بلومبرگ در مطلبی با اشاره به تغییرات آب و هوایی، جنگ در اوکراین و در نتیجه کاهش تولیدات کشاورزی، خطر بروز بحران غذایی در اروپا را واقعی ارزیابی کرد.

بلومبرگ نوشت:  ترکیب دو پدیده آب و هوایی «ال نینو» و «ال نینا» سبب کاهش شدید تولید دانه سویا در آمریکای لاتین شده است. همزمان جنگ روسیه و اوکراین نیز تولید غلات را در این دو کشور بزرگ تولیدکننده محصولات کشاورزی کاهش داده است. ضمن آنکه اندونزی نیز صادرات روغن پالم را به اروپا ممنوع کرده و در این میان منطقه مدیترانه بیش از پیش در حال تبدیل به بیابان است.

نویسنده گزارش بلومبرگ با طرح این پرسش که «آیا با توجه به موارد بالا می‌توان نتیجه گرفت که سال ۲۰۲۴ سال کمبود غذا در اروپا است؟»، پاسخ داده است که در ماه گذشته میلادی نزدیک به ۶۰ مقام اروپایی در بروکسل به عنوان مقر اتحادیه اروپا گرد هم آمدند تا احتمال چنین بحرانی را بررسی کنند و راه‌های مقابله با آنچه که یک بحران غذایی تمام عیار خواندند را بسنجند.

پیوتر مگنشوفسکی مدلساز سیستم و کارشناس سازمان ملل متحد با شبیه سازی بحران غذایی در قاره سبز در همین زمینه هشدار داد: «باید منتظر هرج و مرج باشیم».

به گفته کارشناسان اگرچه ممکن است هشدار بحران غذایی در بهترین نقطه جهان از نقطه نظر امنیت غذایی تاحدودی دور از ذهن باشد، اما اروپا در چهار سال گذشته شاهد شوک‌های بسیاری در تولید مواد غذایی، توزیع و مصرف بوده است.

از نقطه نظر نگارنده این مطلب، همه‌گیری کرونا، جنگ در اوکراین و اختلال در فرایند کشتیرانی در دریای سرخ، زنجیره‌های تامین را مختل کرده و قیمت‌ها را افزایش داده است. علاوه بر این، تغییرات آب و هوایی تولید را در بخش کشاورزی تحت تاثیر قرار می‌دهد.

از همین رو کارشناسان ضمن اذعان به وقوع بحران غذایی در اروپا، بر این باور هستند که باید حواشی را کنار گذاشت و همزمان با دست و پنجه نرم کردن با چالش‌های دیگر، روی روش مقابله [با شرایط احتمالی پیش رو]متمرکز شد.

بحران غذایی با شدت و سرعت در حال نزدیک شدن است

کاتیا سونسون مشاور ارشد سیستم‌های غذایی شورای وزیران شمال اروپا که در شبیه‌سازی بحران غذایی در اروپا شرکت داشته است، ضمن تاکید بر ضرورت اقدام به موقع گفت: رهبران شمال اروپا باید مسئولیت اقدام در مناطق تحت کنترل خود را برعهده گیرند.

مگنشوفسکی نیز در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به امنیت غذایی بالا در اروپا یادآور شد: اگرچه هزینه‌های غذایی در اروپا در مقایسه با کشور‌هایی همچون نیجریه و مصر بسیار پایین‌تر است، اما در این حوزه آسیب پذیری‌هایی وجود دارد.

وی تغییرات آب و هوایی که موجب متاثر شدن بخش تولید کشاورزی شده است را یکی از این حوزه‌ها دانست و افزود: اروپا در سال ۲۰۲۲ شاهد بیش از ۵۰ میلیارد یورو (۵۴.۳ میلیارد دلار) زیان اقتصادی بود که در نتیجه تغییرات اقلیمی به بار آمد.

این کارشناس سازمان ملل متحد اضافه کرد: در نتیجه حمله روسیه به اوکراین، هزینه کود و انرژی برای رشد محصولات کشاورزی و حفظ گلخانه‌ها افزایش یافته است.

بلومبرگ در ادامه با اشاره به شبیه سازی انجام شده در نشست بروکسل، می‌افزاید: شرایط در سال ۲۰۲۵ وخیم‌تر می‌شود؛ به گونه‌ای که سارقان سوپرمارکت‌ها را غارت می‌کنند، پلیس با چالش مقابله با شورش در شهر‌ها روبرو می‌شود، مردم در آلمان نمی‌توانند ماهی و گوشت را در فروشگاه‌های مواد غذایی پیدا کنند و دامداران ورشکسته خواهند شد.

