گزارش/

زن چگونه در نیمی از دارایی مرد سهیم می‌شود؟

نصف شدن دارایی مرد با زن یا به تعبیری سهیم شدن زن در نیمی از دارایی مرد، از مواردی است که تحت شرایطی خاص، امکان حصول و تحقق آن وجود دارد.

زن چگونه در نیمی از دارایی مرد سهیم می‌شود؟
به گزارش خبرنگار 
گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، سهیم شدن در دارایی مرد و برخورداری از منافع آن از موضوعاتی است که در شرایطی خاص محقق می شود.

بر اساس ضوابط و قوانین تعریف شده،این ظرفیت در مواردی برای زن پیش بینی شده که در ذیل این گزارش در گفت و گویی با کارشناسان حقوقی و وکیل پایه یک دادگستری به آن پرداخته خواهد شد.

مصطفی حب اولیاء،دانش آموخته رشته حقوق و وکیل پایه یک دادگستری در گفت و گو با خبرنگار گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان،در تشریح قوانین مرتبط با مالک شدن زن در نصف اموال منقول و غیر منقول شوهر عنوان کرد:حصول این امر،منوط به چهار شرط است و به واقع در صورت وجود این شروط،زن می تواند از مالکیت نیمی از اموال مرد برخوردار شود.

وی افزود:ابتدا به ساکن باید درخواست طلاق از سوی مرد مطرح شود و در صورت طرح جدایی از سوی زن و ارائه دادخواست از سوی او،زن نمی تواند از اموال شوهر خود منفعتی ببرد یا نیمی از اموال او را تحت تملک خویش در آورد.

محب اولیاء عنوان کرد:شرط دوم این تملک معطوف به این امر می شود که عامل طلاق به دلیل سوء اخلاق یا سوء رفتار زن نباشد و به واقع در صورت اثبات این امر،زوجه نمی تواند از نصف اموال شوهر خویش برخوردار شود.

وکیل پایه یک دادگستری گفت:شرط بعدی(سوم) بر این امر تکیه می کندکه اموالی که مقرر است به زن تعلق گیرد باید پس از ازدواج در مالکیت شوهر او درآمده باشد و در صورتی که اموال مرد پیش از ازدواج نیز در ید اختیار و تملک او بوده،زن نمی تواند از این دارایی برخوردار شود.

وی افزود:به عنوان نمونه ارثی که به مرد تعلق می گیرد در زمره اموالی است که پیش از ازدواج تحت تملک وی قرار گرفته،حتی اگر انحصار ورثه بعد از ازدواج محقق شده باشد.

حب اولیاء گفت:شرط چهارم معطوف به این امر می شود که اموالی به زن تعلق می گیرد که موجود باشد و در صورت از بین رفتن اموال،پیش از داد خواست،امکان برخورداری از آن وجود ندارد و به واقع حصول این امر تنها مشمول دارایی موجود می باشد نه آنچه که در گذشته وجود داشته و در طول زمان از بین رفته یا اثری از آن باقی نمانده است.

وی افزود:به واقع این قانون از ظرفیت هایی است که دال بر جنبه حمایتی از حق و حقوق زن پس از طلاق است و در صورت عدم برخورداری از شروط قید شده،زن به حصول و وصول آن قادر نخواهد بود.

وکیل پایه یک دادگستری در خاتمه یادآور شد:البته ممکن است مرد در هنگام عقد،متعهد شود که نیمی از اموال خویش را تحت مالکیت او(زوجه)  آورد که در چنین شرایطی این توافق و تعهدی است میان طرفین که در شرایط خاص،ضرورتی برای جاری بودن چهار شرط مورد اشاره وجود ندارد.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۹
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۱۳ ۰۱ آذر ۱۳۹۵
اموال پیشکش.سر مهریه معمولی و قانونی ک حق شرعی و قانونی زن هم هست در زمان جدایی مرد تموم اموالشو به اسم اشناها و اقوام میزنه تا مدعی بشه چیزی نداره تا بخاد مهریه رو بده.حتی اگه واقعا حق با زن هم باشه.و دادگاههم قبول میکنه.بهمین سادگی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۴۷ ۰۱ آذر ۱۳۹۵
خودتون خوب میدانید که این چهار شرط کاملا محاله و مردها به راحتی آب خوردن امکان وصول این شرایط را از زن میگیرند با کلی روش و حیل مختلف!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۲۳ ۰۱ آذر ۱۳۹۵
اگر زن و مرد هر دو کارمند باشند و مرد در اثر تصادف فوت کند چه اموالی به زن خواهد رسید؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۲۵ ۰۱ آذر ۱۳۹۵
دامن زدن به این مسابل غیر از کاهش ازدواج چیزی در بز نخواهد داشت بله اگر زن مانند مرد کار کنه وکار انها نزدیک به هم باشه شاید شزیک در نصف مال مرد منطقی باشد وبر عکس در غیر این صورت خیر
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۰۳ ۰۱ آذر ۱۳۹۵
خسته نباشید چهار خوان از هفت خوان رستم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۳:۳۷ ۰۱ آذر ۱۳۹۵
مرسی به تو
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۵۷ ۰۱ آذر ۱۳۹۵
من موندم شرط ضمن عقدی که زوج ازش اطلاع نداره و تو عقدنامه وجود داره که باید زوج سریع امضا کنه چه جور شرط ضمن عقدی هست ، و این چندتا مشکل داره
1.اگر اختیاری هست چرا تو عقدنامه چاپی یکی از بند هاست و زوج در زمان امضای عقدنامه اونو هم امضا میکنه
2. اگر شرط ضمن عقد هست باید دو طرف در زمان عقد ازش با خبر باشن که عموما اینطور نیست باید حداقل عنوان بشه
3. آقایون به اسم حمایت از حقوق زنان این قانون رو به وجود آورده اند ، حق زیادی چه معنایی داره ، اگر حق بود که خود اسلام میاورد و به زور هم که شده از زوج میگرفت ، آقایون خودشون حق سازی میکنن؟؟؟
و ...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۳۹ ۰۱ آذر ۱۳۹۵
یعنی مصداق بارز "اکل مال بالباطل هست"
کدوم آدم ..... اجازه صدور چنین قانونی رو داده ، کجای اسلام چنین اجازه ای به آقایون داده که مال مرد رو بدون دلیل ازش بگیرن و به زن بدن؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۲۹ ۰۱ آذر ۱۳۹۵
این قانون منطقیه که جلوی زنانی که کیسه دوختند را میگیره
آخرین اخبار