با وجود انتشار آگهی فروش ۵۱ درصد سهام باشگاه پرسپولیس در روز ۱۱ فروردین، اتفاقی که پیشبینی میشد رخ داد و هیچ خریداری پا پیش نگذاشت.
بعد از عملیات ناموفق واگذاری پرسپولیس به سازمان تأمین اجتماعی، صحبت از بانکهای غیردولتی به میان آمد. نام بانک ملت برای خرید باشگاه پرسپولیس و بانک تجارت برای استقلال هم مطرح شد، اما آنچه در این مدت دیده شد، بیمیلی محض بانکها برای در اختیار گرفتن سهام دو تیم بزرگ پایتخت بود و بس.
بعد از اینکه موضوع واگذاری سرخابیها به بانکها مطرح شد، نخستین واکنش، منع بانکها از بنگاهداری بود. با این حال حتی اگر موانع قانونی برطرف شود، باز هم نمیتوان به واگذاری سرخابیها به بانکها یا نهادهای مشابه چندان امیدوار بود.
واقعیت این است که استقلال و پرسپولیس اگر چه از اسمی بزرگ برخوردارند، اما به همان اندازه با مشکلات فراوانی دست و پنجه نرم میکنند.
هر مجموعهای که این دو باشگاه را در اختیار بگیرد صدها میلیارد تومان باید برای یک سال هزینه کند، اما در ازای چنین هزینهای چه آوردهای خواهد داشت؟ بلیتفروشی؟ تبلیغات محیطی یا حق پخش تلویزیونی؟ پاسخ، «هیچکدام» است.
کدام مجموعه دولتی، شبهدولتی یا خصوصی با چنین ارقامی میتواند برای خرید سرخابیها پیشقدم شود و سودی هم نبرد؟ پرسپولیس و استقلال را بخرد، زیر ذرهبین برود و سودی هم نکند و ضرر بدهد؟
باید پذیرفت تا شرایط همینگونه است استقلال و پرسپولیس در واگذاری با چالش بسیار جدی روبهرو خواهند شد.
طبق آگهی منتشر شده، فرآیند واگذاری استقلال قرار است ۲۱ فروردین انجام شود، اما بانک تجارت همانند بانک ملت تاکنون رغبتی برای خرید سهام این باشگاه از خود نشان نداده است.
مالکیت مشترک استقلال و پرسپولیس کماکان مشکل بزرگ این دو باشگاه برای کسب مجوز حرفهای است و باید دید در نهایت این مشکل چگونه حل خواهد شد.
دو باشگاه تا ۱۱ فروردین برای پرداخت و تعیین تکلیف بدهیها فرصت داشتند و گفته میشود مشکل مالکیت مشترک نیز باید تا ۵ اردیبهشت برطرف شود، یعنی ۲۵ روز دیگر. آیا تا آن تاریخ مشکل سرخابیها حل میشود؟ با این اوضاع و احوال بعید است!
الان بیان همین کار رو در قبال خودشون انجام بدن ، به عنوان حقوق هیات دولت و زیر مجموعه سهام رو به خودشون واگذار کنن
اینکه هر بانگی یک شرکت بیمه دارد یک نوع بنگاه داری نیست ؟