جلیل شهریاری ، در خصوص شعار سال بیان کرد: عمده مسئله کشور و نقطهٔ ضعف اساسی کشور مسئله اقتصاد است؛ کلید اساسی برای حل مشکلات اقتصادی تولید داخلی و تولید ملی است و این مهم محقق نمیشود مگر با رشد تولید و حرکت روبهجلو در تولید ملی و مشارکت همهجانبه مردمی در به ثمر رساندن تولیدات داخلی لذا جهش تولید با مشارکت مردمی راهی برای رونقدادن به اقتصاد کشور است.
وی در پاسخ به سؤال اقدامات سازمان فنی و حرفهای در راستای تحقق شعار سال افزود: لازمه جهش تولید ارتقای سطح مهارت و توانمندیهای اقشار مختلف جامعه است و تحقق این امر بدون درنظرگرفتن نقش آموزشهای مهارتی بعید و دورازذهن به نظر میرسد.
مدیرکل فنی و حرفهای استان تصریح کرد: البته بهروز بودن و تناسب آموزشهای مهارتی با نیاز بازار کار و تولید غیرقابلانکار است که در این راستا آموزشهای مهارتی لازم در ۲۵ مرکز دولتی آموزش فنی و حرفهای در سطح استان ویژه گروههای هدف ۱۹ گانه «کارجویان، دانشجویان، دانشآموزان، سربازان، زندانیان، فارغالتحصیلان دانشگاهی، شاغلین، روستاییان، عشایر، معتادان بهبودیافته، زنان سرپرست خانوار، مشمولین بیمه بیکاری و...» و ۳۲۵ آموزشگاه آزاد بخش خصوصی بهمنظور توانمندسازی جوانان و تربیت نیروی کار ماهر متناسب با نیاز بازار در حال اجرا است.
وی ادامه داد: استفاده از ظرفیتهای اتحادیهها، اصناف و صنایع بهمنظور توسعه آموزشهای مهارتی در قالب آموزشهای محیط کار واقعی و بهمنظور تکمیل آموزشهای بخش دولتی در اولویت قرار دارد.
شهریاری اذعان کرد: بهمنظور برقراری تعامل مؤثر در حل مشکلات اشتغال جامعه هدف، تشکیل جلسات شورای مهارت باهدف استفاده از ظرفیت همه دستگاههای مرتبط در دستور کار قرار دارد در این زمینه میتوان به دانشگاهها و مراکز آموزش عالی، آموزشوپرورش، صنعت، معدن و تجارت، جهاد کشاورزی، کارگروه امداد امام خمینی (ره)، پارک علم و فناوری، شرکت شهرکهای صنعتی، قرارگاه مهارتآموزی کارکنان وظیفه، ورزش و جوانان، بسیج سازندگی، اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی، اتاق اصناف اشاره داشت.
وی در پاسخ به سؤال شناسایی شغلهای باتوجهبه اقلیم استان افزود: در راستای انطباق بیشازپیش آموزشهای مهارتی با نیاز بازار کار، اقدام به راهاندازی رشتههای بازار محور در شهرستانها گردیده است از جمله آموزشهای مرتبط با تأمین نیروی ماهر معدن، صنعت ساختمان، لولهکشی گاز در زابل، زهک، خاش و ایرانشهر باتوجهبه اتصال به شبکه گاز سراسری تعمیر ECU خودرو، دیتیلینگ خودرو، جوشکار تخصصی چابهار و... و تربیت نیروی ماهر موردنیاز شرکت پتروشیمی نگین مکران جهت افراد بومی در دستکار است.
مدیرکل فنی و حرفهای استان در خصوص برنامهریزی برای صدور گواهیهای مهارتی برای ایجاد نهضتی در تولید تشریح کرد: توسعه آزمونهای آنلاین و الکترونیکی در شهرستانهای زاهدان، ایرانشهر و چابهار باهدف تسریع در زمان اعلام نتایج آزمونهای برگزار شده و صدور گواهینامههای مهارت و تجهیز و پیگیری راهاندازی آن در شهرستانهای زابل و سراوان انجام میشود.
شهریاری تأثیرگذاری آموزشهای فنی و حرفهای در تحقق شعار سال را اینگونه بیان کرد: یکی از ویژگیهای بارز هر نظام اقتصادی درهمتنیدگی ساختارها آموزش مهارتی و اشتغال است؛ ارتباط تنگاتنگ کار و آموزشهای مهارتی همواره در برنامهریزیهای اقتصادی و اجتماعی همزمان با یکدیگر انکارناپذیر است؛ مردمیکردن اقتصاد و تصدینکردن دولت، برونگرایی، افزایش مشارکت مردمی با استفاده از ظرفیت نیروی انسانی ماهر نقش بارزی در تحقق رشد تولید دارد.
وی ادامه داد: بدون شک یکی از تأثیرگذارترین عوامل جهش تولید آحاد مردم هستند که در این زمینه هر چه میزان مهارت و تواناییهای فردی افراد بیشتر باشد منجر به تولید و ارائه خدمات بیشتر و باکیفیت بالاتر و در مدتزمان کمتری خواهد بود که در نهایت منجر به ارتقای بهرهوری خواهد شد.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای استان نقش تعاونیها و بخشهای خصوصی را در جهش تولید خاطرنشان کرد: در حوزه آموزشهای مهارتی بخش غیردولتی با استفاده از ظرفیت مردم در راستای تحقق بیانات مقام معظم رهبری و اجرایی نمودن شعار سال، اداره کل آموزش فنی و حرفهای استان تسریع و تسهیل صدور مجوزهای کسبوکار ویژه آموزشگاههای فنی و حرفهای آزاد و مراکز جوار و بین کارگاهی را باهدف گسترش ظرفیتهای نوین آموزشهای مهارتی در تمامی حوزههای خدماتی، صنعتی، فرهنگ و هنر، صنوف و آموزشهای مورد نیاز روز بازار کار توسط بخش خصوص در اولویت برنامههای سال جاری قرار گرفته است.