات برق در کشور معادل 30 هزار میلیارد ریال است که این مبلغ در صورت کاهش تلفات می تواند در صنعت برق اندوخته و سرمایه گذاری شود.

وی اجرای طرح جهادی کاهش تلفات برق را فصل نوینی در کم شدن تلفات برق در ایران دانست و افزود: خوشبختانه با اجرای این طرح متوسط تلفات شبکه های برق کشور، کاهش یافته و یک روند مداوم در این امر در دستو کار قرار گرفته است.

این مقام مسئول به تلاش های انجام شده در خصوص کاهش تلفات در استان خوزستان اشاره کرد و گفت: در حالی که در اوایل دهه 80 ، تلفات شبکه از 30 تا 80 درصد بود، این رقم اکنون به زیر 13 درصد رسیده است.

غضنفری حجم زیادی از تلفات شبکه برق استان را ناشی از انشعابات غیر مجاز برق دانست و تاکید کرد: با تصویب قانون برخورد با استفاده کنندگان غیرمجاز برق، امیدواریم که روند کاهش تلفات برق در استان سرعت بیشتری پیدا کند.

وی با اشاره به جمع آوری 750 هزار انشعاب غیر مجاز در یک دهه منتهی به سال 1394 افزود: اقدامات انجام شده در راستای کاهش تلفات برق تاکنون به بازیابی سه میلیون و 790 هزار مگاوات ساعت انرژی برق به ارزش افزون بر 3000 میلیارد ریال انجامیده است.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خوزستان اظهار داشت: از سوی دیگر و با در نظر گرفتن هزینه های گران تولید برق در کشور این مصوبه گام مهمی در صیانت از منابع ملی کشور به شمار می رود.

غضنفری در پایان بیان کرد: شرکت توزیع نیروی برق خوزستان در تلاش است تا با تدابیر لازم رقم تلفات برق را تا سال 1404 به 6 درصد کاهش دهد.

انتهای پیام/گ
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.