کریس هگادورن دیپلمات بازنشسته آمریکایی حاضر در این نشست نیز تشریح کرد: در حقیقت، دولت‌های کمی در اروپا برای مدیریت بحران‌های غذایی در آینده آمادگی دارند.

وی افزود: ما در سه سال گذشته در بحران زندگی کرده‌ایم. باید کار‌های بیشتری انجام دهیم، زیرا بحران با سرعت و شدت در حال نزدیک شدن است.

منبع: ایرنا

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۶
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۱۳ ۱۸ اسفند ۱۴۰۲
اروپایی ها سالهای درازی استعمارگر بوده اندوباحق کشورهای استعمارشده به نان ونوارسیدندحالانوبت خودشان است که طعم گرسنگی رابچشندمثل کشورهای آفریقایی بدبخت که نابودشدن اند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۲۴ ۱۷ اسفند ۱۴۰۲
قحطی ده ساله در راهه و همه کشورا باید روغن و قند ذخیره کنن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۳:۴۰ ۱۷ اسفند ۱۴۰۲
مردم کشور خودمون صف کیلومتری وای میستن برای یه کیلو گوشت
خدا ازتون نگذره
Iran (Islamic Republic of)
مصلح
۲۱:۵۶ ۱۶ اسفند ۱۴۰۲
برای بشر دو راه مانده :کاهش داوطلبانه جمعیت با برنامه ریزی یا کاهش اجباری آن توسط دست بی رحم طبیعت.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۴۹ ۱۶ اسفند ۱۴۰۲
#بحران_غذایی_سخت_اروپا
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۳۹ ۱۶ اسفند ۱۴۰۲
مثله ما عادت میکنند.
Iran (Islamic Republic of)
غفار
۲۰:۱۴ ۱۶ اسفند ۱۴۰۲
تمدن وحشی غرب ازجمله اروپاوآمریکا درحال نابودیه
الله اکبرومرگبراروپاوآمریکا
آنهاهمان زامبی های وحشی هستند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۱۲ ۱۶ اسفند ۱۴۰۲
اومای گاد الله اکبر ""
مرگبراروپاوآمریکا ""
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۴۸ ۱۶ اسفند ۱۴۰۲
بحران غذایی هم مثل همون زمستان سخت که میگفتید هستش درسته؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۴۴ ۱۶ اسفند ۱۴۰۲
طفلی ها گناه دارن بیاین ایران زندگی کنید همه چیز به وفوررررررررر موجوده
Iran (Islamic Republic of)
غفار
۲۰:۱۱ ۱۶ اسفند ۱۴۰۲
بیاین اینجارانت خواری کنید
خخخخخخخخخخخخخخخخ
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۲۱ ۱۶ اسفند ۱۴۰۲
ناشکری نکن‌درسته گرونیه ولی همه چیزهست خداراشکرتاحالاهم کسی ازگرسنگی نمرده مردم‌ایران رحم دارن وخیرزیادن یه لحظه‌خودتافلسطین جای اوناتصورکن‌ باناسپاسی شمامردم‌ وضع داره بدترمیشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۲۰ ۱۷ اسفند ۱۴۰۲
به ناشناس 23:21
لابد بچه شیر خواره نداری درسته؟
اینکه شیر خشک با کد ملی آن هم به تعداد مشخص در ماه اسمشو چی میزاری؟
اگر هدف کنترل که دست مصرف کننده واقعی برسه تعداد نوزادان سن شیر خواره و والدین آنها در سیستم ثبت احوال مشخصه شیر خشک بر همین اساس کد ملی ثبت و دریافت میشه چرا سهمیه بندی شده برای شکم نوزادان!؟
مگر خورد خوراک نوزادان در حال رشد یکیه!!؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۱۳ ۱۶ اسفند ۱۴۰۲
وقتی جنگ روسیه با اوکراین ادامه پیدا می‌کنه باید منتظر کبود مواد غذایی در سراسر دنیا باشیم پوتین زورگو دست سر دولت ملت اوکراین بردار
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۲۱ ۱۶ اسفند ۱۴۰۲
بیان پیش ما ایران؛ اینقدر میوه و گوشت و مواد غذایی درجه یک و ارزون خوردیم داریم میترکیم...!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۱۷ ۱۶ اسفند ۱۴۰۲
بیچاره ها
آخرین اخبار