رئیس سازمان تنظیم مقررات: با اپراتور‌ها توافق کرده‌ایم که بسته‌های فعلی اینترنت حذف نشوند

لاجوردی گفت: با اپراتور‌ها توافق کرده‌ایم که قیمت ترافیک داخلی تغییر نیابد و قیمت ترافیک بین الملل حداکثر ۳۴ درصد افزایش پیدا کند.

امیر لاجوردی در نشست «بررسی و تبادل نظر پیرامون انجام تعهدات اپراتور‌ها برای بهبود کیفیت اینترنت با توجه به تغییرات تعرفه‌ای» اظهار کرد: وزارت ارتباطات و رگولاتوری توسعه ارتباطات با کیفیت را از وظایف اصلی خود می‌دانند، یکی از موضوعات ما در دولت سیزدهم توسعه شبکه ارتباطی ثابت است که مبتنی بر پروژه فیبرنوری تعریف شده است تا انشالله بتوانیم تا پایان دولت ۲۰ میلیون پوشش را برای مردم فراهم کنیم.

وی، ادامه داد: ما با همکاری اپراتور‌ها پروژه فیبرنوری را اجرا می‌کنیم و این قول را می‌دهیم که تا پایان سال جاری به هشت میلیون پوشش برسیم؛ اپراتور‌ها روزانه و در لحظه فعالیت و نکات جدید را در سامانه ثبت می‌کنند البته توسعه شبکه سیار هم در دستور کار قرار دارد و محدود به شبکه ثابت نشدیم.

لاجوردی، افزود: فناوری نسل پنجم در دستور کار قرار گرفته است، همچنین مزایده فرکانس‌های ۳۶۰۰ تا ۳۸۰۰ به زودی برگزار خواهد شد که این فرکانس‌ها مرتبط با فناوری نسل پنجم هستند.

رئیس رگولاتوری، تاکید کرد: به موازات توسعه شبکه ثابت، شبکه سیار هم باید توسعه یابد تا بار ترافیکی از شبکه سیار به شبکه ثابت منتقل شود تا شاهد افزایش کیفیت در هر دو شبکه باشیم.

وی، خاطرنشان کرد: آمار سرمایه گذاری اپراتور‌ها را در دست داریم و در سال ۱۳۹۶ مجموع سرمایه گذاری اپراتور‌های ایرانسل، همراه اول و رایتل بالغ بر ۱۳۰۰ میلیون دلار بوده است که در سال ۱۴۰۱ این رقم به ۵۸۰ میلیون دلار رسیده است و روند کاهش سرمایه گذاری کاملا مشهود است.

رئیس رگولاتوری، اشاره کرد: آخرین تعرفه گذاری در بخش ارتباطات در حوزه پیامک موبایل سال ۸۹، مکالمه همراه سال ۹۲، مکالمه ثابت سال ۹۵، داده همراه سال ۹۵ و داده ثابت نیز سال ۹۶ بوده است.

معاون وزیر ارتباطات، عنوان کرد: بر اساس آمار بانک مرکزی و مراکز مرتبط، سهم بخش ارتباطات از تولید ناخالص داخلی مشخص است و روند آن نزولی بوده است.

وی، بیان کرد: وزارت ارتباطات معتقد است که افزایش کیفیت بدون سرمایه گذاری امکان پذیر نیست و تلاش کردیم که با کمک اپراتور‌ها و مردم بتوانیم برنامه‌ای را پیش بینی کنیم که با افزایش تعرفه ۳۴ درصدی، شرایط تعرفه‌ای را برای اپراتور‌ها شتاب دهیم تا شاهد سرمایه گذاری بیشتری باشند؛ بحث افزایش تعرفه اینترنت بحث دیروز و امروز نیست و از اول دولت سیزدهم پیگیر آن بوده ایم و در نهایت افزایش تعرفه منوط به سرمایه گذاری در شبکه است و در این خصوص با اپراتور‌ها به توافق رسیده ایم.

