دریافت پول زور از والدین!

همزمان با فصل امتحانات،‌ برخی مدارس برای دریافت شهریه یا کمک‌های مالی به روش‌هایی همچون ممانعت از ورود به جلسه امتحان متوسل می‌شوند، رویه‌ای که اعتراض دانش‌آموزان یک مدرسه را نیز به همراه داشت و ...

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،  همزمان با فصل امتحانات،‌ برخی مدارس برای دریافت شهریه یا کمک‌های مالی به روش‌هایی همچون ممانعت از ورود به جلسه امتحان متوسل می‌شوند، رویه‌ای که اعتراض دانش‌آموزان یک مدرسه را نیز به همراه داشت و باعث شکل‌گیری این پرسش در اذهان عمومی شد که آیا اقدام مدیران مدرسه مجاز است؟ همزمان با فصل امتحانات، برخی مدارس برای الزام خانواده‌ها به پرداخت شهریه یا کمک‌های مالی از صدور کارت شرکت در جلسه امتحان خودداری می‌کنند.
 
قصه همیشگی کمک به مدارس
 
دریافت کمک‌های مالی از خانواده‌ها، سابقه‌ای طولانی بین مدارس دولتی دارد. به گونه‌ای که برخی مدارس با توجیه خانواده‌ها و شرح دادن هزینه‌های گوناگون مدرسه همچون پول آب، برق، گاز و مایحتاج مورد نیاز بر ضرورت همراهی آنها برای تامین این هزینه‌ها تاکید می‌کنند، چرا که سال‌هاست سرانه‌‌ای پرداخت نمی‌شود یا مبلغ اندکی از سوی دولت تحت عنوان سرانه به مدارس اختصاص می‌یابد.
 
دریافت پول زور از والدین!
 
در سوی دیگر ماجرا برخی مدارس نیز برای دریافت کمک‌‌های مالی از خانواده‌ها به زور متوسل می‌شوند. روشی که در بیشتر موارد جواب مثبتی را به همراه ندارد. گرو نگه داشتن کارنامه، صادر نکردن کارت ورود به جلسه امتحان یا فراخواندن دانش‌آموز به دفتر مدرسه از جمله ابزارهایی است که برخی مدارس از آن استفاده می‌کنند.
 
 مدیران مدارس دولتی می‌گویند در شرایط سختی مشغول به کار هستند. هیچ سرانه‌ای از سوی آموزش‌وپرورش به آنها تعلق نمی‌گیرد. هزینه‌های آب، گاز و برق مدرسه بسیار زیاد است و خانواده‌‌ها نیز به استناد سخنان مدیران آموزش‌وپرورش مبنی بر اینکه «دریافت کمک‌های مالی اجباری ممنوع است» از کمک‌های مالی به مدرسه ممانعت می‌کنند. این سخنان قابل تامل است اما توسل به زور برای دریافت کمک‌های مالی از خانواده‌ها به هیچ عنوان راه‌حل قابل قبولی نیست.
 
کارت ورود به جلسه در گرو کمک به مدرسه
 
هم‌اکنون که دانش‌آموزان در فصل امتحانات قرار دارند،‌ برخی مدارس برای دریافت شهریه باز هم به اجبار متوسل شده‌اند، صادرنکردن کارت ورود به جلسه امتحان و اجازه ندادن به دانش‌آموز برای حضور در جلسه امتحان از روش‌هایی است که برای این کار استفاده می‌شود. طبق اعلام تعدادی از دانش‌آموزان یکی از مدارس نمونه دولتی استان همدان، حدود 50 دانش‌آموز به دلیل ندادن شهریه 30دقیقه اجازه رفتن سر جلسه امتحان را نداشتند. حال سوال دانش‌آموزان این است: «اگر مدرسه نمونه دولتی است چرا شهریه دریافت می‌شود و اگر دانش‌آموزی هم شهریه نداده باشد آیا مدیر مدرسه حق دارد از حضور دانش‌آموز بر سر جلسه امتحان ممانعت کند؟»
 
تأیید تخلف مدیر مدرسه
 
این در حالی است که سیدرحیم میرشاه‌ولد، مدیرکل ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات وزارت آموزش‌وپرورش در این باره به تسنیم  گفته است:‌ این کار مدرسه تخلف است و نمی‌توان دانش‌آموز را از رفتن به جلسه امتحان منع کرد. وی می‌افزاید:‌ مدارس نمونه دولتی شهریه ندارند بلکه بابت فوق‌برنامه‌ها از خانواده‌ها هزینه دریافت می‌کنند اما باز هم نمی‌توانند مانع ورود دانش‌آموزان به جلسه امتحان شوند و می‌توان این موضوع را به ادارات ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات منعکس کرد.
 
