امین‌الله رشیدی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران:

دیگر انگیزه ای برای چاپ کتابم ندارم

امین‌الله رشیدی بعد از 10 سال پیگیری برای مجوز چاپ کتاب جدیدش مجبور به انصراف از چاپ آن شد.

امین‌الله رشیدی، خواننده و آهنگساز موسیقی سنتی ایران در گفت‌‌وگو با خبرنگار حوزه موسیقی گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ از دلایل انصراف چاپ کتاب سوم‌اش با عنوان "ایران در رهگذر زمان" بعد از گذشت 10 سال از عدم صدور مجوز چاپ آن از سوی ارشاد گفت: کتاب «ایران در رهگذر زمان» ، در حقیقت ادامه مطالب 2 کتاب قبلی‌ام با اسم‌های «سفرنامه‌‌ای از کاشان تا کاناری» و «عطر گیسو» است که مانند دو کتاب قبلی‌ام کتابی جامع با تمام موضوعات مباحث و موضوعات هنری، تاریخی مینیاتور ، ادبیات ، شعر، موسیقی، طنز، نقاشی‌های خودم و ... است با این تفاوت که در ابتدای کتاب جدیدم به نامه وزیر سابق گشت ارشاد در دوره (احمدی نژاد) و 2 نامه به وزیر جدید ارشاد (دکتر علی جنتی) گنجانده‌ام که در آن درخواست کردم که برای مجوز کتاب «ایران در رهگذر زمان» دستور اکید برای چاپ داده شود اما به دلیل بهانه‌گیری‌ها و پاره‌ای ایرادهای بنی‌اسرائیلی و عدم اقتدار از سوی دولت به نامه‌ی من رسیدگی نشد.

وی در ادامه افزود: می خواستم این کتاب را به دوستانم علی تجویدی، پرویز یاحتمی، پرویز مشکاتیان و ... تقدیم کنم که عمرشان کفاف نداد و الان که از پیگیری چاپ آن انصراف داده ام آن را به همه مردم فرهنگ دوست و هنرپرور تقدیم می‌کنم و فکر می‌کنم که این کتاب برای همه کسانی که هنر را دنبال می‌کنند اثری قانع کننده و مفید باشد.

وی با بیان اینکه این اثر مکتوب بخشی از تاریخ سرزمین‌ام است گفت: این کتاب بهانه های ممیزی و سخت‌گیری‌های بی‌اساسی و کج سلیقگی‌های حاکم در ارشاد جلوی مجوز چاپ آن گرفته شد و من بعد از ده سال تحمل این پیگیری‌ها‌ی خسته کننده تصمیم گرفتم کتابم را بربال عقاب تیزپر اینترنت گذاشته و در فضا بفرستم تا تمام فارسی‌زبان‌های کل دنیا از خواندن آن استفاده ببرند.
رشیدی درباره تعداد و کم و کیف موارد اصلاحی وزارت ارشاد خاطر نشان کرد: تعداد موارد حذفی کتابم نزدیک به 80 مورد بوده است که بسیاری از آنها غیر منطقی است به همین دلیل منتشر نشدن کتاب بهتر از اصلاح این موارد است.

خواننده پیشکسوت در خصوص بعضی از این موارد اصلاحی موجود در کتاب گفت: بعنوان مثال می توان به یک تابلوی نقاشی از اکبر تجویدی با شعری از باباطاهر که درکتاب آورده شده و حذف عکس‌ ابوالحسن خان صبا و دختر وی که پیانو می نوازد و حذف عکس من به همراه همایون خرم در انجمن فرهگی آمریکا، حذف برخی طنزها از مجله توفیق، حذف شعر رقص کولی سروده‌ی نصرت رحمانی حذف روایت حاجی ها اثر ناصر خسرو قبادیانی و دو قصیده سیف فرغانی که 7000 سال پیش درباره حمله مغولان به ایران سروده شده از موارد حذف کتاب است.

وی در ادامه گفت: در این کتاب من به سابقه استفاده از مواد مخدر در دوره‌های مختلف ایران اشاره کرده بودم که آن را بنا به دلایلی غیر منطقی حذف شد.

این نویسنده اظهار داشت: نکته جالبی که به نظر من نیاز به نگاه جزئی گرایانه دارد این است که دو سال پیش روزنامه معتبر وزین و محافظه‌کار اطلاعات وقتی از کتاب جدیدم با تمام جزئیاتش با خبر شدند برای چاپ کتابم خیلی استقبال کردند و از ارشاد خواستند مجوز چاپ کتابم را بعنوان گنجینه‌آی ارزشمند از هنر و ادبیات این سرزمین صادر کنند که ارشاد موافقت نکرد.

رشیدی با اشاره به اینکه اکنون 50 قطعه آهنگ از اشعار شاعران معاصر از جمله اخوان ثالث، فریدون مشیری و ... حاضر و آماده دارم و روی آن ها نت نوشته شده که بعنوان یک بازمانده از نسل دهه 30 و 40 در اوج شکوفایی ادبیات موسیقی حاضرم آثارم را در اختیار نسل جوان قرار بدهم تا آن قطعات را با صدای جدید روانه بازار کنند.

وی اذعان داشت: استاد فرهاد فخر‌الدینی 3 سال پیش اعلام کرد که در موسیقی خلاقیت مرده است متاسفانه امروز ما تک و توک صدای خوب داریم و اهنگ‌ خوبی نمی‌شنویم که جالب باشد.
وی در پایان گفت: در حال حاضر کتاب ایران در رهگذر زمان در سایت www.rashidibooks.ir  روبروی علاقه‌مندان به هنر قرار گرفته امیدوارم که با مطالعه این کتاب رضایت قبلی مردم مهربانم را برآورده کنم.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۲۱ ۲۸ تير ۱۳۹۴
7000سال پیش درباره حمله مغول.؟!!!
حدود 4500 سال قبل از دوستان هخامنشی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۴۷ ۲۸ تير ۱۳۹۴
الان چندین ماه هست که قول خرید کتاب دادند اما پولش رو به حساب نویسندگان واریز نمی کنند فرهنگ همیشه بحث مظلومی هست که انگار هیچ وقت صاحب پیدا نخواهد کرد
Iran (Islamic Republic of)
mohaya
۲۱:۲۵ ۲۷ تير ۱۳۹۴
با سلام.

پرویز یاحقی درست هست.
آخرین اخبار