پویش تغذیه سالم در استان اردبیل آغاز شد

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان اردبیل از آغاز پویش تغذیه سالم در این استان خبر داد.

دکتر محمد جعفرزاده زمان اجرای پویش ملی سلامت را اول تا ۱۵ بهمن ماه اعلام کرد و گفت: این پویش با هدف اطلاع‌رسانی تغذیه سالم به شهروندان آغاز شده است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان اردبیل افزود: امروزه بیماری‌هایی مانند دیابت، پرفشاری خون، اختلالات چربی خون، سکته‌ها و سرطان‌ها اصلی‌ترین عوامل مرگ و میر و ناتوانی در جامعه محسوب می‌شود و به همین علت، اصلاح شیوه زندگی به خصوص اتخاذ رژیم غذایی مناسب راهکار اساسی برای مقابله با این بیماری‌هاست.

به گفته او، اصلاح الگوی تغذیه مردم در خصوص مصرف ناکافی میوه و سبزی ، مصرف ناکافی لبنیات، مصرف بیش از حد نمک و عادات غلط در استفاده از نمک مانند استفاده از نمکدان سر سفره و پاشیدن نمک قبل از چشیدن غذا ضروری است.

دکتر جعفرزاده تصریح کرد: عادات غذایی مانند مصرف زیاد روغن، مصرف بیش از حد قند و شکر، مصرف شیرینی و شکلات، نوشابه‌های گازدار و سایر نوشیدنی‌های شیرین، مصرف بیش از حد غذاهای آماده، فاصله گرفتن از غذاهای سنتی و مصرف زیاد غذاهای پر انرژی با ارزش غذایی پایین در جامعه نیازمند اصلاح است.

او افزود: اضافه وزن و چاقی در بزرگسالان استان اردبیل حدود ۷۲ درصد است و ۴۸ درصد جمعیت استان نیز فعالیت فیزیکی کافی را ندارند و همین امر نشان می‌دهد که اصول تغذیه درست در میان اهالی استان رعایت نمی‌شود.

دکتر جعفرزاده گفت: علاوه بر این ۲۵ درصد جمعیت استان اردبیل دارای الگوی نامطلوب مصرف لبنیات بوده و ۲۳ درصد جمعیت این استان نیز دارای الگوی نامطلوب مصرف نمک در سفره هستند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل همچنین افزود: با توجه به این موضوعات، پویش ملی سلامت با هدف اطلاع رسانی تغذیه سالم و با شعارهای "انتخاب همه نمک کم، اما تصفیه شده یددار" و "از کودکی تا پیری، لبنیات دوست سلامتی" در استان آغاز شده است.

او اظهار امیدواری کرد که با مشارکت تمام افراد جامعه در اطلاع‌رسانی و انتقال پیام‌های آموزشی، رفتار تغذیه‌‎ای مردم اصلاح شود و شاهد تاثیرگذاری این پویش در سلامت مردم باشیم.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.