کرمانشاه /

سبزیجات را قبل از استفاده بوسیله ریکا و مایع ضدعفونی کننده شستشو دهید...

یک متخصص بیماریهای عفونی بیماریهای میکروبی را عمده بیماریهای قابل انتقال بواسطه خوردن سبزی آلوده عنوان کرد.

به گزارش باشگاه خبرنگاران کرمانشاه

دکتر علیرضا جانبخش گفت: خوردن سبزی هایی که با آب فاضلاب آبیاری شده اند می تواند موجب ایجاد بیماری در دستگاه گوارش شده و یا از طریق خون به دستگاه های عصبی و گردش خون رفته و آنها را نیز درگیر کند.

به گفته جانبخش عامل بسیاری از بیماریهای روده ای از جمله "سارمونلا"، "کمپیلوباکتر" و "آمیب" از طریق آب فاضلاب به سبزی و از طریق خوردن سبزی به بدن افراد منتقل می شود.

وی تصریح کرد: بسیاری میکروبهای بدن افراد آلوده نیز از طریق فاضلاب وارد آب شده و از طریق آبیاری سبزی با آب آلوده این میکروبها وارد سبزی شده و از طریق خوردن سبزی آلوده این میکروبها می توانند در بدن افراد ایجاد بیماری کنند.

دانشیار دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه خاطر نشان کرد: علاوه بر میکروبهای مختلف، کرم های روده ای نیز می توانند از طریق خوردن سبزی آلوده وارد بدن افراد شوند.

جانبخش با بیان اینکه در وهله اول باید از آب سالم برای آبیاری محصولات کشاورزی اسنتفاده شود، در خصوص جایگزینی کشت سبزی با محصولاتی همچون گندم عنوان کرد: احتمال آلودگی صیفی جات بواسطه آبیاری با آب آلوده وجود دارد، اما آلودگی آب در گندم نمی تواند رسوخ پیدا کند.

وی با بیان اینکه بسیاری مردم اطلاعی در خصوص اینکه سبزیجات خریداری شده آنها با چه نوع آبی پرورش داده شده ندارند، توصیه کرد افراد حتما سبزیجات را قبل از استفاده بوسیله ریکا و یا مایع ضدعونی کننده شستشو داده و سپس مصرف کنند.

 

برچسب ها: سبزیجات ، ضدعفونی ، ریکا
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.