۴۵۰ هزار تن سیب زمینی روی دست کشاورزان اردبیلی ماند

مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل گفت: بیش از ۴۵۰ هزار تن محصول سیب زمینی تولید شده در این استان روی دست کشاورزان مانده است.

غفور آقایی مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل گفت: با گذشت نزدیک چهار ماه از برداشت محصول سيب زمینی هم اکنون بالغ بر ۴۵۰ هزار تن سیب زمینی مازاد استان اردبیل آماده انتقال به بازار و صادرات است و با توجه به زمان محدود و فساد پذیری محصول، فرصت کمی برای فروش این میزان از محصول در بازارهای خارجی و داخلی وجود دارد.

او تولید زیاد محصول در بیشتر استان‌ها، قیمت پایین برخی ارقام پرمحصول و نیز توقف صادرات را از مهمترین علل فروش نرفتن محصول سیب زمینی استان اردبیل برشمرد و افزود: نبود مشوق‌های صادرات، الزام صادرکنندگان برای انتقال ارز حاصل از صادرات به داخل و فروش آن به شبکه بانکی دولت با نرخ مصوب و پایین و نیز سخت بودن امکان انتقال منابع ارزی حاصل از صادرات از جمله علل کاهش و توقف صادرات سیب زمینی اردبیل است.

مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل خواستار مداخله مستقیم دولت در تنظیم بازار و جلوگیری از ضرر و زیان کشاورزان سیب زمینی کار شد و گفت: تعلیق کارت‌های بازرگانی صادر کنندگان، عدم تقاضا در بازارهای هدف صادرات، تولید زیاد بدون توجه به کشش صادراتی بازارهای سنتی صادرات و تعرفه گمرکی بالا را از جمله علل توقف صادرات و در انبار ماندن محصول سیب زمینی استان اردبیل ذکر کرد.

آقایی افزود: حذف تعهد ارزی صادر کنندگان، رفع مسدودی کارت‌های بازرگانی صادر کنندگان محصولات کشاورزی تا زمان فروش محصول و اعمال مشوق‌های صادراتی نقدی از جمله راهکارهای حل مشکل فروش محصول تولید شده توسط سیب زمینی کاران اردبیل است.

او همچنین گفت: تاکنون تنها ۱۵ هزار تن از ۷۵۰ هزار تن محصول سیب زمینی تولید شده در استان اردبیل به خارج از کشور صادر شده و این رقم بسیار کمتر از ظرفیت صادرات استان است.

آقایی با اشاره به تولید بالغ بر ۷۷۰ هزار تن محصول سیب زمینی در استان اردبیل طی امسال افزود: این استان با تولید یک پنجم محصول سیب زمینی کشور، ظرفیت بالایی برای صادرات این محصول دارد.

مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل از کشت محصول سیب زمینی در ۱۹ هزار و ۲۳۳ هکتار از اراضی شهرستان‌ های اردبیل، نیر، نمین و سرعین در سال جاری خبر داد و اظهار کرد: محصول سیب زمینی برداشت شده در این استان در ۱۱ سردخانه مجهز و فنی و بیشتر در انبارهای غیرفنی و شخصی تولید کنندگان ذخیره سازی شده است.

او میزان مصرف سیب زمینی در داخل استان اردبیل را حدود ۶۰ هزار تن و میزان مصارف دیگر شامل تامین مصرف واحدهای صنعتی مرتبط و نیز صادرات به سایر مناطق و استانهای کشور را حدود ۳۳۰ هزار تن اعلام کرد.

آقایی با اشاره به نبود کارخانه‌‎های فرآوری و تولید محصولات جانبی سیب زمینی از قبیل چیپس در استان اردبیل گفت: این امر سبب شده است که محصول سیب زمینی به صورت خام از استان خارج شده و نقش کمتری در اقتصاد استان داشته باشد.

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.