لاجوردی، اضافه کرد: برخی از توافقات شامل افزایش ۱۰ درصدی تعداد سایت نسل پنجم تا پایان سال ۱۴۰۳، افزایش پوشش نسل چهار در کشور به ۹۶ درصد تا پایان سال ۱۴۰۳ و افزایش ۳۰ درصدی میانگین سرعت اینترنت در شش ماه آینده می‌باشد.

وی، تشریح کرد: توزیع ترافیک موضوع مهمی است که برای اپراتور‌های ثابت و سیار در نظر داریم؛ هسته بسیاری از اپراتور‌ها علی الخصوص اپراتور‌های ثابت متمرکز است که لازمه آن افزایش سرمایه گذاری در این حوزه است.

رئیس رگولاتوری، اظهار کرد: با اپراتور‌ها توافق کرده ایم که بسته‌های اینترنت فعلی حذف نشوند، قیمت ترافیک داخلی تغییر نیابد، قیمت ترافیک بین الملل حداکثر ۳۴ درصد افزایش پیدا کند، همچنین در فاز اول ۱۲ دی ماه ۱۰ گیگ اینترنت به مردم هدیه داده شد.

لاجوردی خاطرنشان کرد: در همین راستا اپراتور‌ها بسته‌های خود را اعلام کرده اند و برای اطلاع رسانی به مردم در سایت خود ذکر کرده اند، ما نیز در وزارت ارتباطات به صورت لحظه‌ای میزان توسعه را رصد و گزارش‌های فصلی آن‌ها را دریافت می‌کنیم و هم در سامانه نت سنج پلاس میزان پیشرفت در توسه شبکه و بهبود شاخص‌های ارتباطی و افزایش سرعت اینترنت قابل مشاهده است.

قائم مقام وزیر ارتباطات: تعهد اپراتور‌ها در افزایش سرعت اینترنت، سختگیرانه، اما شدنی است

لاجوردی، رئیس رگولاتوری در این نشست و در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه فعلا تمرکز وزارت ارتباطات و اپراتور‌ها روى پوشش است و با توجه به موانع و مشکلاتى که براى اتصال وجود دارد، چه برنامه اى براى رفع این موانع و تشویق و تغییر عادات مردم براى اتصال به شبکه فیبر دارید، گفت: درست است که تمرکز ما روی پوشش است، ولی برای اتصال هم برنامه داریم. در سال ۱۴۰۲ تمام توانمان را بر روی پوشش گذاشتیم، ولی برای سال بعد پیش بینی ما این است که در نیمه دوم سال بعد، در بحث اتصال سرمایه گذاری خوبی داشته باشیم.

وی، ادامه داد: یکی از موضوعاتی که الان مطرح است بحث انتقال از شبکه مبتنی بر ADSL به شبکه مبتنی بر فیبرنوری است و اکنون حدود ۱۱ میلیون مشترک در شبکه ADSL داریم و انتقال از فناوری قدیمی به شبکه مبتنی بر فیبر یکی از موضوعاتی است که می‌تواند جهش در میزان اتصال را فراهم کند.

لاجوردی، اظهار کرد: یکی از کار‌های دیگری که با برخی از اپراتور‌های فعال در حوزه فیبر پیش می‌بریم بحث استفاده و تخصیص برخی از باند‌های فرکانسی است که بتوانیم به اپراتور‌ها اختصاص دهیم تا در بازه زمانی کمی، اتصال کاربر را فراهم کنند تا موضوع اتصال مبتنی بر فیبر انجام شود.

رئیس رگولاتوری، خاطرنشان کرد: موضوع دیگری که با کمک وزارت نیرو پیگیری می‌کنیم بحث استفاده از زیرساخت‌های این وزارتخانه است که بتوانم امکان اتصال سریعتر را فراهم کنیم.

وی، افزود: موضوع بعدی یارانه‌ای است که وزارت ارتباطات به اپراتور‌های ارتباطی برای بحث اتصال می‌دهد و در سال آینده روی این موضوع تمرکز ویژه‌ای خواهیم داشت.

