برداشت بی رویه آب جان تالاب‌های همدان را به خطر می‌اندازد

رئیس اداره مدیریت زیستگاه و امور مناطق اداره کل محیط زیست همدان گفت: خشکسالی، برداشت بی رویه آب و کشت محصولات پر آب بر از آفت‌های تالاب‌های این استان است.

فاطمه کاظمینی گفت: استان همدان دارای ۲۷ تالاب است که سه تالاب چمشور و پیرسلمان اسدآباد و آق گل ملایر از جمله تالاب‌های طبیعی و مابقی تالاب‌های مصنوعی شامل آب بندها، سدها، کانال ها، تصفیه خانه‌ها و رودخانه‌ها است.

او گفت: مهمترین چالش پیش روی تالاب ها، برداشت بی رویه آب با کشاورزی ناپایدار در حاشیه تالاب‌ها است همچنین عوامل اقلیمی، کم آبی و کاهش بارش‌ها خشکی تالاب‌ها را تشدید کرده است.

رئیس اداره مدیریت زیستگاه و امور مناطق اداره کل محیط زیست همدان گفت: تالاب‌های مصنوعی این استان نیز منبع تامین آب دائمی ندارند و مهمترین منبع آن‌ها بارش‌ها است.

کاظمینی گفت: از محل طغیان رودخانه قره چای آب مورد نیاز تالاب آق گل ملایر تامین می‌شود، اما این تالاب پس از سیلاب سال ۱۳۹۷ به مدت حدود سه سال آبگیری شد، اما از اواخر سال ۱۳۹۹ رو به خشکی رفت.

او گفت: تامین نیاز آبی این تالاب به لحاظ تقسیم بندی منابع آبی در حوزه آبخیز دریاچه نمک از سوی سازمان محیط زیست در دست مطالعه و بررسی است و پس از پایان مطالعه، وزارت نیرو مکلف به تامین حق آبه این تالاب در ملایر است.

رئیس اداره مدیریت زیستگاه و امور مناطق اداره کل محیط زیست همدان گفت: کشت محصولات پر آب بر در حاشیه تالاب از دیگر علل افت و خشک شدن آب این تالاب‌ها به شمار می‌رود برای نمونه در حاشیه تالاب پیرسلمان اسدآباد ذرت و چغندر کشت می‌شود.

کاظمینی گفت: وضعیت منابع آبی تالاب پیرسلمان به گونه‌ای است که با پایان برداشت محصولات پر آب بر دوباره شاهد جوشش آب در این تالاب بوده و کم کم آب تالاب بالا می‌آید.

او گفت: خشک شدن تالاب‌ها پیامد‌های منفی زیادی به همراه دارد برای نمونه ممکن است به کانونی برای تولید گرد و غبار تبدیل شود و گونه‌های گیاهی و تنوع زیستی به مرور از بین برود.

رئیس اداره مدیریت زیستگاه و امور مناطق اداره کل محیط زیست همدان گفت: گیاهان در این گونه تالاب‌ها رو به خشکی می‌رود همچنین پرندگان مهاجر در تالاب‌های خشک فرود نمی‌آیند.

برچسب ها: محیط زیست ، خشکسالی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.