فرضیه وجود نهمین سیاره در منظومه شمسی به توضیح مدار اجسامی که در دورترین فاصله از منظومه شمسی ما قرار دارند، یعنی بیش از ۲۵۰ برابر دورتر از خورشید کمک میکند.
اکنون کنستانتین پوجتین، ستاره شناس و تیم او میگویند شواهد بیشتری پیدا کرده اند که نشان دهنده وجود سیاره پنهان در منظومه شمسی است.
او خاطرنشان کرد که مطالعه جدید "قویترین شواهد آماری تا به امروز را نشان میدهد که نهمین سیاره واقعا وجود دارد. "
دانشمندان به گروهی از اجرام فرا نپتونی یا TNO، که اصطلاح فنی برای آن اجرام واقع در لبه منظومه شمسی که فراتر از نپتون است، نگاه کردند.
این کار بر روی اجرامی متمرکز شد که حرکت آن ها به دلیل تعامل با مدار نپتون ناپایدار شد. این بی ثباتی درک آن را دشوار کرده است، بنابراین اخترشناسانی که به دنبال شواهدی از احتمال وجود سیاره نهم هستند معمولاً از استفاده از آن در تجزیه و تحلیل خود اجتناب میکنند.
در مطالعه جدید، دانشمندان این اجسام ناپایدار را تجزیه و تحلیل کردند که این بی ثباتی باعث دشواری در فهم آن شد.
دکتر پوجتین تصریح کرد بهترین توضیح این است که آن ها توسط یک سیاره کشف نشده دیگر ایجاد شده اند.
او گفت این بهترین توضیح، از مدلی است که سیاره نهم را شامل میشود.
این تیم خاطرنشان کرد که توضیحات دیگری برای رفتار این اجرام وجود دارد، از جمله این پیشنهاد که سیارات دیگر زمانی بر مدار آن ها تأثیر گذاشته اند، اما از آن زمان حذف شده اند، اما آن ها ادعا میکنند که نظریه سیاره نهم بهترین توضیح است.
دانشمندان خاطرنشان میکنند که درک بهتری از وجود یا نبودن سیاره نهم زمانی حاصل خواهد شد که رصدخانه Vera C. Rubin که در حال حاضر در شیلی در حال ساخت است، به بهره برداری برسد. هنگامی که فعال شود، میتواند آسمان را اسکن کرده تا رفتار آن اجرام دور را درک کند.
این تیم تحقیق در مقاله خود نوشت: این موضوع مرحله بعدی اکتشافات را وعده میدهد که بینشهای انتقادی را در مورد اسرار محدودیتهای بیرونی منظومه شمسی ما ارائه دهد.
منبع: اندیپندنت