لاجوردی، گفت: برای برخی از مراکز خاص مصوبه‌ای برای اتصال و هزینه‌های مرتبط داشتیم که از مودم گرفته تا تامین هزینه سرویس که مصوبه کمیسیون بود و در دستور کار است و در سال آینده عملیاتی شود.

رئیس رگولاتوری، اظهار کرد: تعهدی که برای اپراتور‌ها در بحث سرعت گذاشتیم سختگیرانه، اما شدنی است. اگر اپراتو‌ها تعهد خود را انجام ندهند مشمول جریمه می‌شوند. اکنون اپراتور‌ها پروانه UNSP را دریافت کردند و با این پروانه در هر بار تخلف تا پنج درصد از درآمدشان مشمول جریمه می‌شود و ساز و کار‌های ضمانت اجرایی برای آن‌ها دیده شده است.

وی، افزود: یکی دیگر از حمایت‌ها که در نظر گرفته شده بود در افزایش تعرفه، هدیه‌های رایگانی بود که برای مردم در نظر گرفته شده بود که همچنان برقرار است و تا کنون حدود ۴ میلیون نفر ثبت نام کردند و از این هدیه بهره‌مند هستند.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر آنکه اگر مشترکین با حذف بسته اى از طرف اپراتورى مواجه شوند، آیا سامانه اى براى شکایت آن‌ها وجود دارد، گفت: سامانه ۱۹۵ هم شماره تماس است و هم سامانه که اگر کسی شکایتی داشت، هم به پشتیبانی خود اپراتور و هم به سامانه ۱۹۵ رگولاتوری اعلام می‌کنند و زمان پاسخگویی به این شکایات روند کاهشی دارد و به زودی داده‌های تحلیلی سامانه ۱۹۵ برای سه سال گذشته را در اختیار مردم می‌گذاریم که با جزئیات آشنا شوند و اپراتور‌هایی که زحمت می‌کشند و تلاش می‌کنند که سریع‌تر به تیکت‌ها رسیدگی کنند، تشویق شوند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۹
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۴۴ ۰۴ بهمن ۱۴۰۲
وای فای رو برسونین با موبایل هر کاری دلتون میخواد بکنین
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۳۴ ۰۴ بهمن ۱۴۰۲
چقدر خوب
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۲۳ ۰۳ بهمن ۱۴۰۲
بسته ۷ گیگ همراه اول حذف شده.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۴۶ ۰۳ بهمن ۱۴۰۲
تا جایی که یادمه نت ۸ مگ با ۸۰۰ گیگ حجم ما میخریدیم ۵۰ تومن الان رفتم زده ۸ مگ با ۱۵ گیگ ۵۰ تومن یعنی حجم رو ۳۵ برابر کاهش دادن
بعد تو سامانه شکایت میکنی میگن افزایش قیمت رخ نداده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۳۱ ۰۳ بهمن ۱۴۰۲
بسته مکالمه ها را هم گرون کردند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۴۴ ۰۳ بهمن ۱۴۰۲
خدا وکیلی این طرز کشور داریه .... ؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۴۴ ۰۳ بهمن ۱۴۰۲
ایرانسل اومده 300مگ ۹۰۰تومنی رو کرده ۱۸۰۰تومن یعنی ۱۰۰درصد گرون کرده چه توضیحی دارید بدید؟!؟!؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۰۱ ۰۳ بهمن ۱۴۰۲
اصلا وقتی وای فای هست اینترنت موبایل رو بکنن ده برابر اینترنت موبایل مال پولداراست و وای فای مال مستضعفاست
Iran (Islamic Republic of)
م
۲۰:۳۸ ۰۳ بهمن ۱۴۰۲
حالت خوبه؟ چی میزنی؟ اینترنت گرون شده که شامل اینترنت وای فای هم میشه. قرصهاتو بشور بخور
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۱۶ ۰۳ بهمن ۱۴۰۲
این چه دیدی داری یکی بدبخت مستاجره وامکان دسترسی به وای فای نداره ومجبوره متوجه هستی مجبوررره ازاینترنت موبایل استفاده کنه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۲۹ ۰۳ بهمن ۱۴۰۲
