پاول دورف، مدیرعامل تلگرام، گزارش پرحاشیهای را بازنشر کرده است که ادعا میکند پیامرسان سیگنال آنطور که بهنظر میرسد امن نیست؛ درحالی که سیگنال خودش را بهعنوان پلتفرمی بسیار امن معرفی میکند.
منابع آگاه همین گزارش در ادعایی تأییدنشده میگویند بخشی از بودجه مورد استفاده برای فناوری بهکاررفته در پیامرسان سیگنال، ازطریق صندوق OTF تحت حمایت دولت آمریکا تأمین شده است. در متن گزارش، هدف OTF از تأمین بودجهی اولیهی سیگنال، توسعهی «ابزارهای ارتباطات موبایلی رمزنگاریشده» عنوان میشود.
ظاهرا همان پروتکل مورد استفاده در سیگنال امروزه در واتساپ، فیسبوک مسنجر، گوگل مسیجز (پیامرسان پیشفرض اندروید) و حتی اسکایپ حضور دارد.
پاول دورف با بازنشر ادعا میگوید با «افراد مهمی» صحبت کرده است که مدعی شدهاند پیامهای خصوصیشان در سیگنال سر از رسانهها و دادگاههای آمریکا درآوردهاند.
دورف میگوید هر زمان نگرانی درباره امنیت سیگنال مطرح میشود، مدیران این پلتفرم میگویند: «ما منبعباز هستیم؛ بنابراین همه میتوانند تأیید کنند که هیچ مشکلی وجود ندارد.» به ادعای دورف، این اقدامی گمراهکننده است.
به روایت مدیرعامل تلگرام، پژوهشگران امنیتی نمیتوانند بفهمند که آیا کد قراردادهشده در گیتهاب همان کدی است که در داخل نسخهی آیفون سیگنال استفاده میشود یا نه؛ اما تلگرام چنین اجازهای به پژوهشگران میدهد. ازطرفی دیگر، متا کد هیچیک از اپلیکیشنهایش را بهصورت عمومی منتشر نمیکند.
پاول دورف میگوید تلگرام تنها پیامرسان محبوب دنیا است که به همه امکان میدهد از امنیتش اطمینان حاصل کنند. به گفتهی او، بخش Secret Chat تلگرام امنیت بسیار بالایی دارد و این امنیت قابل احراز است.
Secret Chat تنها بخش از تلگرام است که از سیستم رمزنگاری سرتاسری پشتیبانی میکند. چتهای معمولی تلگرام رمزنگاری سرتاسری ندارند، با اینحال چتهای واتساپ و سیگنال از این سیستم امنیتی پشتیبانی میکنند.
افزونبر دورف، جک دورسی (همبنیانگذار ایکس) نیز ادعاهای مربوطبه سیگنال را بازنشر کرده است. ایلان ماسک در واکنش به امننبودن سیگنال، این ادعا را «نگرانکننده» خواند.
منبع: زومیت