در برنامه زنده شبکه دنا مطرح شد؛

از توصیه به دوری از بداخلاقی طرفداران نامزدها تا جرم بودن تفرقه قومی در تبلیغات

دادستان مرکز استان گفت:نامزدهای انتخاباتی و طرفداران ضمن ایجاد شور و نشاط از تخریب و توهین دیگر نامزدها بپرهیزند و از خط قرمزها عبور نکنند.

دادستان مرکز استان با تاکید بر رعایت قانون تبلیغات توسط نامزدهای انتخاباتی و طرفداران گفت: اقداماتی که تفرقه قومی و مذهبی ایجاد می‌کند جرم است و ماده قانونی دارد.

ملک حسینی افزود: برخی طرفداران نامزدها در فضای مجازی برای تبلیغات و تخریب نامزد دیگر الفاظ توهین آمیزی بکار برده بودند که برای آنها تشکیل پرونده کردیم.

وی تاکید کرد: توهین به افراد هم تشویش اذهان عمومی و هم در حوزه حقوق خصوصی افراد است.

ملک حسینی ادامه داد: یکی از سیاست‌های اصلی قوه قضاییه پیشگیری از وقوع جرم است، تاکنون ۴ جلسه با اعضای ستاد انتخابات برگزار شده است، برخوردهایی با برخی از مدیرانی انجام شد که حتی تخلف جزئی داشتند.

ملک‌حسینی گفت: هفته آینده جلسات مشورتی آغاز خواهد شد و مشورت لازم به نامزدهای انتخابات داده خواهد شد.

وی افزود: هر کسی به هر نحوی که در انتخابات شرکت کند (لیدرها، نامزدها و مردم)، قطعاً این ایفای نقش تیری به دشمن خواهد بود و این اجروقرب خواهد داشت.

دادستان مرکز استان خطاب به نامزدهای انتخابات و طرفداران آنها توصیه کرد: نامزدهای انتخابات و لیدرهایشان و طرف‌داران، بدانند ۱۱ اسفند انتخابات است و فردای آن روز نتیجه انتخابات اعلام می‌شود، الان در شور و حرارت انتخاباتی گاهی فوران می‌کند و حرف‌هایی زده می‌شود که دلیل و مستندی ندارد.

ملک‌حسینی تاکید کرد: این هشدار را هم می‌دهیم که دستگاه قضایی در کنار ستاد انتخابات کمک خواهد کرد و انتظار داریم خطوط قرمز رعایت شود، و این موارد روبه‌کاهش باشد.

علی ملک‌حسینی ادامه داد: نمی‌شود، بگوییم هیچ تخلفی انجام نمی‌شود، در کل هستی نیز این‌طور نیست که تخلف و ایرادی نبینیم، اما اگر کسی ادعایی دارد، با سند و مدرک ارائه کند. وی اضافه کرد: افرادی که فکر می‌کنند در روند انتخابات تخلفی صورت می‌گیرد، بدانند؛ دستگاه قضایی و دستگاه انتظامی سلامت و امنیت انتخابات را تضمین خواهند کرد.

رئیس‌دفتر شورای نگهبان استان کهگیلویه و بویراحمد که به‌صورت تلفنی وارد این گفت‌وگو شد، هم اظهار کرد: فضای خوبی ایجاد شده، ولی انتظار است در کنار این آزادی سیاسی، بداخلاقی دیده نشود.

مهدی جوکار افزود: در راستای قانون انتخابات مهم‌ترین چیزی که باید داشته باشیم تبلیغات مجاز و بااخلاق است، می‌طلبد هرگونه توهین و تهمت و برچسب‌زنی کنار گذاشته شود، مردم نیاز به آرامش دارند، برچسب‌زنی‌ها و متهم‌کردن کاندیداها ناآرامی ایجاد می‌کند.

وی تاکید کرد: اگر داوطلبین و لیدرهای آنها بخواهند با روش‌های مخربی به دنبال کسب آرا باشد، صلاحیت آن‌ها متزلزل اعلام می‌شود.

جوکار ادامه داد: بر اساس ماده ۳ قانون انتخابات، شورای نگهبان هر لحظه قادر خواهد بود از نظر قانونی، صلاحیت آنان را رد کند.

رئیس‌دفتر شورای نگهبان استان کهگیلویه و بویراحمد دو توصیه جدی به نامزدها و طرفداران کرد: داوطلبینی که مجریان انتخابات را به مهندسی انتخابات متهم می‌کنند، دست از این‌ اتهامات بردارند، هر کسی که این ‌اتهام را بزند و چنانچه بدون سند باشد، با ردصلاحیت مواجه خواهد شد و دوم اگر کاندیدها و لیدرهای آنان اقداماتی انجام دهند که منجر به ناآرامی یا آسیب اجتماعی شود، ردصلاحیت فرد را می‌تواند در بر داشته باشد، بنابراین برچسب زدن‌ها کنار گذاشته شود و با ارائه برنامه‌های خود، خود را در معرض انتخاب مردم قرار دهند.

جواد هاشمی معاون سیاسی استاندار کهگیلویه و بویراحمد هم با اشاره به اینکه در هیچ دوره‌ای تا این اندازه انسجام میان مجریان انتخاباتی و ناظرین نبوده است گفت:  ما حدود ۱۶ هزار نفر از جمله ناظران، اعضای شعب، محافظان صندوق‌ها، بازرس‌ها و... را باید مدیریت کنیم، در هیچ دوره‌ای این‌گونه نبوده که از ظرفیت همه افراد کاندیداها استفاده شود.

وی افزود: در شعبه اخذ رأی هیچ حق‌الناسی ضایع نخواهد شد. معاون استاندار گفت: روی هر صندوقی ۳ تا ۵ نفر ناظر وجود دارد و حتی برای کاربر نیز ناظر قرار داده شده است.

هاشمی ادانه داد: چند شعبه‌ای که می‌گفتند مشکل دارد، تیم فرستادیم و چینش اعضای شعب را کنترل کردیم که صیانت از آرای مردم به‌طور کامل انجام شود کاندیداها باید وحدت ایجاد کنند، نه تفرقه.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.