واقعا چگونه به این توافق رسیدین جناب رئیس؟؟
واقعا ملت باید قدر دان مذاکرات شما با اپراتورها باشن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۴۷ ۰۳ بهمن ۱۴۰۲
وزارت ارتباطات باید درش گل گرفت
کلا تمام مشکلات مردم از دولت و دولت سایه است
هیچ مافیا و مردم عادی باعث مشکل نیستند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۴۷ ۰۳ بهمن ۱۴۰۲
خوب اپراتور پول اینترنت بین الملل رو اول میگیره و براش مهم نیست ما مصرف داخلی داریم یا خارجی.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۴۴ ۰۳ بهمن ۱۴۰۲
سرعت اینترنت مخصوصا خانگی افتضاح به تمام معنا است حتی بعضی سایتهای و اپ های داخلی هم با تاخیر باز میکنه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۴۴ ۰۳ بهمن ۱۴۰۲
سرعت اینترنت بسیار اومده پایین
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۰۴ ۰۳ بهمن ۱۴۰۲
جالبه نزدیک انتخابات هم اینترنت گرون میشه، هم سهمیه های بنزین کم و ذخیره سازی اش کمتر
همه ی اینها اتفاقی شده یا جریان نفوذ واقعیت داره؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۴۶ ۰۳ بهمن ۱۴۰۲
جریان نفوذ نیست کی اینکارها رو کرد ؟ دولت
جریانی که دوست دارن مشارکت حداقل باشه یا همون جبهه خاص با دولت اینکارو کردند
بدنه دولت هم کلی از جبهه خاص هستند
چون تو مشارکت زیاد هیچ شانسی ندارند
Iran (Islamic Republic of)
علیرضا
۲۱:۲۱ ۰۳ بهمن ۱۴۰۲
از دید من خیلی از مدیران و نمایندگان دقیقا نقشه دشمن را دارن اجرا میکنن و فقط به نفع سرمایه دارها دارن کار میکنند بله جهانی سازی اینطوریه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۵۱ ۰۳ بهمن ۱۴۰۲
سرچ گوگل، اینترنت بین الملل حساب میشه ایا؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۱۲ ۰۳ بهمن ۱۴۰۲
لطفتون از سر ملت کم نشه الهی!!
چقدر به فکر ماهستین... چطور جبران کنیم حالا؟؟
Russian Federation
omid
۱۶:۰۵ ۰۳ بهمن ۱۴۰۲
به خدا دیگه تحمل این کشور رو ندارم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۵۹ ۰۳ بهمن ۱۴۰۲
اینترنت رو خدایی خیلی گرون کردین آخه کمی رحم کنین
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۵۶ ۰۳ بهمن ۱۴۰۲
پس چرا گفته بودن بسته های قبلی ذخیره می مونه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۵۶ ۰۳ بهمن ۱۴۰۲
کجای کاری عمویی بسته ها رفتن که رفتن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۵۲ ۰۳ بهمن ۱۴۰۲
توافق شد!!
یعنی چی؟ یعنی حذف کرده بودند الان توافق کردین که حذف نشوند برگرده به روال سابق!!؟
یک هفته نشد حرف خودشونم قبول ندارند!!!
اول گفتند مردم شکایت کنند
الان میگن توافق کردیم که حذف نشوند!!!!؟
Iran (Islamic Republic of)
مسلم
۰۷:۴۲ ۰۴ بهمن ۱۴۰۲
یعنی قرار بود بسته هتا حذف بشه ؟؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۴۸ ۰۳ بهمن ۱۴۰۲
ترافیک داخلی افزایش پیدا کنه ترافیک خارجی ۳۴ درصد فقط گران بشود ؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۲۶ ۰۳ بهمن ۱۴۰۲
چرا بین الملی این همه گرون شه
تازه باید ده تا فیلتر شکن هم بخریم
سرعت هم که داغون تر میشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۲۴ ۰۳ بهمن ۱۴۰۲
یعنی تا حالا بسته های قبلی حذف میشده ؟؟؟؟
آخرین اخبار