الزام در پرداخت شهریه‌های فوق‌برنامه
 
 علاوه بر این عظیم محبی، مدیرکل دفتر متوسطه اول وزارت آموزش‌وپرورش معتقد است مدارس نمونه دولتی بابت فوق‌برنامه از خانواده‌ها شهریه دریافت می‌کنند اما هم‌اکنون روال به گونه‌ای شده که دریافت شهریه بابت فوق‌برنامه‌ها الزامی است، چرا که فوق‌برنامه‌‌ها جزوی از ساعات رسمی آموزش هستند.  طبق اعلام آموزش‌وپرورش دریافت هزینه خدمات آموزشی و پرورشی فوق‌برنامه هنگام ثبت‌نام در مدارس سمپاد، نمونه دولتی و شاهد مطابق دستورالعمل‌ها بلامانع است اما مدارس دولتی هنگام ثبت‌نام اجازه دریافت هزینه‌ای جز هزینه کتاب و بیمه را ندارند و کمک‌های مردمی به مدارس نیز بعد از مهر باید باشد و جنبه اختیاری بودن رعایت شود. آنگونه که سیدرحیم میرشاه‌ولد عنوان کرده است:‌ خانواده‌ها کمک‌های مالی خود را نباید به صورت نقد به مدارس پرداخت کنند؛ این مبالغ باید به شماره حسابی که به نام مدرسه است واریز شود و نباید هزینه به حساب‌هایی که به نام شخص هستند واریز شود.


منبع: شفاف
 برای آگاهی از آخرين اخبار و پيوستن به کانال تلگرام باشگاه خبرنگاران جوان اينجا را کليک کنيد.
انتهای پیام
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۷
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۰۵ ۱۹ دی ۱۳۹۴
با سلام من مدیر مدرسه ام وقتی که هیچ سرانه ای به مدرسه پرداخت نمی شود و تعمیر یک دستگاه کپی با توجه به قدیمی بودنش 300 هزار توان هستهزینه برق آب هر چیکه شما فکرش کنید شما به جای ما بگوییدازکجا بیاوریم مسیولین هم میایند پشتتلوزیون میگن پول گرفتن خلافه مردم هم خیال می کنن سرانه ای میدن اگر مردم پول ندن آب قطع میشه گاز قطع برق قطع کجاین مسیولین
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۰۳ ۱۸ دی ۱۳۹۴
شایسته است ارزیابی عملکرد ادارات اموزش برورش بولهای جمع اوری توسط مدیران مدارس نظارت داشته باشند بولها باید به حساب مدرسه واریز گردد بعد هزینه شود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۵۱ ۱۷ دی ۱۳۹۴
آمش و پرورشی که یک ریال پول نمیده حتی پول آب برق و گاز مذیر مدرسه چکار باید بکنه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۲۵ ۱۷ دی ۱۳۹۴
با این همه ادعا و عدم واریز پول به سرانه مدرسه می خواهیم با آمریکا از هر نطر برابری کنیم زهی خیال باطل فاتحه ی آموزش و پرورش سال هاست خونده شده و اثرش چند سال آینده دیده می شود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۰۶ ۱۷ دی ۱۳۹۴
ما خیلی وقته از این پولا میدیم!!!!!! اگر ندیم مدرسه پول نداره ماژیک بخره پول نداره برگه آ چهار بخره
شما به این آموزش پرورش بی ارزه بگین بودجه رو بیشتر کنن
ما حتی موقع ثبت نام هم پول دادیم
مدرسه هیچی نداره...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۳۱ ۱۷ دی ۱۳۹۴
ایلام محروم گرفتن پول با انواع مختلف توسل به شیوه های گوناگون بدون توجه به قانون غوغا میکند یکی توی این کشور به داد مردم برسه.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۲۶ ۱۷ دی ۱۳۹۴
این امر پول زور گرفتن در تمام کشور در حال انجام کو گوش شنوا مسئولین فقط میزشون چسپیده اند وکاری هم ندارند که کی چکار میکنه 2تا از این ادمای خلا فکارو از کار بیکار کنند تا بقیه حساب کار بیاد دستشون.
آخرین اخبار