۵ باور غلط درباره سرماخوردگی

ممکن است شما برای جلوگیری از سرماخوردگی یا درمان آن همچنان از توصیه‌هایی پیروی کنید که در طول سال‌ها از والدین، پدربزرگ و مادربزرگ‌تان آموخته‌اید، اما اغلب این آموخته‌ها بیشتر می‌توانند به افسانه نزدیک باشند تا حقیقت.

نشریه پزشکی Everyday Health به برخی از این باور‌ها و حقایق در مورد سرماخوردگی پرداخته است:

آنتی‌بیوتیک‌ها سرماخوردگی را درمان می‌کنند

دکتر «دارون گرش» از اعضای «هیئت مدیره آکادمی پزشکان خانواده آمریکا» می‌گوید: آنتی‌بیوتیک‌ها با کشتن باکتری‌ها یا کاهش رشد آن عمل می‌کنند و می‌توانند عفونت‌های باکتریایی مانند برونشیت، گلودرد استرپتوکوکی و عفونت گوش را درمان کنند. سرماخوردگی ناشی از عفونت ویروسی است و این دارو‌ها نمی‌توانند عفونت‌های ویروسی را درمان کنند. استفاده نادرست از این دارو‌ها باعث مقاومت خطرناک آنتی بیوتیکی می‌شود.

ویتامین C از سرماخوردگی جلوگیری می‌کند

«کاترین لینگ»، استادیار دانشکده پرستاری دانشگاه «جان هاپکینز» در «بالتیمور»، می‌گوید: شواهد در مورد تأثیر ویتامین C برای جلوگیری از سرماخوردگی مشخص نیست. شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد ممکن است این ویتامین مدت سرماخوردگی را برای برخی افراد کمی کوتاه کند. اما افرادی که بیماری کلیوی دارند و آن‌هایی که باردار هستند، نباید دز‌های زیادی از ویتامین C مصرف کنند.

بیرون رفتن با مو‌های خیس باعث سرماخوردگی می‌شود

دکتر گرش می‌گوید: در حالی که بیرون رفتن با مو‌های خیس ممکن است به شما احساس سرما بدهد، اما باعث سرماخوردگی یا بیماری دیگری نمی‌شود. این دسته از بیماری‌ها توسط ویروس‌ها و باکتری‌ها ایجاد می‌شوند و معمولاً زمانی که شما در تماس نزدیک با فرد دیگری هستید که بیمار است، قابل انتقال هستند.

سرماخوردگی شما مسری نیست مگر اینکه تب داشته باشید

گرش می‌گوید: برای مسری بودن سرماخوردگی لازم نیست حتما تب داشته باشد. در واقع، برخی از افراد ممکن است علائم بسیار کمی داشته باشند، اما همچنان ویروس سرماخوردگی را منتقل کنند. سرماخوردگی حتی یک روز قبل از شروع علائم می‌تواند مسری باشد. این بیماری در چهار روز اول پس از شروع علائم بیشترین میزان سرایت را دارد. ویروس‌ها می‌توانند برای هفته‌ها حتی پس از از بین رفتن علائم در بدن باقی بمانند، اما احتمال انتشار عفونت با گذشت زمان کاهش می‌یابد.

دوره سرماخوردگی باید طی شود و کار زیادی برای پیشگیری از آن نمی‌توان کرد

این درست نیست. گرش می‌گوید: در طول ماه‌های زمستان، رعایت اقدامات احتیاطی در برابر سرماخوردگی و سایر بیماری‌ها مهم‌تر از همیشه است. به گفته او بهترین راه‌های پیشگیری از سرماخوردگی عبارتند از: شستن مکرر دست‌ها با صابون، هیدراته ماندن، خوردن غذا‌های سالم و غنی از مواد مغذی برای تقویت سیستم ایمنی بدن، خواب کافی و دوری از بیماران.

به گفته گرش، اگرچه واکسنی برای سرماخوردگی وجود ندارد، واکسن‌های دیگر می‌توانند به پیشگیری از عفونت‌های تنفسی که علائمی شبیه سرماخوردگی دارند، کمک کنند؛ از قبیل واکسن‌های آنفلوآنزا، واکسن‌های کووید و برای افرادی که واجد شرایط هستند، واکسن‌های RSV (ویروس سینسیشیال تنفسی).

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۵
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
سیاوش توکلی
۱۲:۵۱ ۳۰ دی ۱۴۰۲
سلام بنظرتون عکس از این بهتر پیدا نمی شد ؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۰۴ ۳۰ دی ۱۴۰۲
به این قسمت توجه کنید:
دکتر گرش می‌گوید: در حالی که بیرون رفتن با مو‌های خیس ممکن است به شما احساس سرما بدهد، اما باعث سرماخوردگی یا بیماری دیگری نمی‌شود.
وقتی سر آدم خیس است، به علت اینکه ظرفیت گرمایی ویژه آب بالا است ( ظرفیت گرمایی ویژه هر ماده یک خاصیت فیزیکی آن ماده است)، باعث میشود دمای سرد مدت زمان بیشتری روی پوست آدم بماند و این کار باعث تحریک سینوسها شده و باعث آبریزش بینی و سردرد به مدت چند روز میشود و در بعضی مواقع منجر به عفونت سینوسها هم میشود.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۰۴ ۳۰ دی ۱۴۰۲
به این قسمت توجه کنید:
دکتر گرش می‌گوید: در حالی که بیرون رفتن با مو‌های خیس ممکن است به شما احساس سرما بدهد، اما باعث سرماخوردگی یا بیماری دیگری نمی‌شود.
متاسفانه این اقای گرش سواد زیادی نداشته است. وقتی سر آدم خیس است، به علت اینکه ظرفیت گرمایی ویژه آب بالا است ( ظرفیت گرمایی ویژه هر ماده یک خاصیت فیزیکی آن ماده است)، باعث میشود دمای سرد مدت زمان بیشتری روی پوست آدم بماند و این کار باعث تحریک سینوسها شده و باعث آبریزش بینی و سردرد به مدت چند روز میشود و در بعضی مواقع منجر به عفونت سینوسها هم میشود.
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
ناشناس
۱۰:۱۶ ۳۰ دی ۱۴۰۲
من سرما خوردم چی بخورم سریع خوب شم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۵۰ ۰۱ بهمن ۱۴۰۲
هویج بخور
آخرین اخبار